De mooiste interieurstijlen voor mannen

25 juli 2023
409
interieurstijlen mannen

Als het gaat om het inrichten van een huis, hebben mannen net zoveel smaak en stijl als vrouwen. Steeds meer mannen zijn geïnteresseerd in interieurontwerp en willen een ruimte creëren die hun persoonlijkheid en karakter weerspiegelt. Er zijn talloze interieurstijlen om uit te kiezen, maar welke zijn nu het meest geschikt voor mannen? In dit artikel zullen we enkele van de mooiste interieurstijlen voor mannen bespreken, van stoer industrieel tot verfijnd minimalistisch. Laat je inspireren en ontdek welke stijl het beste bij jou past!

Industriële interieur

Het industriële interieur is een geweldige keuze voor mannen die houden van een stoere en robuuste uitstraling. Deze stijl is geïnspireerd op oude fabrieken en industriële gebouwen en maakt gebruik van ruwe materialen zoals metaal en baksteen. Denk aan:

 • Metalen meubels
 • Vintage industriële lampen
 • Onafgewerkte houten elementen

Het kleurenpalet is vaak neutraal en bestaat uit grijstinten, zwart en wit. Voeg hier en daar een vleugje leer toe voor een extra mannelijke touch. Het industriële interieur creëert een stoere en robuuste sfeer in elke ruimte, waardoor het perfect is voor mannen die op zoek zijn naar een mannelijke en karaktervolle inrichting.

Scandinavisch interieur - eenvoud en functionaliteit

Het Scandinavische interieur staat bekend om zijn eenvoudige en functionele ontwerpen. Deze stijl is perfect voor mannen die houden van een minimalistische en strakke look. Kenmerkend voor het Scandinavische interieur zijn:

 • Neutraal kleurenpalet met veel wit en grijstinten
 • Natuurlijke houttinten
 • Focus op functionaliteit en comfort
 • Praktische en esthetische meubels en accessoires
 • Groene planten voor een vleugje natuurlijke frisheid

Het gebruik van veel wit en lichte kleuren in het interieur zorgt voor een gevoel van ruimte en lichtheid. Natuurlijke houttinten voegen warmte en gezelligheid toe aan de ruimte. In een Scandinavisch interieur draait het om het minimaliseren van overbodige elementen en het creëren van een rustige en serene omgeving. Functionaliteit staat centraal, wat betekent dat meubels en accessoires niet alleen mooi zijn, maar ook een praktisch doel dienen. Voeg enkele groene planten toe voor een vleugje natuurlijke frisheid en om de connectie met de natuur te versterken. Het Scandinavische interieur is een uitstekende keuze voor mannen die op zoek zijn naar een stijlvolle en functionele inrichting die tegelijkertijd rust en comfort uitstraalt.

Lees ook:  Er goed uitzien op jouw schoolfoto

Mid-Century Modern interieur - retro en stijlvol

Het Mid-Century Modern interieur is een stijlvolle keuze voor mannen die houden van een retro uitstraling. Deze stijl dateert uit de jaren '50 en '60 en heeft een kenmerkend design met strakke lijnen en organische vormen. Kenmerkend voor het Mid-Century Modern interieur zijn:

 • Slanke meubels met schuine poten
 • Geometrische patronen
 • Levendige kleuren zoals mosterdgeel, oranje en olijfgroen
 • Vintage stukken voor een complete retro look
 • Eiken binnendeuren voor een warme en tijdloze uitstraling

Het Mid-Century Modern interieur brengt een nostalgische sfeer met zich mee door de terugkeer naar de stijlvolle en levendige ontwerpen uit het midden van de vorige eeuw. De slanke meubels met schuine poten geven een gevoel van lichtheid en elegantie aan de ruimte. Geometrische patronen worden vaak gebruikt in behang, stoffering en accessoires, waardoor een speels en grafisch element aan het interieur wordt toegevoegd. Levendige kleuren zoals mosterdgeel, oranje en olijfgroen voegen een dosis energie en karakter toe aan de ruimte.

Om de retro look compleet te maken, is het toevoegen van vintage stukken essentieel. Ga op zoek naar unieke meubelstukken, verlichting en decoratie uit de jaren '50 en '60 om het authentieke gevoel van deze periode terug te brengen in je interieur. Eiken binnendeuren passen perfect bij het Mid-Century Modern interieur vanwege hun warme en tijdloze uitstraling. Ze voegen een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan de ruimte en passen goed bij het retro karakter van deze stijl. Met het Mid-Century Modern interieur creëer je een unieke en stijlvolle inrichting met een knipoog naar het verleden.

Lees ook:  Een telefoonhoesje voor iedere man

Industrieel-Chic interieur - elegantie met een ruw randje

Het Industrieel-Chic interieur combineert het stoere van industrieel design met de elegantie van chique elementen. Deze unieke stijl creëert een balans tussen ruw en verfijnd, waardoor een eigentijdse en elegante uitstraling ontstaat. Kenmerkend voor het Industrieel-Chic interieur zijn:

 • Mix van metalen meubels en zachte stoffen zoals fluweel en zijde
 • Neutraal kleurenpalet met warme accenten zoals bordeauxrood en diepblauw
 • Opvallende kunstwerken en decoratieve accessoires voor een persoonlijk tintje

Het Industrieel-Chic interieur maakt gebruik van robuuste metalen meubels, zoals industriële tafels en stoelen, om de stoere industriële uitstraling te benadrukken. Tegelijkertijd worden zachte stoffen zoals fluweel en zijde gebruikt om een vleugje luxe en verfijning toe te voegen aan de ruimte. Deze combinatie van materialen creëert een interessante mix van contrasten, waardoor de ruimte een eigentijdse en chique sfeer krijgt.

Het kleurenpalet in het Industrieel-Chic interieur is vaak neutraal, met tinten zoals grijs, zwart en wit als basis. Om warmte en diepte toe te voegen, worden accenten van bordeauxrood of diepblauw gebruikt. Deze warme tinten zorgen voor een gevoel van gezelligheid en elegantie in de ruimte.

Om het Industrieel-Chic interieur een persoonlijk tintje te geven, kunnen opvallende kunstwerken en decoratieve accessoires worden toegevoegd. Denk aan grote abstracte schilderijen, unieke sculpturen of decoratieve kussens en plaids. Deze elementen weerspiegelen de persoonlijkheid en smaak van de bewoner en voegen een persoonlijk tintje toe aan de ruimte.

Lees ook:  Zo maak je met een hoodie een stijlvolle outfit!

Modern-Minimalistisch interieur - strak en zen

Het Modern-Minimalistische interieur is een ideale keuze voor mannen die in hun huis een strak en zen gevoel willen creëren. Deze stijl omarmt de kracht van eenvoud en minimalisme, waarbij de focus ligt op cleane lijnen en open ruimtes. Het kleurenpalet is doorgaans monochroom, met veelvuldig gebruik van wit, zwart en verschillende grijstinten. In een Modern-Minimalistisch interieur worden overbodige decoraties bewust vermeden, waardoor de nadruk komt te liggen op functionele en designmeubels met een minimalistische esthetiek. In een modern interieur zal steeds vaker gebruik worden gemaakt van Hi-Macs. Hier lees je meer over dit innovatieve materiaal.

De kern van deze interieurstijl is het creëren van een rustige en serene omgeving waarin je helemaal tot rust kunt komen. Een opgeruimd en gestroomlijnd interieur helpt om een gevoel van kalmte en harmonie te bevorderen. De minimalistische benadering zorgt ervoor dat er minder afleiding is en dat de aandacht wordt gericht op de essentie van de ruimte. Dit resulteert in een gevoel van ruimtelijkheid en luchtigheid.

Bij het inrichten van een Modern-Minimalistisch interieur is het belangrijk om zorgvuldig te kiezen welke items en meubels je in de ruimte plaatst. Elk element moet een doel hebben en bijdragen aan de algehele esthetiek van de ruimte. Het minimaliseren van visuele rommel is een belangrijk aspect van deze stijl. Kies voor strakke en simpele meubels met een tijdloos design.

Bij een mooi interieur hoort ook voldoende opbergruimte. Lees hier een aantal tips om dit te verwerken in je interieur.

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings