De milieu trends van 2023

13 mei 2022
659
container huren woerden

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker tegenwoordig. Het klimaat veranderd en we moeten allemaal ons best doen door duurzame keuzes te maken. Misschien doe jij zelf al een aantal van deze ‘trends’ die wij in deze blog verwerkt hebben, maar misschien nog niet en kun je het wel gaan overwegen. In deze blog staan 5 onderwerpen beschreven waar in 2022 steeds meer rekening mee wordt gehouden om zo een beter milieu te kweken.

Elektrische auto’s

Je zult ze vast veel vaker zien op de weg, de elektrische auto’s die rijden door een batterij. Elektrische auto’s worden steeds meer aangeschaft door mensen en ze zijn ook echt goed voor het milieu. De normale auto (die rijdt doormiddel van benzine of diesel) veroorzaakt best veel schade aan het milieu door de CO2 uitstoot. Uiteindelijk is het rijden van een elektrische auto ook veel goedkoper, aangezien deze wordt opgeladen aan een laadpaal en dus geen benzine nodig heeft. Het is een flinke investering in het begin, maar uiteindelijk is dat het zeker waard!

container huren woerden

Afval scheiden

Afval scheiden wordt alsmaar vaker gedaan. Het is ook een zeer belangrijke ‘trend’ aangezien het onder andere met plastic te maken heeft. Als men het gewone afval scheidt met plastic is dit veel voordeliger voor het milieu. Het plastic dat wij scheiden wordt opgehaald en belandt bij een sorteerbedrijf. Een deel van het plastic wordt tot iets nieuws gemaakt en/of wordt hergebruikt. Tegenwoordig zie je ook best wel veel zwerfafval op straat. Dat is natuurlijk erg zonde en kost veel werk voor de gemeente om op te ruimen. Mocht je dus een keer echt veel afval hebben, gooi het niet op straat, maar kies voor container huren Woerden en gooi het allemaal in één keer weg. Ga dus voor container huren Woerden en help mee de wereld schoon te houden!

Lees ook:  Houd deze drie outsiders in de telefonie in de gaten!

Recyclen

Dit doet Nederland eigenlijk al heel lang, maar het blijft één van de belangrijkste zaken in de wereld. Deze trend heeft dan ook te maken met afval scheiden, aangezien het plastic gerecycled wordt. Niet alleen oud plastic kan gerecycled worden, jij zelf kan ook oude spullen een nieuw leven geven. Mocht je dus iets hebben wat je niet meer voor datgeen gebruikt, kun je het pimpen tot iets wat je wel zou kunnen gebruiken. In de buitenlucht bespaard recyclen bepaalde grondstoffen, het kost minder energie dan het winnen van nieuwe grondstoffen en het kan ook nog eens best leuk zijn!

Duurzame producten

Duurzame producten zal je vast en zeker vaker in de winkels zien of op internet. Bijna alles kan tegenwoordig duurzaam zijn. Sommige kledingstukken worden bijvoorbeeld gemaakt van plasticdeeltjes, tandenborstels worden gemaakt van bamboe en shampoo wordt in een bar verwerkt om plastic flessen te vermijden.

Thuiswerken

Sinds corona werken steeds meer mensen thuis. Niet alleen omdat het gemakkelijk kan zijn voor de medewerkers zelf, maar ook omdat het benzine spaart. Om elke dag van thuis naar je werk te rijden en dan weer terug kost veel benzine zonder dat het eigenlijk nodig is. Als je een kantoor baan hebt kun je deze meestal ook van thuis uitvoeren. Daarbij bespaart het de werkgever veel energie als het pand een aantal dagen per week gesloten blijft.

Lees ook:  De trends en ontwikkelingen van elektrisch rijden
container huren woerden

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings