Hoe word je een klusser in een dag

6 december 2022
343
gordijnen ophangen

Lieve mannen, weet jij hoe je gordijnen op moet hangen zonder dat het lijkt alsof je een zenuwinzinking hebt gehad? Wij geven je de tips die je nodig hebt om een ware kluskoning te worden en voor het ophangen van je gordijnen zonder al te veel gedoe. En ja, we weten dat het misschien niet het meest mannelijke klusje is, maar soms moet je gewoon even buiten je comfortzone stappen.

Begin met een kleine klus

Je hoeft niet meteen het hele huis te verbouwen om te laten zien dat je een echte klusser bent. Probeer het eens met iets kleins, zoals het ophangen van gordijnen. Dit lijkt misschien makkelijk, maar het is belangrijk om de juiste maat gordijnen te kiezen en de gordijnrails op de juiste hoogte op te hangen. Als je dit voor elkaar krijgt, kun je altijd nog grotere klussen aanpakken.

Meet twee keer, hang één keer

Voordat je begint met het ophangen van je gordijnen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste maat hebt. Meet daarom twee keer voordat je de gordijnen ophangt, zodat je zeker weet dat je de juiste maat hebt. Als je te kleine gordijnen hebt, zullen ze niet goed vallen en zal het helemaal niet mooi staan. Als je te grote gordijnen hebt, zal het moeilijker zijn om deze op te hangen en zal het er ook helemaal niet mooi uitzien. Maakt jou misschien niet zoveel uit, maar wacht maar tot de vrouw thuis komt! Dus, meet twee keer en hang één keer!

Lees ook:  Tips en trends voor groen wonen

Kies de juiste gordijnrails

Er zijn zoveel verschillende soorten gordijnrails op de markt, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. Als je gordijnen wilt die makkelijk open en dicht kunnen, kun je het beste voor een gordijnrail met koorden kiezen. Als je echter gordijnen wilt die mooi vallen en er chic uitzien, kun je het beste voor een gordijnrail met ringen kiezen. Kijk ook naar het plafond waaraan je de gordijnrail wilt ophangen. Als je een gipsplafond hebt, kun je het beste voor holle wandpluggen

Hoe hang je gordijnen op?

Voordat je begint met het ophangen van gordijnen, is het belangrijk om een aantal praktische zaken in acht te nemen. Zoek bijvoorbeeld gordijnen uit die bij je interieur passen en houd rekening met de lengte van de gordijnen. Krimpen gordijnen na het wassen of in aanraking met vochtigheid? Kies dan voor een iets langere lengte. Verder is het handig om een gordijnrails te kiezen, zodat je de gordijnen makkelijk en snel kunt ophangen. Let wel op dat je de gordijnrails op de juiste hoogte hangt en voldoende overlap houdt aan beide zijden van het raam.

Lees ook:  Een mannen vakantie plannen met je vriendengroep

Pro-tip van Trendheads

Als je een gipsplafond hebt, kies dan voor holle wandpluggen om de rails op te hangen. Zo voorkom je dat de rails na verloop van tijd loskomt van het plafond. En als de gordijnrails te lang is? Geen probleem, zaag hem gewoon op maat met een ijzerzaag. En vergeet niet om de eindstoppen op de rails te monteren voordat je deze aan het plafond bevestigt, anders kan het zijn dat alle runners eruit vallen tijdens het ophangen.

Meer lezen op Trendheads? Lees hier onze blog over redenen om je eigen zwembad te bouwen.

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings