Dit zijn de 5 beste betaalde beroepen in Nederland

13 maart 2023
788
Best betaalde baan

Er zijn veel goed betaalde banen in Nederland, maar wat zijn de absolute toppers?! Dit artikel gaat over de vijf best betaalde banen in Nederland. Van artsen tot IT-managers, deze vijf beroepen bieden naast aantrekkelijke salarissen uitdagende en interessante carrièremogelijkheden. Is het je ambitie om écht geld te maken in je carrière, overweeg dan deze 5 beroepen!

1: IT-specialist € 10.000-€25.000 per maand

IT-specialist

Hoewel de startsalarissen in deze sector ronde de € 3.000 per maand zijn, zijn de doorgroeimogelijkheden eindeloos. De ICT-branche kent de best betaalde banen ter wereld! Met jouw talenten en interessant kan je vol aan de bak met het analyseren, leidinggeven en ondernemen in de tech-industrie. In de ICT zijn de best betaalde beroepen: computer scientist en/of back-end developers.

Wat is ICT?

ICT staat voor Informatie en Communicatietechnologie. Het doel van ICT is om mensen met elkaar te verbinden door middel van communicatietechnologie. Simpel gezegd is ICT een combinatie van informatietechnologie en communicatietechnologie. Je kunt een ICT-bedrijf inhuren om dataopslag te regelen. Betrouwbaar gegevens opslaan is voor elk bedrijf en elke persoon belangrijk. Bedrijven zoals ICT Twente helpen hierbij.

App ontwikkelaar

Een applicatieontwikkelaar maakt deel uit van het productieproces van software of IT-media. Op basis van de vraag van de klant start een project, waarna je in teamverband werkt aan een applicatie waar je klant blij van wordt. Het salaris dat een applicatieontwikkelaar verdient is salaris tussen € 4.450 en € 5.975 per maand.

Data Scientist

Een Data Scientist is een professional met een universitaire opleiding in een bèta-richting en uitstekende analytische vaardigheden. Hij beheerst statistische modellen en wiskundige technieken en heeft kennis van programmeertalen zoals Python, R, Scala, SPSS en SQL. Een Data Scientist is creatief, flexibel, initiatiefrijk en leergierig. Hij is in staat verbanden en patronen te vinden in datasets, deze te visualiseren en te presenteren. Gemiddeld verdient een Data Scientist tussen de €50.000,- en €70.000,- bruto per jaar.

Lees ook:  Tips voor een sneller herstel na al je workouts!

De taken van een Data Scientist omvatten het verwerken van ruwe data tot bruikbare data, het toepassen van statistische modellen op data, het bouwen, testen en valideren van voorspellende modellen, het zoeken naar verbanden en patronen in data, het visualiseren en presenteren van inzichten uit data, het adviseren van management en klanten, en het volgen van ontwikkelingen op het gebied van data science.

Vacatures voor Data Scientists vereisen over het algemeen een afgeronde WO-opleiding, ervaring met statistische modellen, kennis van programmeertalen zoals Python en R, een groot analytisch vermogen en initiatief en gerichtheid op samenwerking.

Software Architect

Als Software Architect ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en uitvoeren van softwareoplossingen volgens de specifieke instructies van het bedrijf of de klant. Je neemt leiding over software ontwikkelingsprojecten, ontwikkelt talent binnen het softwareteam en biedt ticketondersteuning aan belanghebbenden. Ook controleer en test je projectcode en werk je met de juiste tools en technologieën om systemen en processen te verbeteren.

Om succesvol te zijn in deze functie heb je een creatieve inslag en ben je analytisch. Je beschikt over communicatieve vaardigheden van topkwaliteit en sterke leiderschapskwaliteiten om teams van technisch bekwame specialisten te leiden.

Een softwarearchitect verdient rond ongeveer € 4.905-8.100 per maand.

2: Klinisch chemicus - €15.000-€20.000 per maand

Klinisch chemicus

Als onderzoeker Klinische Chemie verdien je een fors salaris, maar het is een baan die niet voor iedereen is weggelegd. Je moet namelijk een langdurige studie doorlopen en beschikken over een enorme hoeveelheid motivatie, doorzettingsvermogen en het belangrijkste, geduld!

In deze functie voer je onderzoek uit naar ziektes en afwijkingen in het menselijk lichaam aan de hand van lichaamsvocht en bloed. Je werkt nauw samen met medisch specialisten, zoals chirurgen, artsen en soms wetenschappers.

Lees ook:  Waarom wordt eilandhoppen steeds populairder?

Het gemiddelde bruto maandsalaris van een onderzoeker Klinische Chemie ligt tussen de €15.000 en €20.000. Dit is dus een zeer hoog inkomen.

3: Commercieel directeur € 5300-€ 16000 per maand

Commercieel directeur

Deze baan heeft een brede scope, waarbij je verantwoordelijk bent voor het gehele verkoopproces van de organisatie. Hierbij is het belangrijk om een sterk inlevingsvermogen te hebben en goede verkoopgesprekken te kunnen voeren met klanten.

Wat verdien je als commercieel directeur? Het startsalaris van een commercieel directeur varieert van ongeveer 5300 euro tot wel 16000 euro per maand. Het salaris voor beginners ligt lager dan voor ervaren medewerkers.

Top 4: Accountant € 2250-€ 13500 per maand

Accountant

De functie accountant staat op nummer vier.

Wat is een Accountant?

Een accountant is iemand die zich bezighoudt met het regelen, controleren en opstellen van financiële overzichten. Dit omvat bijvoorbeeld het opstellen van jaarrekeningen, belastingaangiften en financiële rapportages. Daarnaast kan een accountant ook adviseren op het gebied van financiële planning, risicomanagement en bedrijfsvoering. Belangrijk om te onthouden is ook dat je ook op andere manieren rijk zou kunnen worden dan alleen een goed beroep. Lees er meer over in deze blog.

Wat verdient een accountant?

Het salaris van een accountant kan namelijk sterk variëren. Zo kan het salaris van een beginnende accountant rond de 2250 euro per maand liggen, terwijl een meer ervaren accountant wel zo'n 13500 euro per maand kan verdienen. Dat maakt het een van de best betaalde beroepen. Deze verschillen in salaris zijn onder meer afhankelijk van iemands ervaring, kwalificaties en de sector waarin men werkzaam is.

5: Piloot/gezagvoerder - € 4000 - € 12000 per maand

Piloot / gezagvoerder

Piloten verdienen variërende salarissen afhankelijk van werkgever, ervaring en functie. Het salaris van een beginnend piloot ligt tussen €3200 en €4500 per maand, terwijl een ervaren gezagvoerder tot €250.000 per jaar kan verdienen. Ondanks de dalende salarissen van piloten de afgelopen jaren, behoort het nog steeds tot de best betaalde beroepen.

Lees ook:  Dit is de sport trend van 2023

Een piloot is iemand die een vliegtuig bestuurt en verantwoordelijk is voor het opstijgen, vliegen en landen van het vliegtuig. Een piloot moet een uitgebreide opleiding volgen en een licentie hebben om te kunnen vliegen. Er zijn verschillende soorten piloten, zoals gezagvoerders, co-piloten, eerste officieren en tweede officieren, die allemaal verschillende taken hebben tijdens de vlucht.

Een gezagvoerder is de hoogste autoriteit aan boord van een vliegtuig en is verantwoordelijk voor de veiligheid en het welzijn van de passagiers en bemanning. Een gezagvoerder is ook verantwoordelijk voor het beslissen of een vlucht kan doorgaan, het nemen van beslissingen in noodgevallen en het oplossen van problemen die tijdens de vlucht kunnen optreden. Een gezagvoerder heeft meer ervaring en opleiding dan de andere piloten aan boord en is vaak de persoon die de eindbeslissing neemt over alle aspecten van de vlucht. Om dit beroep uit te kunnen oefenen is het dus belangrijk om over bepaalde leiderschapskwaliteiten te beschikken. Klik hier als je meer wil lezen over leiderschap.

Conclusie

Kort samengevat hebben we in deze blog de vijf best betaalde beroepen in Nederland in 2023 besproken. Deze banen bieden financiële voordelen en kansen voor professionele groei en succes, maar vereisen ook ervaring, opleiding, werkethiek en communicatievaardigheden. Als je een carrière in een van deze gebieden overweegt, doe dan eerst onderzoek en overweeg of het bij je past. Met inzet en motivatie kun je een succesvolle carrière opbouwen in een van deze best betaalde banen in Nederland. Hou in je achterhoofd dat het belangrijk is om ook af en toe even te ontspannen. Wil je meer lezen over ontspannen en tips krijgen hierover, klik dan hier.

Klik ook hier voor onze blog over het overnemen van een bedrijf.

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings