4 gewoontes van de superrijken

26 april 2023
481
rijk worden 2023

“Geld maakt niet gelukkig, maar gelukkig maken ze geld”, is vaak het motto als het financieel voor de wind gaat. Hoewel het niet echt uitmaakt hoe dik je bankrekening is, is het toch fijn om in een positie te zitten waarin je je geen zorgen hoeft te maken over het betalen van de huur of boodschappen. We zijn ervan overtuigd dat jij als Trendhead met een paar tips al een betere financiële situatie kunt creëren. Misschien kun je zelfs rijk worden in 2023! Uiteraard laten we de louche zaken en het winnen van de loterij even voor wat het is.

Breng je financiën eens in kaart

Voordat je dingen gaat uitproberen om rijk te worden, is het belangrijk dat je een goed beeld hebt van hoe je er momenteel financieel voor staat. Als die basis goed is, kun je gaan onderzoeken hoe je je vermogen kunt laten toenemen. Wat is dan zoals belangrijk om te weten? Begin gewoon met het noteren van het bedrag dat er op je bankrekening staat, want dat is je startpunt. Daarna ga je kijken wat je inkomsten zijn en welke kosten je nog moet maken. Begin met de grootste posten zoals de huur of hypotheek, de boodschappen, verzekeringen en abonnementen. Onderschat ook zeker de kleine bedragen niet, want juist deze kunnen het verschil maken tussen een goed gevulde bankrekening en rode cijfers. Kijk dus of er een goede balans is tussen je uitgaven en inkomsten. Belangrijk is ook dat je ruimte maakt om te sparen. Geef je onnodig geld uit aan abonnementen of gadgets? Probeer dan deze kostenposten te schrappen. Het geld dat je overhoudt, kun je in het vervolg op je spaarrekening zetten.

Lees ook:  Tips bij het plannen van een bruiloft

Creëer meerdere inkomstenbronnen om rijk te worden

Een groot inkomen krijg je meestal niet met alleen een standaardsalaris. Zelfs mannen met een riant inkomen hebben meerdere inkomstenbronnen. Als je al ondernemer bent, is het makkelijker om nieuwe projecten te bedenken dan wanneer je in loondienst bent. Je kunt echter met simpele dingen beginnen. Heb je bijvoorbeeld een ruimte beschikbaar? Dan zou een accountant in Amsterdam je kunnen adviseren om die te verhuren. Je garage zou een prima kantoorruimte kunnen worden. Daarnaast kun je ook kijken of je met je hobby geld kunt verdienen. Als je handig bent, kun je bijvoorbeeld tegen betaling kastjes of tafels maken. Momenteel is er ook veel vraag naar fotografen voor de meest uiteenlopende zaken. Hoe wordt je miljonair? Door snel je camera erbij te pakken en een portfolio te maken. Gegarandeerd dat mensen jou dan gaan vragen om een fotoshoot te doen.  

rijk worden 2023

Investeren is ook waardevol

We hadden het net over sparen, maar investeren is misschien nog belangrijker om rijk te worden. De spaarrente is momenteel erg laag, wat betekent dat je eigenlijk nog nauwelijks wordt beloond als je spaart. Het is wel belangrijk om te weten waarin je het best kunt investeren of beleggen. Dit vereist dus enig onderzoek en als je op de korte termijn de investering wilt terugverdienen, moet je ook meer risico nemen. Je kunt de term investeren ook anders bekijken, namelijk investeren in jezelf. Ga bijvoorbeeld de cursus volgen waar je altijd van hebt gedroomd en waarmee je je enorm kunt ontwikkelen. Met deze kennis creëer je namelijk meer mogelijkheden om je inkomen te vergroten.  

Lees ook:  Influencers en de perfecte foto op Instagram

Plan vooruit

Regeren (en in dit geval is dat rijk worden) is vooruitzien. De kans om financieel succesvol te worden, is door goed te plannen. Begin je bijvoorbeeld een eigen onderneming of een zogenoemde side hustle, dan is het goed te weten hoe je al die doelen gaat bereiken.

Vond je deze blog interessant en wil je nog andere blogs lezen? Lees dan ook 'zo organiseer jij een mannenweekend'

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings