Hoe ziet de werkplek van de toekomst eruit?

2 februari 2023
473
glazenwassersbedrijf

Iedereen heeft zijn of haar eigen werkplek. De meeste van ons zijn dan ook wel bekend met een traditionele werkplek die bestaat uit een bureau met een laptop of computer. Ondanks dat we deze manier van werken al lang kennen, ziet het er naar uit dat deze manier van werken gaat veranderen.

Er zijn namelijk steeds meer ontwikkelingen die ons werk gemakkelijker kunnen maken. Of je nu bij een glazenwassersbedrijf werkt of op kantoor, je kunt er bijna van uit gaan dat ook jouw werkplek zal veranderen, of dat nu achter een bureau is of niet. De technologische ontwikkelingen volgen zich erg snel op en het is dus afwachten tot ook jij er mee te maken krijgt. Ben je dus benieuwd hoe jouw werkplek van de toekomst eruit ziet? Lees dan snel verder en kom erachter!

Automatisering versus menselijke vaardigheden

Automatisering is al langer in opmars en sinds kort is daar Artificial Intelligence bijgekomen. Artificial Intelligence (ofwel AI) is een zelflerende computer. Iedere keer dat deze menselijke input krijgt, wordt deze computer dus een stukje slimmer. Waar het plafond ligt van zo’n AI computer? Dat is de grote vraag. De kans is in ieder geval groot dat jij er in de toekomst ook mee zal werken. Al is het maar om inspiratie op te doen voor een presentatie of om simpelweg feiten op te zoeken kan het al handig zijn.

Lees ook:  Ken je Dan Bilzerian?

De mix tussen deze technologie en mensen

De kans dat de vraag naar bepaalde banen zal verminderen is groot. Hier komen echter weer nieuwe banen met nieuwe vaardigheden voor in de plaats. De acceptatie van de technologie is hierbij essentieel om snel te kunnen schakelen. De afgelopen jaren is er door veel bedrijven enorm geautomatiseerd. Door bepaalde omstandigheden was er echter geen tijd om goed te kunnen beoordelen of dit past bij de desbetreffende bedrijven. Het moet namelijk niet alleen passen in de workflow, maar ook in de cultuur van een bedrijf. Mensen moeten openstaan voor verandering, anders creëer je weerstand en dat is iets dat je liever niet hebt in je bedrijf natuurlijk.

Integratie van deze processen

Er is één essentieel onderdeel waarmee je de toekomst voor een deel kunt voorspellen. Dat is de manier waarop veranderingen geïntegreerd worden in het bedrijf waar je werkt. Er zullen bedrijven zijn die het niet bij kunnen houden én bedrijven die het wél overleven. Ga voor jezelf na of het bedrijf waar je werkt een toekomstgerichte organisatie is óf juist totaal niet. Er zijn natuurlijke bepaalde succesformules die niet veel verandering nodig hebben, maar desondanks moeten meegaan met de tijd. Zo zal een glazenwassersbedrijf bijvoorbeeld altijd glazen blijven wassen. Ondanks dat hier niet veel te optimaliseren valt, is het wellicht wél mogelijk om bepaalde zaken te automatiseren.

Lees ook:  Dit worden de beste iPhones van 2024

Mobiel werken

Een andere trend die we de laatste jaren steeds meer terug zien komen is het hybride werken. Werken vanaf thuis wordt steeds populairder omdat een goede balans tussen werk en privé steeds belangrijker wordt. Flexibele uren zijn hierbij vaak ook belangrijk voor werknemers. Het is voor de meeste werknemers dan ook belangrijk om te werken bij bedrijven die hen de flexibiliteit kunnen bieden die ze wensen. Voor het bedrijf waar je werkt, betekent dit dat ze moeten investeren in de tools die nodig zijn om thuis te kunnen werken. Denk hierbij aan een online omgeving en een laptop, tablet of mobiele telefoon.

Uiteraard blijft het lastig om de werkplek van de toekomst te voorspellen. In ieder geval is het een feit dat de werkomgeving en de samenwerking altijd belangrijke onderwerpen voor bedrijven zijn geweest én dit ook zullen blijven in de toekomst. Dit is namelijk niet alleen belangrijk voor de werknemers, maar ook voor de werkgevers. Het is namelijk bewezen dat deze twee onderwerpen de productiviteit van mensen kan bevorderen. Wil je meer lezen over belangrijke technologie trends? Klik dan hier voor onze blog over de 5 belangrijkste technologie trends.

Lees ook:  6 typische mannenuitjes

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings