Vergeet mediteren, zorg voor een opgeruimd huis!

23 december 2022
441
bouwbak huren

Iedereen herkent het wel: je bent klaar met werk of met school, je ploft 's avonds op de bank om er vervolgens niet meer vanaf te komen. Je bent uitgeput en hebt even de tijd nodig om alle indrukken en spanningen van die dag te verwerken. Je denkt dat chillen de beste oplossing is, maar het kan echter ook geen kwaad om je huis eens grondig op te ruimen. Op deze manier heb je namelijk niet alleen een opgeruimd huis, maar ook een opgeruimd hoofd. Het is namelijk bewezen dat een opgeruimd huis goed is voor je mentale gezondheid. In deze blog vertellen we je alles over de effecten van het opruimen van je huis. Lees snel verder en kom erachter waarom jij je huis zo snel mogelijk op moet gaan ruimen!

Het effect van rommel op je hersenen

Er zijn enorm veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar hoe ons brein precies werkt. Zo is bijvoorbeeld onderzocht wat de reactie van de hersenen is op een rommelig huis. Hieruit zijn een paar schrikbarende bevindingen gekomen. Zo blijkt dat je door rommel in je woning meer moeite hebt om je te concentreren en dat je hierdoor ook minder goed beslissingen kunt nemen. Het is dan ook niets voor niets een bekende uitspraak dat een opgeruimd huis gelijk staat aan een opgeruimd hoofd. Er is namelijk gebleken dat een rommelig huis zorgt voor een hoger cortisolniveau. Een hoger cortisolniveau kan weer leiden tot meer stress. Ook hebben mensen met een rommelige woning vaker last van een negatieve stemming in vergelijking tot mensen met een schoon en opgeruimd huis. Dus, in plaats van het populaire mediteren kun je ook besluiten om eens flink de bezem door je huis te halen.

Lees ook:  Het meest sexy ondergoed voor mannen: volgens vrouwen!

Hoe ruim je het best op?

Nu je al deze feitjes weet, heb je jezelf vast al de vraag gesteld: “waar kan ik dan het best beginnen met opruimen?”. Dit is dan ook precies de reden dat we je hier mee helpen. Hier volgen onze beste opruimtips!

Het is belangrijk om klein te beginnen en om orde te scheppen in de chaos. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met je bureau en met de kleren over je stoel die je één dag gedragen hebt. Het is in deze fase in ieder geval de bedoeling dat je klein begint en steeds één onderdeel van je ruimte doet. Zie bijvoorbeeld je bureau als een onderdeel, je kast, je aanrecht enzovoort. Probeer dus niet in een keer je hele huis onder handen te nemen, want hierdoor zal je het overzicht verliezen en niet op de juiste manier opruimen. Als je het ruimte voor ruimte doet en stukje voor stukje, zal je merken dat het opruimen veel makkelijker én sneller zal gaan. Een bouwbak huren kan je helpen om vervolgens alle troep uit je leven te verbannen.

Lees ook:  De 5 technologie trends 2022

Als laatste moet je er natuurlijk voor zorgen dat je opgeruimde huis ook schoon is. Ook hiervoor hebben we weer de tip om dit ruimte voor ruimte te doen. Als je je huis eenmaal opgeruimd en schoon hebt, is het belangrijk om dit ook bij te houden. Op deze manier zorg je ervoor dat je niet opnieuw zo’n grote schoonmaak hoeft te houden en blijft je huis altijd opgeruimd.

Rust

Zoals we eerder al vermeld hebben, zal zo’n opgeruimd en schoon huis effecten hebben op je hersenen. Je zal na een tijdje merken dat je meer rust in je hoofd zult krijgen. Het is fijn als je huis een plekje is waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn immers al genoeg prikkels die we dagelijks binnenkrijgen en dat zal je zelf ook wel herkennen. We wensen je daarom dan ook veel succes met het opruimen van je huis én we hopen dat je de effecten snel zult merken als het eenmaal opgeruimd is!

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings