De slaapkamertrends van dit moment

2 februari 2023
185
slaapkamertrends

Anno 2023 behoort de slaapkamer meer dan ooit tot het interieur. Het is niet alleen de plek om te slapen, maar ook de ideale ruimte om jezelf te zijn en je rust te vinden. Ieder jaar zien we weer andere slaapkamertrends verschijnen. Wat kunnen we dit jaar verwachten van de slaapkamer? In deze blog lees je over de nieuwste slaapkamertrends van dit moment.

Duurzame materialen in de slaapkamer

Duurzaamheid lijkt het thema van tegenwoordig te zijn. We zien het overal terugkomen, zelfs bij het inrichten van je woning en slaapkamer. Steeds vaker kiezen we voor producten met een langere levensduur én producten die met respect zijn gemaakt. Materialen die terugkomen zijn vooral hoogwaardig en natuurlijk, zoals biologisch katoen, gerecycled hout en bamboe. Kledingrekken, nachtkastjes en slaapbanken zijn onder andere veel gezochte producten. Deze meubelstukken worden steeds vaker uit één materiaal gemaakt, zodat ze na hun levensduur gemakkelijk afgebroken en hergebruikt kunnen worden. Daarnaast zijn het materialen die minimaal schadelijk zijn voor het milieu. Bovendien bieden deze duurzame producten ook een gezondere slaapomgeving. Een win-winsituatie dus!

Knusse slaapkamer

De energieprijzen rezen de afgelopen tijd de pan uit, waardoor er vaak werd gekozen om de verwarming een tandje lager te zetten. Gelukkig zijn er alternatieven: dekens. Van fleece dekens tot verzwaringsdekens. Des te meer dekens, des te beter. Je krijgt het niet alleen warm en makkelijker om in slaap te vallen, maar voegt ook de finish touch toe aan je slaapkamer. De verzwaringsdeken wordt veelal gebruikt door volwassenen en kinderen die moeite hebben om in slaap te vallen, aangezien de deken zwaarder is dan een normale deken en daardoor een ontspannend effect geeft. Door de druk van de verzwaringsdeken zorgt ervoor dat je uitgerust wakker wordt en volop energie hebt. Het wordt tegenwoordig vaak gebruikt bij stress, slaapstoornissen, ADHD, burn-out, en anorexia. Geïnteresseerd? Een geschikte verzwaringsdeken is hier te vinden. Steeds meer beseffen we hoe belangrijk slaap is voor het lichaam en zodanige proberen we er alles aan te doen om onze slaap te optimaliseren: een thee voor het slapen, vermijden van cafeïne, de telefoon op tijd wegleggen en het slaapritme verbeteren.

Lees ook:  Chauffeurs opgelet: Alles wat je moet weten over een digitale tachograaf

Kleur in de slaapkamer

Voorheen zagen we vooral witte slaapkamers. Het is namelijk eenvoudig te combineren met het interieur. Tegenwoordig lijkt het een no-go. We willen meer kleuren zien en het liefst verschillende combinaties kleuren. In 2023 staan de zachtere kleuren centraal, denk hier bij aan pastel en aardetinten. Anderzijds zijn het juist de uitgesproken kleurencombinaties die helemaal in zijn op dit moment in de slaapkamers. Blijf je toch liever bij de eenvoud, oftewel wit, kies in dat geval eerder een warmer gebroken wit.

Volgens de huidige slaapkamertrends, is het ook het moment om kunst toe te voegen aan je slaapkamer. Dit kunnen kleurrijke abstracte of zwart-witte schilderijen zijn, maar ook zelf gemaakte kunst. Op die manier maak je jouw slaapkamer net wat persoonlijker. Probeer creatief te zijn door middel van lijntekeningen of juist te kiezen voor droogbloemen. Planten zijn net zo goed onmisbaar bij de slaapkamertrends van dit moment. Ze zorgen voor kleur en een natuurlijke uitstraling, maar zijn daarnaast ook nog eens gezond om in je kamer te hebben. Bij de blog over trends voor het inrichten van jouw mannenhuis zagen we grote planten terugkomen. Maar ook (veel) kleine planten zijn helemaal in.

Lees ook:  Beveiligingstrends voor je huis

Multifunctionele slaapkamer

Corona heeft een aantal veranderingen teweeg gebracht. Terwijl we vroeger de slaapkamer als een plek zagen om simpelweg te slapen, is het tegenwoordig een ruimte die voor meer gebruikt kan worden. Als we vanuit thuis werken, zitten we op de slaapkamer. Is het tijd voor een home workout? Ook dat kan op de slaapkamer. Of wil je toch liever even ontspannen met een boek of serie? In de slaapkamer lijkt overal plek voor te zijn. En daarom is het o zo belangrijk om een comfortabele ruimte te creëren. Alsof je in een hotel terecht komt of door Pinterest aan het scrollen bent. Het hoort niet alleen knus en kleurrijk uit te zien, maar ook zo aan te voelen. Denk hierbij aan tapijten onder het bed, grote kastruimte, kaarsen en hoge bedden (met de heerlijke dekens).

De slaapkamertrends van dit moment staan vooral in het teken van een comfortabele, gezellige en duurzame ruimte. Eerst was het bed het enige cruciale meubelstuk, tegenwoordig zoeken we naar manieren om de slaapkamer zo persoonlijk mogelijk aan te kleden. Volg daarom ook je hart en kies de kleuren, accessoires en meubelen die het best bij jou passen.

Lees ook:  Je mancave winterproof maken

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

Styling tips voor mannen voor iedere gelegenheid

Abonnementen: De toekomst van consumentengedrag

Deze nieuwe sporttrends van 2023 moet je zien!

Alles over de kunst van Shibari

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings