Zo zorg je ervoor dat je er later goed bij zit

3 mei 2022
205
AOW

Goed voor je toekomstige zelf zorgen is een trend die gelukkig steeds meer bekendheid krijgt. Want het is belangrijk om tijdig te kijken naar wat je nodig hebt als je met pensioen wilt. Maar hoe kom je er nu achter hoeveel je nodig hebt? Daar zijn een aantal trucs voor die je helpen.

  • Schat in hoeveel je nodig hebt

Een goed punt om te beginnen is om in te schatten wat je aan kosten kan verwachten zodra je met pensioen wilt gaan. Welke maandelijks terugkerende kosten heb je zoiezo en kan je al inschatten. Denk aan energiekosten, verzekeringen, boodschappen, autokosten en woonkosten. Wil je op 65 jarige leeftijd met pensioen en heb je dan je hypotheek afbetaald, dan scheelt dat een hoop.

  • Wanneer wil je met pensioen?

Niet iedereen wil zo snel mogelijk met pensioen, want zodra je geen werk inkomsten meer hebt. Zal je inkomen ook niet snel meer stijgen en waarschijnlijk iets dalen. Fit doorwerken kan daarom een uitstekende manier zijn om later met pensioen te gaan, zodat je daarna financieel ruimer kan stoppen.

  • Hoeveel pensioen heb je nu eigenlijk?
Lees ook:  5 huidige trends binnen het opzetten van een website

Ook een goede vraag die niet elke Nederlander goed kan beantwoorden. Gelukkig heeft de overheid daar een website voor. Dat is Mijnpensioenoverzicht.nl. Daar kun je inloggen met je Digid en krijg je een inschatting van wat je opgebouwd hebt. Weet ook dat pensioen bestaat uit drie pijlers

  1. De AOW.

Dat bouw je op ongeveer tussen je 17e en 67e levensjaar

2. Het aanvullend pensioen

Dit bouwen de meeste werkende op via de werkgever of wordt los afgesloten via lijfrente bij een pensioenverstrekker of verzekeraar

3. Het eigen vermogen

Dit zijn de bezittingen van een persoon. Die bijvoorbeeld aangewend kunnen worden om meer besteedbaar inkomen te hebben in een bepaalde levensfase. Denk aan spaargeld, aandelen, edelmetalen een huis of andere zaken van waarde.

Het begint bij inzicht

Hoe urgent de situatie van jezelf is hangt af van je leeftijd, wat je opbouwt en hoeveel je nodig hebt. Daar kun je beter vroeg onderzoek naar doen. Want als er een gat is ontstaan. Dan kun je die makkelijker over een lange periode dichten dan een korte.

Wist je dat?

Weetjes waar je mogelijk nog niet van op de hoogte was:

Lees ook:  Interieur trends van voor single mannen

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

4 outfit tips om stijlvol naar kantoor te gaan

De beste wijn voor bij een kaasfondue avond

Waarom wordt eilandhoppen steeds populairder?

Het kiezen van het juiste horloge

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings