Tips voor roadtrips met een gehuurde auto in Amerika 

18 april 2023
458
road trip met een auto

Een road trip maken als je op vakantie bent in Amerika is een must. Met een gehuurde auto is het een fantastische manier om nieuwe plekken te ontdekken en te genieten van het avontuur van het reizen. Je kunt een schakelauto of automaat huren. Ook in Nederlands is het soms zelfs aan te raden een auto te huren voor evenementen of reizen. Het biedt een onafhankelijkheid en vrijheid die je niet hebt met andere vormen van reizen. Hieronder vind je enkele ideeën voor road trips die je kunt maken met een gehuurde auto. 

Verken de nationale parken 

Als je van natuur houdt, is een road trip door de nationale parken van Amerika een geweldige optie. Bezoek parken zoals de Grand Canyon, Yosemite, Yellowstone of Zion. Je kunt kamperen in de parken of in nabijgelegen steden verblijven. Vergeet niet om je camera mee te nemen en je voor te bereiden op mooie wandelingen en adembenemende uitzichten. 

Rij langs de kust 

Rijd langs de kustlijn van Californië of Florida en geniet van het prachtige uitzicht op de oceaan. Bezoek iconische stranden zoals Santa Monica of Miami Beach. Stop onderweg in schilderachtige kustplaatsjes en geniet van lokale gerechten en culturele bezienswaardigheden. 

Lees ook:  Zo kun je eenvoudig je auto upgraden

Ontdek de nationale monumenten 

Naast de nationale parken zijn er ook vele nationale monumenten te ontdekken, zoals Mount Rushmore, de Gateway Arch en de Hoover Dam. Deze monumenten vertegenwoordigen belangrijke momenten in de geschiedenis van Amerika en zijn fascinerend om te bezoeken. 

Rijd door historische steden 

Amerika heeft veel historische steden die de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals Boston, Charleston, Savannah en Philadelphia. Deze steden zijn rijk aan geschiedenis en hebben veel te bieden, van historische monumenten en musea tot prachtige architectuur en culinaire hoogstandjes. 

Verken de bergen 

Als je van het buitenleven houdt, is een road trip door de bergen misschien iets voor jou. Rijd door de Rocky Mountains, de Appalachians of de Sierra Nevada en geniet van prachtige uitzichten, wandelingen en bergsporten. 

Rijd door de woestijn 

Een road trip door de woestijn kan een onvergetelijke ervaring zijn. Ontdek de majestueuze schoonheid van de Grand Canyon, het Zion National Park, Death Valley of het Joshua Tree National Park. Breng tijd door met het verkennen van de woestijnachtige omgeving, kampeer onder de sterren en geniet van de rust en stilte van de natuur. 

Lees ook:  Ontdek waarom rondreizen steeds populairder wordt

Maak een historische route 

Er zijn talloze historische routes door Amerika die je kunt volgen, zoals de Route 66, de Oregon Trail of de Natchez Trace Parkway. Volg de sporen van de pioniers en ontdek de geschiedenis van Amerika door langs oude monumenten, historische bezienswaardigheden en schilderachtige stadjes te rijden. 

Ga op zoek naar de beste uitzichten 

Er zijn vele uitzichtpunten en landschappen in Amerika die je niet mag missen, zoals de Grand Canyon, de Rocky Mountains, het Redwood National Park en de Niagara Falls. Rijd langs deze locaties en geniet van adembenemende uitzichten en de prachtige natuurlijke schoonheid. Dit is de perfecte locatie om te ontspannen tijdens je road trip, ga lekker picknicken of wandelen om volop van deze uitzichten te genieten. 

Maak een stadstour 

Als je liever stedelijke gebieden verkent, maak dan een stadstour. Bezoek grote steden zoals New York, Chicago, Los Angeles of San Francisco en ontdek de bezienswaardigheden, lokale gerechten en culturele hotspots. Vergeet niet om tijd te reserveren voor het verkennen van de omgeving buiten de stad en plan een paar stops in kleine stadjes of natuurlijke locaties. 

Volg een thematische route 

Als je een specifieke interesse hebt, kun je een thematische route volgen die hiermee verband houdt. Bijvoorbeeld, als je van wijn houdt, kun je de wijnroutes in Californië volgen. Als je geïnteresseerd bent in literatuur, kun je de route van Mark Twain volgen. 

Lees ook:  Mancave bouwen? Dit zijn de twee allerbelangrijkste tips!

Ongeacht welke road trip je kiest, er zijn enkele belangrijke dingen om in gedachten te houden. Zorg ervoor dat je een auto huurt die past bij je behoeften en budget, en controleer de verhuurvoorwaarden en verzekeringen. Plan je route en zorg voor voldoende tijd om te genieten van elke stop onderweg. Vergeet ook niet om een ​​reserveband, EHBO-kit en voldoende water en snacks mee te nemen voor het geval je een probleem onderweg hebt. 

Een road trip maken met een gehuurde auto kan een geweldige ervaring zijn die je nooit zult vergeten. Het biedt de mogelijkheid om nieuwe plaatsen te ontdekken. Daarnaast kun je avonturen beleven die je alleen op de weg kunt ervaren. Dus pak je koffers, zoek een auto uit die je wilt huren. Zo kun je ook een personenbusje huren in Woerden als je een grote gezelschap hebt en ga op pad! 

Heb je op vakantie een mooie auto gereden en zou je deze ook in Nederland willen rijden? Dan is deze blog voor jou!

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings