Steeds meer mannen wachten langer met het behalen van het rijbewijs

26 februari 2022
246

Tegenwoordig wachten mannen steeds langer met het behalen van het rijbewijs. Het aantal mannen onder de twintig jaar die een rijbewijs hebben, is de afgelopen tijd erg gedaald. Dit is onder andere te wijten aan populariteit van de auto’s. De jeugd van nu vindt auto’s niet meer zo interessant en bovendien leggen ze hun prioriteit op hun studie. Vaak halen mannen tegenwoordig pas hun rijbewijs als ze weten dat ze een goede baan hebben, juist omdat het behalen van het rijbewijs zo duur is. Een paar jaar geleden was dat nog anders, toen konden mannen bijna niet wachten om hun rijbewijs te halen. Het is daarbij ook nog eens zo dat naast dat de prioriteit bij hun studie ligt en ze wachten op een goede baan, ze hun geld liever uitgeven aan een nieuwe telefoon. Daarbij heeft corona ook een enorme rol gespeeld. En alleen een rijbewijs is nog niet eens alles, daar komt ook nog eens de theorie bij kijken. Kortom: de prioriteit van mannen ligt niet langer bij het behalen van hun rijbewijs, omdat het simpelweg veel kosten met zich meebrengt.

Lees ook:  Hoe dit matras je kan helpen om je slaap te verbeteren

Extra kosten

Door de coronacrisis kwamen er voor veel mannen nog eens kosten boven op hun rijbewijs. De extra kosten liepen vaak op tot zo’n vijfhonderd euro. Dit kwam omdat alle rijscholen hun deuren moesten sluiten. Vaak heb je dan een paar weken achter elkaar niet meer gereden, maar komt dat examen er dan wel heel snel aan. Doordat je zoveel weken achter elkaar niet gereden hebt moet je er weer helemaal inkomen, vaak maar met een of twee lessen. De kans op slagen bij het CBR is dan een stuk minder, waardoor je dus een nieuw examen moet aanvragen. Daar stopt het niet bij, want tussen die examens moet je ook weer rijlessen nemen, anders blijf je in een vicieuze cirkel hangen. Reken dan maar eens de kosten uit, die lopen voor jonge mannen vaak op tot zo’n vijfhonderd euro. Ze zitten daar niet op te wachten en stellen ook daarom het behalen van het rijbewijs maar even uit.

 

Theorie

Ook de theorie die bij het autorijden komt kijken kost geld. Auto theorie leren is een hele klus. Je moet niet alleen ervoor leren, maar ook hier heb je weer onder meer een boek voor nodig en een of misschien wel meerdere examens. Ook dat tikt aan in de kosten, waardoor mannen het rijbewijs halen uitstellen. Bovendien stellen ze het leren liever uit, want auto theorie leren is nu eenmaal niet het allerleukste om te doen. Wel heb je tegenwoordig verschillende pakketten om het leuker te maken. Zo heb je niet alleen een boek, maar ook videolessen en verschillende oefenexamens. Op die manier kun je de theorie ook visueel tot je nemen, waardoor je het misschien beter kunt onthouden. Dit maakt het al iets leuker, maar nog steeds blijft de auto theorie leren niet heel aantrekkelijk.

Lees ook:  Huidige trends binnen het schoonmaken van je huis

Benieuwd wie beter autorijden: De mannen of toch de vrouwen? Lees dan verder.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

Styling tips voor mannen voor iedere gelegenheid

Abonnementen: De toekomst van consumentengedrag

Deze nieuwe sporttrends van 2023 moet je zien!

Alles over de kunst van Shibari

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings