Hoe zorg je dat jouw badkamer clean uitziet?

14 januari 2023
183
badkamer

De badkamer van een man is een heiligdom. Het is een plek waar hij zich kan terugtrekken om even te ontspannen en te genieten van de luxe en het comfort dat er te bieden is. Of het nu gaat om een luxe stoomdouche of een krachtige regendouche, een man kan zijn badkamer aanpassen aan zijn persoonlijke stijl en behoeften. Een moderne badkamer voor een man biedt een rustige omgeving waar hij zich kan ontspannen en herstellen van een lange dag.

Hoe richt je je badkamer clean in?

Als trendhead wil je natuurlijk een stoere badkamer die jouw persoonlijkheid duidelijke naar voren laat komen. Er zijn materialen met een stoer karakter die je prima kunt gebruiken, denk hierbij aan koper en donker hout. Overigens zijn donkere kleuren altijd een goede optie om je badkamer een robuustere look te geven. Ga je voor een strak design? Overweeg dan om een inloopdouche met stortdouche en glijstangen te nemen.

Ben je van plan om je badkamer een volledige make-over te geven? Dan heb je een voorsprong, want dan kun je hem naar eigen inzicht indelen. In dat geval kun je namelijk beter nadenken over de indeling van een ruimte. Handig voor het ontwerpen van je badkamer is om te bepalen of je een bad of douche wilt. Zoals we net al zeiden is een inloopdouche helemaal de trend van nu, maar natuurlijk kun je ook gewoon kiezen voor een bad als je dat fijner vindt. Daarnaast raden we je aan om de wastafel op een plek te bevestigen waar je iets meer ruimte hebt en waar je makkelijk bij je toiletartikelen kunt komen.

Lees ook:  Outfits voor verschillende evenementen

Hoe houd je je badkamer netjes?

Van een mooie badkamer blijft natuurlijk niet veel over wanneer je er een rommeltje van maakt. Reden genoeg om dus af en toe de spreekwoordelijke bezem door je badkamer te halen.  'Een opgeruimd huis betekent een opgeruimd hoofd', hoor je vaak. Dit geldt ook voor de badkamer. Wellicht is het de ruimte waar je doorgaans de minste tijd doorbrengt, maar het is wel de ruimte waar je de dag begint en eindigt. Hoe zorg je dat jouw badkamer ready is om met een lach wakker te worden en te gaan slapen? Wij hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

badkamer inrichten

Zorg dat je een paar handige tools in huis haalt waardoor je je badkamer makkelijk kunt ordenen. Een kastje of enkele plankjes kunnen al zorgen voor de nodige ordenen. Deel deze opbergruimtes functioneel en overzichtelijk in. Leg bijvoorbeeld de handdoeken en washandjes bij elkaar, zet alle douchespullen bij elkaar en alle gezichtsverzorgingsproducten. Op deze manier kun je je spullen supermakkelijk terugvinden en opbergen. Het is ook handig om in de douche een rekje op te hangen om je douchegel en shampoo op te zetten. In dat geval ziet het er netjes uit en heb je de producten binnen handbereik. Geen spetters meer door de hele badkamer dus, omdat je een keer per ongeluk de shampoofles vergeten bent.

Lees ook:  De kleren maken de man, ook op een avondje casino

De badkamer clean houden met de juiste schoonmaakproducten

Is poetsen een typische vrouwenklus? Wij vinden van niet. Ook voor mannen kan poetsen ontspannend zijn en wanneer je alleen woont, zul je er zelf voor moeten zorgen dat jouw badkamer er goed uit ziet. Kies producten die speciaal zijn ontwikkeld voor badkamers en voorkom schade aan je badkamer. Wat zijn dan essentiële spullen die je nodig hebt? Gebruik bijvoorbeeld een glasreiniger voor de douchewand, een badkamerreiniger, een spons, raamwisser en een extra doekje. Behalve een badkamerreiniger kun je ook een allesreiniger gebruiken. Belangrijk is ook om je badkamer goed te ventileren. Doe je dat niet, dan kunnen er schimmels ontstaan. Zet daarom altijd een raampje open na het douchen of laat de deur even openstaan!

Uiteraard speelt een belangrijk deel van je verzorging zich in de badkamer af. Zo kun je je er opfrissen na het klussen. Hoe je dat het best doet? Wij vertellen het in deze blog.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

Het verschil tussen dun en dik haar

Zo zorg je voor een gezonde en glanzende huid

Ontdek de kunst van stukadoren

Een telefoonhoesje voor iedere man

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings