Reizen in stijl: must-have items voor mannen

8 maart 2024
188
Reizen

Of je nou voor een zakelijke opdracht naar het buitenland moet gaan, of omdat je tijdens de vakantie allemaal avontuurlijke bestemmingen gaat bezoeken. Voor iedere man is het belangrijk om zo stijlvol mogelijk van locatie A naar B te gaan. Hierbij gaat het niet alleen om de uitstraling, maar ook het gemak en comfort. In deze blog bespreken we daarom de belangrijkste must-have items voor stijlvol reizen.

1. Stijlvolle kleding

Al helemaal als de reis een zakelijk doeleinde heeft, is stijlvol gekleed zijn vreselijk belangrijk. Het klinkt natuurlijk vrij gemakkelijk, gewoon een goed gesneden pak dragen voor de vergaderingen en op de dagen dat er ontspannen mag worden een casual-chique outfit dragen. Toch gaat het best vaak mis, belangrijk is namelijk om kledingstukken te dragen die ook passend zijn voor het land waar je bent. Mocht je de kans krijgen om naar Zuid-Amerika te gaan voor een zakenreis, dan zul je een maatpak moeten dragen die is aangepast op hun dresscode.

Kleed je volgens de lokale regels
Ga je naar Brazilië? Daar is het bijvoorbeeld verplicht om een stropdas te dragen bij het bijwonen van een vergadering. Daarnaast dragen hier alleen de ‘hogere rangen’ van het bedrijf een driedelig pak, voor de ‘normale’ werknemers is een tweedelig pak weggelegd. Neem dus kennis van die regels, en pas daarop je kledingstijl aan.

Lees ook:  De 3 mannelijkste beroepen

2. Hoge kwaliteit koffer

Investeren in een goed koffer klinkt misschien niet ontzettend noodzakelijk, toch als je er iets langer over nadenkt speelt het een belangrijke rol in de gehele reis. Om te beginnen zorgt een koffer, dat bestaat uit sterke en duurzame materialen natuurlijk voor bescherming tegen vallen en stoten. Maar een goed georganiseerd koffer zorgt ook voor een strakkere en gemakkelijkere reis. Direct weten waar alle spullen liggen, zonder minuten te hoeven zoeken bespaart op de lange termijn veel tijd.

Mocht je in een gesprek zijn met een klant, en even snel iets uit het koffer moeten pakken. Dan geeft het voor de klant een ontzettend chaotische en knullige indruk als jij aan het graven bent. Een hoogwaardig, georganiseerd koffer zorgt dus ook direct voor een professionele en stijlvolle uitstraling.

Reizen

3. Tech-gadgets

Voor alle verschillende vormen van reizen is het belangrijk om ook veilig en beschermd te zijn. Zorg daarom voor onder andere een powerbank, dit is een apparaat dat fungeert als een mobiele oplader. Ideaal voor lange reizen of op momenten dat er geen stopcontacten in de buurt zijn. Kies voor een powerbank, die past bij het type smartphone, tablet en/ of laptop dat je hebt. Belangrijk is om minimaal één keer je smartphone volledig te kunnen opladen met die powerbank, niet alleen om verveling tegen te gaan maar ook in gevallen van nood.

Lees ook:  Top 8 typisch mannelijke beroepen

Vakantie foto's

Tegenwoordig houden niet veel mensen meer een fotoboek bij, laat staan mannen. Een super toffe manier om toch altijd de reizen terug te kunnen bekijken, is via een drone met camera. Hiermee kun je bijvoorbeeld een groepsfoto maken, met op de achtergrond een schitterend gebouw of stuk natuur. Doordat de drone hoog in de lucht kan vliegen, krijg je direct een totaal plaatje van de reis. Let wel op, je mag niet overal rondvliegen met een drone. Ga je een groot natuurpark in? vraag het dan vooraf even na!

4. Verzorgingsproducten

De juiste verzorgingsproducten in het koffer hebben tijdens het reizen in het verre buitenland is iets wat voor veel mensen cruciaal is. Dat komt mede doordat in vliegtuigen de lucht altijd ontzettend droog is. Mensen die daar gevoelig voor zijn kunnen daardoor een droge, geïrriteerde huid krijgen. Belangrijk is dan om spullen te gebruiken waarvan je honderd procent zeker bent dat het werkt. Zoals in dit geval dus extra hydraterende crèmes met hyaluronzuur en niacinamide, dat de huid doet kalmeren.

Daarnaast is het ook belangrijk om; handcrème, gezichtsmaskers en voor de tropische reizen zonnebrand en aftersun mee te nemen. Als je dit allemaal gebruikt, dan zul je stralend voor de dag komen! Neem wel van alle spulletjes maar maximaal 100 milliliter mee, en stop dat in een doorzichtige hersluitbare zak van 1 liter. Dit zijn namelijk de regels voor vloeistoffen en gels op alle vliegvelden.

Lees ook:  Goed uitziende werk/bedrijfskleding voor mannen

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings