Thuis sterker worden

13 juni 2022
308
fitness trilplaten

Wil jij graag je spieren trainen, maar heb je niet de behoefte of mogelijkheid om dit in een sportschool te doen? Dan zijn er ook tal van manieren om thuis aan de slag te gaan. Door je spieren frequent te trainen, zal je merken dat je ook thuis met de nodige tips een heel eind kunt komen. Uiteraard betekent dit niet dat jij je garage of zolderkamer volledig moet ombouwen tot een privé sportschool, maar met een paar kleine dingen kun je al een heel eind komen. Omdat we steeds vaker zien, dat veel mensen liever thuis trainen, hebben we een aantal tips voor je, die je kunnen helpen om thuis sterker te worden.

Begin langzaam

Uiteraard is het belangrijk, dat vooral wanneer je begint, je niet direct te hard van stapel loopt. Het is dan dus ook verstandig om dit rustig stap voor stap op te bouwen. Dat betekent dat je eerst begint met een half uur en dit vervolgens iedere week met een aantal minuten verhoogt. Je kunt ervoor kiezen dit te doen met bijvoorbeeld video’s via YouTube, maar ook een online trainingsschema behoort tot de mogelijkheden. Zo kun je beginnen met push up en eventueel wat squat zonder gewicht. Je zult merken, dat je vooral in het beginstadium, met je eigen lichaamsgewicht een flinke progressie kunt maken.

Lees ook:  Een capsule wardrobe voor mannen stel je zo samen!

Doe de oefeningen goed

Waar je in de sportschool verschillende instructeurs hebt rondlopen, die je kunnen corrigeren wanneer je een oefeningen niet helemaal goed uitvoert, is dit thuis niet het geval. Omdat het essentieel is dat je oefeningen goed uitvoert, is het dus vooral in het begin belangrijk hier goed op te letten. Je kunt dus beter beginnen met lichtere training om zo eerst de techniek onder de knie te krijgen, dan dat je direct te zwaar gaat trainen, met alle risico’s op blessures van dien.

Schema volgen

Wanneer je thuis gaat trainen, dan is het natuurlijk een stuk makkelijker om een keer een training over te slaan. In dit sportschool ben je er immers toch, dus dan kun je ook maar beter iets gaan doen. Zorg er dus voor, dat je voor thuis een schema hebt, waar je je vervolgens ook aan houdt. Een schema geeft je een houvast, waardoor de kans op eventueel voortijdig stoppen een stuk kleiner wordt. Je zult merken, dat naarmate de tijd vordert je steeds meer gemotiveerd raakt om je workouts zo goed mogelijk uit te voeren. Vooral naarmate je ook resultaten gaat zien, wordt het alleen maar leuker.

Lees ook:  Alles over de kunst van Shibari

Welke apparaten voor thuis?

Waar je in de sportschool de beschikking hebt over allerlei verschillende apparaten, hebben we dat vaak thuis simpelweg niet. Logisch natuurlijk, aangezien deze apparatuur flink in de papieren kan lopen. Toch is het niet perse noodzakelijk om ze aan te schaffen om thuis goed te kunnen trainen. Je kunt dus ook prima zonder een loopband of fitness trilplaten aan de slag om je lichaam en spieren sterker te maken. Hoe, dat vertellen we je hier!

Fitnessbank

Eén van de handigste aankopen die verstandig is om te doen, dat is een fitnessbank. Hiermee kun je namelijk bijna alles wat nodig is om een volledige workout te doen. Deze fitness is namelijk verstelbaar, waardoor je hem in iedere gewenste positie kunt zetten, zodat je direct aan de slag kunt. Een gemiddelde fitnessbank is vaak niet duurder dan gemiddeld 100 euro. Een stuk goedkoper dus, dan één van de vele dure apparaten die je in de sportschool terugvindt.

Dumbells

Naast een fitnessbank, is het ook aan te raden een set dumbells aan te schaffen. Het voordeel aan dumbells is, is dat je ze eenvoudig in gewicht kunt aanpassen door het toevoegen van verschillende schijven. Je hoeft daarom dus ook niet direct allerlei verschillende gewichten te halen, wat die heb je vooral in het begin toch nog niet direct nodig. Begin dus met een klein setje, zo kun je naarmate de tijd vordert en je kracht toeneemt iedere keer iets bijkopen.

Lees ook:  De ultieme ontspanning: Een hangstoel voor buiten

Tot slot

Zoals je ziet kun je met minimale middelen maximaal resultaat behalen. Het enige wat nodig is voor succes, is een stuk motivatie en de juiste apparatuur. Je kunt dus prima met beperkte middelen ook thuis aan de slag om je lichaam sterker te maken, wat je dus iedere maand een paar tientjes aan abonnementsgelden van de sportschool scheelt.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

De langdurige voordelen van avontuurlijke vakanties

Wat kun je verwachten als je vader wordt?

De rol van edelstenen in luxe horloges

Italiaanse herenkapsels: een gids

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings