Je keuken wrappen: de nieuwste trend

27 februari 2023
543
keuken wrappen

Er komt een moment dat je uitgekeken bent op je keuken. Misschien past de kleur niet meer in deze tijd, of past de stijl niet meer bij de rest van het huis. Je kunt dan overwegen om een nieuwe keuken aan te schaffen, maar weet je dat je keuken wrappen ook een optie is? Aan beide opties kleven voor- en nadelen, die we graag voor je in kaart brengen.

Wat is keuken wrappen precies?

Bij het wrappen van een keuken breng je folie aan op de buitenkant van de keukendeurtjes. Ook op het aanrechtblad kan dit vaak aangebracht worden. Dit kan een groot effect hebben, zeker wanneer je zowel boven als beneden keukenkastjes hebt. De keukendeurtjes en het aanrechtblad worden bij het wrappen voorzien van een laag plakfolie. Dit folie is er in allerlei soorten en maten. Houd er rekening mee dat je voor op het aanrechtblad steviger folie nodig hebt dan voor op de keukenkastjes, doordat het aanrechtoppervlak intensief gebruikt wordt.

De voordelen van wrappen

Er zit één belangrijk verschil tussen wrappen en nieuw kopen van een keuken: de prijs. Heb je een klein budget? De kosten van een keuken wrappen liggen een stuk lager dan de kosten van een compleet nieuwe keuken. Voor een relatief laag bedrag kun je met wrappen je hele keuken een nieuwe uitstraling geven. Daarbij is er veel keus in soorten folie. Er zit bijvoorbeeld verschil in dikte van het folie. Over het algemeen geldt dat dunner folie makkelijker strak aan te brengen is dan wat dikker folie. Bij dikker folie is de kans op schade echter minder groot. Het is dus handig om deze verschillen mee te nemen in je overwegingen. Verder kun je ook wat betreft kleur en uitstraling flink variëren. Wil je bijvoorbeeld een matte afwerking, of juist een met glans? En wil je alles in één kleur, of wil je juist folie met een motiefje of print? En omdat de kosten relatief laag zijn in vergelijking met de aanschaf van een hele nieuwe keuken, brengt dat ook nog eens met zich mee dat je het wat vaker kunt veranderen. Waar je misschien pas na een jaar of tien na begint te denken over de vervanging van je oude keuken, kun je diezelfde keuken prima om de paar jaar opnieuw wrappen.

Lees ook:  Naar de sportschool of toch thuis sporten?

Wist je dat je nog meer dingen kunt laten wrappen, bijvoorbeeld je auto? Lees er hier meer over!

Of toch helemaal nieuw?

Hoewel wrappen dus veel voordelen heeft, kan het in sommige gevallen toch slim zijn om een nieuwe keuken aan te schaffen. Laat je keuken bijvoorbeeld qua kwaliteit wat te wensen over? Scheve deurtjes of roestige scharnieren los je niet op met een laag folie. Ook de indeling van de keuken kan een belangrijke reden zijn om toch te kiezen voor een nieuwe keuken. Wanneer je niet tevreden bent met de huidige indeling kan het de moeite waard zijn om toch een nieuwe keuken aan te schaffen, die wel aan al je wensen voldoet. Maar of je nu kiest voor wrappen of voor het plaatsen van een geheel nieuwe keuken: het is belangrijk om vooraf goed in beeld te krijgen wat de kosten zullen zijn. Vraag dus offertes op bij verschillende bedrijven. Ook kun je bekijken welke delen van de klus je zelf kunt uitvoeren en welke je liever uit handen geeft aan een expert. Op die manier kun je in alle gevallen vaak nog flink wat besparen.

Lees ook:  Beauty trends voor mannen

Vond je deze blog leuk om te lezen? Lees dan ook Groen dak: dé duurzame trend

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings