Tips voor meer spieraccent in je outfits

21 maart 2024
88
spieraccent

Het is een universeel verlangen onder veel mannen: het visueel versterken van hun spieren door middel van de juiste kledingkeuzes. Of het nu gaat om het benadrukken van de biceps, het maken van een indruk van bredere schouders of het simpelweg meer spieraccent in je outfits. Bepaalde kledingstukken en stijlen kunnen hier significant bij helpen. In dit artikel kijken we naar een combinatie van mode en fitness. Daarbij bieden we praktische tips om je spieren meer op te laten vallen zonder dat je daarvoor extra moet sporten.

Het belang van de juiste pasvorm

Eén van de meest belangrijke dingen bij het kiezen van kleding voor spieraccent, is de pasvorm. Te strakke kleding kan oncomfortabel zijn en zelfs een averechts effect hebben. Te losse kleding kan juist weer je spierdefinitie kan verbergen. Wat handig is om te weten en te hanteren:

T-shirts en poloshirts
Kies voor modellen die licht aansluiten rond je bovenlichaam. Let erop dat de mouwen niet te los zitten, zodat je biceps goed uitkomen. Let hier dus wel op dat het niet op spanning staat en daardoor lijkt alsof het kapot kan scheuren. Vaak is het bij gespierdere mensen zo dat de shirts aan de bovenkant of aan de onderkant niet passen. Wat hiermee bedoeld wordt is dat wanneer de schouders eindelijk passen, dat de onderkant dan net jurk kan zijn.

En als de onderkant goed aansluit, dat de schouders er nooit in gaan passen. Het is handig om hierbij te zoeken naar een merk dat het beste past bij jouw lichaamsbouw. Winkelen in de echte wereld en dus niet online heeft zo ook bepaalde zijn voordelen. Ga dus winkels af en zoek een merk dat goed past bij jouw lichaamsbouw.

Lees ook:  De nieuwste kleding trends voor jongens

Overhemden en blouses
Een licht getailleerd overhemd kan wonderen doen voor je figuur. Het accentueert je taille en laat je schouders breder lijken. Kun je niks vinden tussen de normale maten, dan kun je een winkel zoeken die ook tussenmaten verkoopt. Vaak kunnen winkelmedewerkers samen met je kijken naar welke maat het beste aan zal sluiten op jouw specifieke figuur.

Kleurgebruik voor een mooi spieraccent

Kleuren spelen een significante rol in hoe we visueel waargenomen worden. Door slim gebruik te maken van kleurcontrasten kun je bepaalde delen van je lichaam beter benadrukken.

  • Licht of donker: draag lichtere kleuren op de lichaamsdelen die je wilt benadrukken en donkere kleuren op de lichaamsdelen die je minder wilt laten opvallen. Draag je graag alleen maar licht of juist alleen maar donker? Dan kun je het beste zelf beoordelen wat handig is. Ook kun je om hulp vragen aan vrienden of familie om zo meerdere meningen te verzamelen. Je hoeft eindstand geen raketgeleerde te zijn om te kunnen bepalen of iets wel of niet mooi staat.
  • Patronen: horizontale strepen kunnen je breder laten lijken, terwijl verticale strepen en gladde stoffen meer lengte en slankheid suggereren. Neem dit advies tot je, maar overdrijf er niet in. Ga dus niet alleen maar kleren kopen met horizontale strepen, omdat je er breder uit wilt zien. Een klein accentje hier of daar moet echter wel kunnen helpen.
spieraccent

De rol van stoffen

De keuze van stof is net zo belangrijk als de pasvorm en de kleur. Stoffen die een beetje meegeven, kunnen je spieren beter uit laten zien. Zo kan het lijken alsof je meer gedefinieerde spieren of juist een grotere hoeveelheid spieren hebt.

  • Stretch: kledingstukken met een beetje elastaan of lycra kunnen zich beter vormen naar je lichaam. Hierbij moet je wel wederom waken voor te strakke kleren. Dat kan juist weer averechts werken en dat is niet wat we willen.
  • Ademend vermogen en comfort: zorg dat je kleding kiest die niet alleen goed zit, maar ook comfortabel is en ademt tijdens dagelijkse activiteiten. Naast dat het mooi uitziet allemaal, wil je natuurlijk ook dat het functionele kleren zijn. Je wilt niet de hele dag op werk, stage of school zitten zonder ademende kleren. Dan kan het namelijk best gaan stinken. Dat vind al helemaal niemand fijn en daar zit ook niemand op te wachten. Vergeet dus niet het comfortabele aspect mee te nemen in je afweging.
Lees ook:  4 benodigdheden voor het verzorgen van een baard

Overige tips

Draag je vaak meerder lagen, kies dan modellen die getailleerd zijn en op de juiste plaatsen strakker zitten. Gebruik ook accessoires zoals horloges of armbanden om de aandacht subtiel naar je armen te trekken. Als je gezegend bent met brede schouders, kun je bijvoorbeeld een off shoulder top aan doen als man. Ook kun je je schouders nog meer benadrukken door slim-fit shirts te dragen. Je moet wel kijken dat deze wat losser zitten bij je middel. Dit creëert een visuele tapering die je V-vorm accentueert.

Voor mannen met sterke benen zijn slim-fit of licht getailleerde broeken ideaal. Vermijd baggy broeken, omdat deze je vorm kunnen verbergen. Een lichte stretch in de stof kan comfort bieden en je spieren goed benadrukken.

Misverstanden over kleding en spieraccent
Er zijn enkele veelvoorkomende misverstanden als het gaat om kleding en het benadrukken van je spieren. Hoewel nauwsluitende kleding je spieren bijvoorbeeld kan benadrukken, kan te strakke kleding oncomfortabel zijn en zelfs je bewegingsvrijheid beperken. Balans is hier de sleutel tot succes. Daarnaast kunnen donkere kleuren je inderdaad helpen om er slanker uit te zien. Maar lichtere kleuren en de juiste patronen kunnen juist bepaalde spiergroepen accentueren. Dus het is niet waar dat alleen donkere keuren dit kunnen.

Lees ook:  Mr. Silverfox

Inspiratie

Het is altijd inspirerend om te zien hoe anderen hun kledingkeuzes gebruiken om hun fysieke inspanningen te complementeren. Denk bijvoorbeeld aan bekende fitness personen of acteurs die op de rode loper verschijnen in outfits die hun spieren benadrukken. Deze voorbeelden kunnen jouw inspireren voor je eigen kledingkeuzes.

Het creëren van spieraccent door middel van kleren is een goede manier om je harde werk in de sportschool zichtbaar te maken. Door aandacht te besteden aan de bovenstaande tips kun jij je ‘breder’ kleden. Veel succes bij de implementatie hiervan en denk er niet teveel over na. Experimenteer hier en daar en vraag naar meningen van vrienden en familie. Dan kom je vanzelf al een heel eind.

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings