Hi-Macs: Een populair materiaal voor moderne interieurs

12 juli 2023
315
hi-macs keuken

De wereld van interieurontwerp heeft een enorme evolutie doorgemaakt. Nieuwe materialen spelen een cruciale rol bij het creëren van moderne en functionele ruimtes. Een opvallend materiaal dat steeds populairder wordt in de interieurindustrie is Hi-Macs. Dit innovatieve materiaal biedt unieke mogelijkheden voor het ontwerpen van stijlvolle en duurzame interieurs. Lees hier meer over enkele woontrends voor mannen. In deze blog zullen we daarom aandacht besteden aan dit revolutionaire materiaal.

Wat is Hi-Macs?

Hi-Macs is een geavanceerd solid surface-materiaal dat is samengesteld uit een mix van natuurlijke mineralen (75%), acrylpolymeren en pigmenten, die zich met elkaar verbinden door acrylaat. Het werd ontwikkeld door LG Hausys, een toonaangevend bedrijf op het gebied van bouwmaterialen. Het materiaal staat bekend om zijn duurzaamheid, esthetische veelzijdigheid en hygiënische eigenschappen. Hi-Macs wordt gebruikt voor de fabricatie van dingen als kasten, badmeubels en gevelbekleding.

Voordelen

Hi-Macs is buitengewoon duurzaam en bestand tegen dagelijkse slijtage. Het materiaal is bestand tegen krassen, vlekken en impact, waardoor het ideaal is voor gebruik in drukke ruimtes. Bovendien behoudt het zijn oorspronkelijke uiterlijk, zelfs na jarenlang intensief gebruik. Een van de opvallende kenmerken van het solid-surface is de vrijheid die het biedt in ontwerp. Het kan naadloos worden gegoten en gevormd tot elke gewenste vorm, waardoor unieke en organische ontwerpen mogelijk zijn. Hierdoor kunnen architecten en ontwerpers hun creativiteit de vrije loop laten en prachtige interieurs creëren.

Lees ook:  Thuis sterker worden

Hi-Macs is bovendien een hygiënisch materiaal dat bestand is tegen de groei van bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Het oppervlak is niet-poreus, waardoor het gemakkelijk te reinigen is en vlekken geen kans krijgen om zich te hechten. Dit maakt het ideaal voor keukens, ja ook voor jouw ideale mannelijke keuken, badkamers en andere ruimtes waar hygiëne een prioriteit is. Het naadloze karakter van het materiaal maakt de installatie eenvoudig en esthetisch aantrekkelijk. Doordat de naden vrijwel onzichtbaar zijn, ontstaat er een strak en uniform oppervlak. Dit draagt bij aan een hoogwaardige uitstraling van het interieur. Het biedt een breed scala aan kleurenopties om aan verschillende ontwerpvoorkeuren te voldoen. Of je nu op zoek bent naar een klassiek wit oppervlak of een gedurfde, levendige kleur, Hi-Macs heeft voor elk wat wils. Het materiaal kan zelfs worden gecombineerd met andere materialen zoals hout en metaal voor een uniek en eigentijds ontwerp.

hi-macs badkamer

Onderhoud

Het onderhouden van Hi-Macs is eenvoudig en vereist slechts minimale inspanning. Door regelmatig en correct onderhoud te plegen, kun je ervoor zorgen dat het oppervlak er jarenlang prachtig uit blijft zien. Voor de dagelijkse reiniging van het materiaal kun je een zachte doek of spons gebruiken, samen met een mild reinigingsmiddel en warm water. Veeg het oppervlak schoon en spoel het af met water om eventuele zeepresten te verwijderen. Droog het oppervlak grondig af met een zachte doek om strepen te voorkomen.

Lees ook:  16 originele opbergtrends

Hardnekkige vlekken of verkleuringen door bijvoorbeeld koffie of thee kunnen met een bleekmiddel opgelost worden. Laat het middel wel niet langer dan vijf minuten inwerken. Hierna kun je naspoelen met niet-schurende allesreiniger en met schoon water. Matte oppervlaktes kunnen met een schuurmiddel behandeld worden. Hete voorwerpen en zuurhoudende poetsmiddelen mogen niet op het oppervlakte gezet worden.

Wat kost interieurbouw met dit solid-surfacemateriaal?

Bij het overwegen van Hi-Macs voor je interieurproject is het belangrijk om rekening te houden met de kosten. De prijs van Hi-Macs kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals grootte van het oppervlakte, kleur, afwerking en complexiteit van het ontwerp. Hoewel de initiële kosten van Hi-Macs misschien iets hoger zijn dan die van andere materialen, moet je ook de lange termijn voordelen in overweging nemen. Je zult minder geld hoeven uitgeven aan reparaties en vervangingen op de lange termijn, wat de totale kosten kan compenseren. Voor een precieze maatwerk prijsindicatie kun je het beste een offerte aanvragen bij een interieurbouwer in Limburg. Doe hier alvast inspiratie op met onze interieurtips voor mannen.

Voor buitengebruik?

Hi-Macs is primair ontworpen voor gebruik binnenshuis, maar wordt steeds vaker ook toegepast als gevelbekleding en zelfs als dakterras. Als je op zoek bent naar ander materiaal voor buitengebruik, zijn er andere opties beschikbaar die specifiek zijn ontworpen om bestand te zijn tegen de uitdagende omstandigheden buiten. Materialen zoals natuursteen, keramiek of bepaalde soorten composiet kunnen betere keuzes zijn voor buitentoepassingen. Lees hier meer over trends binnen het tuinieren.

Lees ook:  De ultieme ontspanning: Een hangstoel voor buiten
hi-macs in dakterras frankfurt airport

Hi-Macs en Corian

Hi-Macs en Corian zijn beide populaire merken van solid surface-materialen die gebruikt worden in de interieurindustrie. Hoewel ze vergelijkbare eigenschappen en toepassingen hebben, zijn er enkele verschillen tussen de twee:

  • Hi-Macs wordt geproduceerd door LG Hausys, terwijl Corian wordt geproduceerd door DuPont.
  • Beide materialen hebben verschillende samenstellingen. Hi-Macs is gemaakt van een mix van natuurlijke mineralen, acrylpolymeren en pigmenten, terwijl Corian bestaat uit een combinatie van natuurlijke mineralen en acrylpolymeerharsen.
  • Over het algemeen hebben beide materialen een goede warmtebestendigheid, maar Corian heeft een iets betere hittebestendigheid.
  • Hi-Macs heeft de reputatie dat het iets beter bestand is tegen krassen dan Corian.

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings