5 dingen waar je op moet letten met een startende onderneming

2 mei 2022
490
accountant maastricht

Een eigen onderneming starten kan enorm leuk zijn. Maar soms is dit toch iets ingewikkelder dan je in eerst instantie zou denken. Zo moet je opeens de administratie gaan bijhouden, de rechtsvorm van je onderneming gaan bepalen of bepaalde zaken regelmatig doorgeven aan de Belastingdienst. Dit zijn allemaal dingen die je niet mag vergeten om te voorkomen dat je in de problemen komt. In deze blog vertellen we je de 5 belangrijkste dingen waar je op moet letten wanneer jij met een onderneming gaat starten.

Het kiezen van de juiste rechtsvorm

Naast dat het de bedoeling is dat je je eigen ondernemingsplan gaat opstellen wanneer je een onderneming gaat opstarten is ook de keuze van de rechtsvorm enorm van belang. Zo bestaan er verschillende rechtsvormen met iedere hun voor- en nadelen op het gebied van aansprakelijkheid, de verdeling van de aandelen en het zeggenschap. Om de goede keuze te maken op dit gebied is het belangrijk om je hierin te verdiepen of langs te gaan bij een notariskantoor.

Lees ook:  Dit zijn de 5 beste betaalde beroepen in Nederland

Het Handelsregister

Ook een inschrijving in het Handelsregister mag niet ontbreken wanneer jij met een onderneming gaat starten. Dit is een basisregister bij de Kamer van Koophandel waar alle rechtspersonen en ondernemingen in Nederland staan geregistreerd. De soort inschrijving in het register hangt ook af van de rechtsvorm die je gekozen hebt, zo moet een bv of stichting door een notaris geregeld worden.

De Belastingdienst

Bij de Belastingdienst krijg je voor jouw onderneming een btw-identificatienummer en omzetbelastingnummer, let hierbij op want die was er een aantal jaren geleden maar één. Het is belangrijk om als ondernemer zijnde goed je administratie bij de houden en door te geven aan de Belastingdienst. Wanneer je dit niet doet kan dat namelijk grote gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de inkomstenbelasting.

De administratie

Zoals we eerder al zeiden is het goed doen van de administratie enorm belangrijk bij het opstarten van een eigen onderneming. Dit kan best lastig zijn wanneer je hier weinig ervaring of kennis van hebt. Daarom is het ook aan te raden om bijvoorbeeld een accountant in Maastricht dit te laten doen. Deze is waarschijnlijk op de hoogte van alle nieuwste regels en zorgt ervoor dat alles vlekkeloos wordt verwerkt en geregeld.

Lees ook:  Alpecin reviews: onze ervaring van deze cafeïne shampoo

In contact komen met de potentiële klant

Naast alle zakelijke dingen die je moet regelen bij het starten van je eigen onderneming moet je ook een eigen klantenbestand weten te creëren. Als ondernemer zijnde zou je hiervoor je eigen netwerk kunnen uitbreiden. Dit kun je doen door bijvoorbeeld netwerkbijeenkomsten bij te wonen, acquisitie via de telefoon te gaan doen, actief te zijn op social media en een website te bouwen waarbij SEO wordt toegepast. Vooral bij een e-commerce onderneming mag dit niet ontbreken. Zonder klanten zul je als onderneming tenslotte niet ver komen.

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings