6x huidige trends binnen het meer bewegen

10 mei 2022
578
meer bewegen

Mensen zijn altijd op zoek naar de nieuwste en meest effectieve manier om in vorm te komen. Hoewel er veel verschillende trends in lichaamsbeweging zijn, vallen sommige meer op dan andere. In dit artikel staan de vijf meest opvallende en snelst groeiende trends binnen sport en beweging in het algemeen uitgebreid beschreven. Met deze trends kun je ideaal jouw eigen workoutroutine mixen.

CrossFit

CrossFit is een trainingstrend die de laatste jaren aan populariteit wint. Het is een workout met een hoge intensiteit die cardio- en krachttraining combineert. CrossFit is een effectieve manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken. Als je op zoek bent naar een uitdagende en intense workout, dan is CrossFit zeker de moeite waard om eens te proberen!

Yoga

Yoga is net als CrossFit een trend die de na meerdere jaren nog steeds erg hoog staat. Yoga is een trainingstrend die de laatste jaren aan populariteit wint. Het is een low-intensity workout die stretching en meditatie combineert. Yoga is een effectieve manier om je spieren te ontspannen en te strekken. Als je op zoek bent naar een ontspannende en stress-verlagende workout, is Yoga zeker het proberen waard!

Lees ook:  Taper Fade Krullen – Inspiratiegids

HIIT

HIIT is de afkorting van hoge intensiteit interval training. Het is een trend die je de laatste jaren steeds vaker voorbij ziet komen. Een HIIT workout schijnt verslavend te werken. De sportsessies duren gemiddeld tussen de 20 en 40 minuten. Door deze korte tijd zijn ze perfect te combineren voor tijdens of na je werk. Bij een HIIT training staan zweten, je hartslag flink omhoog laten gaan en je verstand op nul zetten centraal. Wil je meer bewegen, maar heb je niet al teveel tijd in verband met je baan of andere omstandigheden? Dan is HIIT wellicht wel de beste optie voor jou.

meer bewegen

Padel

De populariteit van de sport padel is in de afgelopen twee jaar ongelooflijk hard gestegen. Zelf zul je ook wel gemerkt hebben dat er in bijna elke stad wel een padelbaan gebouwd is.
De sport padel is een combinatie tussen tennis en squash. Het is een uitdagende sport, waarbij je echt eerst een paar keer geoefend moet hebben voordat je het spel doorhebt. Ondanks het moeten oefenen is het een uiterst leuke sport die je kunt beoefenen samen met vrienden en/of familie.

Lees ook:  9 x trendy mullet kapsels voor mannen

Zumba

Zumba is een sport die al vele jaren lang populair is onder de (voornamelijk vrouwelijke) sporters. De sport heeft een hoge intensiteit en je verbrand er veel calorieën mee. Het is dan ook voornamelijk een cardio workout. Het is mogelijk om alleen online een Zumba les te volgen, of om gezellig met een grote groep mee te doen in een sport- of dansschool.

Holistisch sporten

Holistische sporten zijn een combinatie tussen wellness en multisport. Het heeft nog niet zo lang geleden zijn intrede gemaakt in de sportwereld, maar het is voorspeld dat de komende jaren de populariteit zal blijven stijgen. Je richt je bij holistisch sporten niet alleen maar op je fysieke lichaam. Je houdt ook rekening met je emoties en mindset.

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings