Hier dient een mooie smoking voor heren aan te voldoen

22 december 2022
1
smoking heren

Ben je uitgenodigd voor een evenement waar heren een smoking dienen te dragen? Dan is het een goed idee om naar een mooie smoking op zoek te gaan. Een smoking kan zowel twee- als driedelig zijn en bestaat vaak uit een strak, zwart op maat gemaakt pak. Een smoking heeft nooit splitten en de revers dienen van satijn gemaakt te zijn. Je dient je aan bepaalde regels te houden als je op zoek gaat naar een smoking. Op deze pagina kom je erachter waar je een smoking van goede kwaliteit aan herkent én lees je tijdens welke soort evenementen je ze kunt dragen.

Aan deze details kun je een geweldige smoking herkennen

Ben je op zoek naar een mooie smoking voor heren? Dan is het belangrijk om je bewust te worden van de eisen waaraan een goede smoking dient te voldoen. Een smoking moet altijd zwart zijn. In uitzonderlijke gevallen mag de kleur van een smoking ook erg donkerblauw of zelfs wit zijn. Verder dient een smoking jasje altijd een rij knopen aan één kant te hebben. De bijbehorende broek beschikt over een hoge taille, waar je makkelijk een strak wit overhemd in kunt wegstoppen. Dit witte overhemd is ook een belangrijk onderdeel van de smoking. Een smoking overhemd heeft ruimte voor dubbele manchetten en heeft altijd blinde knopen.

Lees ook:  De modetrends voor mannen voor dit najaar

Om de hoge taille broek netjes af te schermen, kun je er een cummerband overheen dragen. Je zou ook voor een gilet kunnen kiezen. Aan de smokingbroek horen geen lusjes voor een riem te zitten. De broek dient op maat te worden gemaakt, zodat deze niet te strak of te los zit. Een smokingbroek wordt ook nooit omgeslagen gedragen bij de enkels. De broek mag niet te lang of te kort zijn. Je kunt eventueel wel bretels met de broek dragen, hier zitten ook knoopjes voor aan de broek gezet.

Tijdens welke gelegenheden kun je ervoor kiezen om een smoking te dragen?

Er zijn een aantal bijzondere gelegenheden te bedenken waar je een smoking kunt dragen. Houd er in ieder geval rekening mee dat het niet de bedoeling is dat je een smoking overdag draagt. Een smoking is ontworpen voor evenementen die in de avond plaatsvinden. Je kunt ervoor kiezen om een smoking te dragen voor een zakelijk event, maar ook voor een andere feestelijke aangelegenheid. Gala’s, uitbundige diners en bruiloften zijn dé evenementen waarbij je een smoking uit de kast kunt halen. Vind je het te duur om een smoking te kopen? Dan kun je ervoor kiezen om een smoking te huren.

Lees ook:  De invloed van huidverzorging op baardgroei

Het kan zijn dat een bruiloft overdag begint, dit is direct een uitzondering op de regel dat een smoking alleen in de avond gedragen mag worden. Volgens de etiquette mag je een smoking overdag naar een bruiloft dragen als je de smoking daarna draagt op het feest in de avonduren.

Meer lezen op Trendheads? Lees hier de blog over de modetrends van dit najaar.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

4 interessante Android-smartphones die in 2023 gaan uitkomen

Welk soort ondergoed past het beste bij mij?

Waarom Limburg een populaire vakantiebestemming is geworden

Stoere baby namen voor je zoon

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings