5 manieren om geld te besparen voor een zakelijke rijder

14 december 2022
266
zakelijke rijder

Als zakelijke rijder wil je graag zoveel mogelijk geld besparen op je autokosten. Gelukkig zijn er een aantal manieren om slim te rijden en zo geld te besparen.

Houd je rittenregistratie bij

Een van de belangrijkste manieren om geld te besparen als je een auto van de zaak rijdt, is door je rittenregistratie goed bij te houden. Zoals je wellicht weet, is rittenregistratie verplicht voor een zakelijke rijder in Nederland. De Belastingdienst wil jaarlijks overzichten ontvangen van het aantal gereden zakelijke en privé kilometers. Als je meer privékilometers rijdt dan toegestaan, moet je bijtelling betalen. Door je rittenregistratie goed bij te houden, kun je ervoor zorgen dat je niet te veel privékilometers rijdt en dus geen bijtelling hoeft te betalen. Dit scheelt je direct geld.

Plan je routes efficiënt

Een andere manier om geld te besparen is door je routes efficiënt te plannen. Dit betekent dat je zoveel mogelijk zakelijke afspraken op één dag probeert te plannen, zodat je niet onnodig veel kilometers hoeft te rijden. Door je routes goed te plannen, kun je ook brandstof besparen.

Zorg voor goed onderhoud van je auto

Goed onderhoud van je auto is ook belangrijk voor het besparen van geld. Wanneer je auto goed onderhouden is, rijdt hij efficiënter en verbruikt hij minder brandstof. Bovendien kun je door goed onderhoud problemen voorkomen, wat op termijn ook geld kan besparen.

Lees ook:  Hoe pak jij je scheerspullen veilig in voor de verhuizing?

Gebruik slimme brandstof besparende manieren om te rijden

Een rittenregistratie app kan je helpen om je ritten bij te houden en ervoor te zorgen dat je niet te veel privékilometers rijdt. Maar hoe kun je nog meer geld besparen als je zakelijk rijdt? Hier zijn vijf manieren om geld te besparen door slim te rijden in je zakelijke auto:

  1. Zoek de goedkoopste brandstof. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het kan wel een paar euro per tankbeurt schelen. Door even rond te kijken naar de verschillende benzineprijzen in de buurt, weet je zeker dat je nooit te veel betaalt voor je brandstof.
  2. Rij rustig en zuinig. Het is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee als je rustig en zuinig rijdt. Door niet te hard te rijden, kun je tot wel 25% op je brandstofverbruik besparen.
  3. Maak gebruik van alternatieve brandstoffen. Als je een auto rijdt die geschikt is voor alternatieve brandstoffen zoals LPG of elektriciteit, kun je flink wat geld besparen op je brandstofkosten.
  4. Maak gebruik van carpoolen. Als je regelmatig dezelfde route rijdt voor je werk, is het misschien handig om carpoolen te overwegen. Zo deel je de kosten van de brandstof en kun je tot wel 50% op je brandstofkosten besparen.
  5. Zorg voor een goed onderhouden auto. Door je auto regelmatig te laten onderhouden, zorg je ervoor dat de motor soepel blijft lopen en dat je niet vroegtijdig nieuwe onderdelen hoeft te kopen. Dit kan je ook nog eens geld besparen op je brandstofverbruik.
Lees ook:  Lifehack voor mannen: een gemakkelijke manier om je kleding schoon te krijgen

Als je deze vijf stappen volgt, kun je flink wat geld besparen als je zakelijk rijdt.

Meer lezen op Trendheads? Lees hier ons artikel over de opleiding van het beste startsalaris.

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings