10 essentiële baard tips

3 mei 2019
687
Baard tips

Of je nog wilt beginnen, pas bent begonnen of al veel langer bezig bent met het groeien van jouw ultieme baardstijl, onderstaande tips hebben we samengevat om je te helpen tijdens deze periode van (persoonlijke) groei.

1. Kies een passende baardstijl

Voordat je enthousiast begint met het groeien van een baard is het verstandig te bekijken welke baardstijlen en modellen er allemaal zijn en van welke je denkt dat het beste bij je past.

Lees bijvoorbeeld eerst welke gezichtstype je hebt, waardoor je beter beeld krijgt bij welke baardstijlen over het algemeen wat beter bij jouw gezichtsvorm passen. Dit is natuurlijk slechts advies en je moet vooral lekker je eigen gang gaan.

2. Niet zeker over een baardstijl?

Heb je inspiratie gezocht en (nog) geen overtuigende baardstijl gevonden? Geen nood, want je hebt namelijk tijd genoeg om te kiezen.

Dus bij twijfel: gewoon laten groeien en niet mee bezig zijn. Kijk om de zoveel tijd even je fotoboek na en maak op basis daarvan een overwogen beslissing.

Als je er echt niet uitkomt is social media een bron van inspiratie waar je vrijwel elke mogelijke baardstijl kunt terugvinden. Je kunt bijvoorbeeld ons eigen @Trendheads Instagram account volgen waarin we dagelijks nieuwe haar- en baardstijlen delen.

Lees ook:  Lange baard inspiratie en advies

3. Hou een fotoboek bij

Begin vanaf dag 1 met het nemen van foto's om het groeiproces te volgen. Voeg minimaal eens per week een progressie foto toe zodat je het verschil telkens goed inzichtelijk hebt.

Een tijdlijn van foto's motiveren je sterk tijdens het groeiproces (wat je nodig hebt want je zult periodes van twijfel ervaren!)

Dit helpt je in een latere fase een betere keuze te maken als je er bijvoorbeeld over denkt om je baard te trimmen of naar een kortere stijl toe wilt.

4. Hou je aan een simpele routine

De groeiperiode van een baard komt met jeuk, irritaties en momenten waarop je er gewoon geen zin meer in hebt. Daar krijgt elke man mee te maken en de beste manier om er mee om te gaan is het toepassen van een simpele routine.

Baardverzorging voor een gezonde baard bestaat minimaal uit verzorgen, wassen en trimmen. Investeer in een kwalitatieve baardolie, baardzeep en trim tools en gebruik deze op momenten die voor jou uitkomen. We adviseren baardolie om de dag te gebruiken op een gewassen baard voor optimaal effect.

Het trimmen van de baard vereist iets meer know-how. Lees daarom onze stap-voor-stap baard trimmen gids zodat je niet per ongeluk een foutje maakt waar je baardstijl in gevaar komt.

Baard tips

5. Gebruik baardolie

De functie van baardolie is tweeledig: je ruikt goed en je baard is optimaal verzorgd, met een gezonde glans als resultaat. Baardolie helpt daarbij tegen irritaties en jeuk in de beginfases van baardgroei.

Lees ook:  Beste neustrimmer koopgids

Baardolie is er tegenwoordig in héél véél varianten. Lees daarom onze beste baardolie top 10 gids waarin we de beste merken en ingrediënten bespreken.

6. Gebruik baardzeep

Baardolie zinkt in de baardharen en onderliggende huid, waardoor het vochtgehalte optimaal is. Dat is natuurlijk heel fijn, maar olie is olie en dat wil je uiteindelijk uitwassen.

Gebruik daarvoor een milde baardzeep (en niet shampoo!) dat de baardharen voedt en niet uitdroogt. Op deze manier blijft glans en zachtheid behouden.

Baardolie wordt beter opgenomen door haren die vrij zijn van oudere restanten baardolie.

» Lees ook: kort artikel over het gebruik van baardshampoo

7. Zweten!

Krachttraining boost testosteron en bloedtoevoer naar spieren en huid, inclusief voedingsstoffen en zuurstof voor de verzorging van haarzakjes.

Door te zweten komen onzuiverheden naar buiten en dit proces reinigt eveneens de poriën waardoor nieuwe haartjes optimaal kunnen groeien.

8. Gevarieerde voeding

Een strikt dieet is niet nodig, maar de bron en samenstelling van je dagelijkse voeding is belangrijk.

Voeding heeft hetzelfde effect op je huid als op je baard. Eet je gevarieerd en gezond dan volgt een gezonde en natuurlijke baardgroei.

Vitamine C afkomstig uit fruit is bewezen een positief effect te hebben op haar- en baardgroei. Een gezond immuunsysteem is natuurlijk ook een fijne bijkomstigheid.

Lees ook:  5 tips voor het trimmen van je baard!

Biotine (Vitamine B8) uit natuurlijke bron is een van de belangrijkste vitamines gelinkt aan de groei van gezichtsbeharing.

Proteïne zijn de bouwstenen van je lichaam en vanzelfsprekend ook voor haarzakjes en haren. Een gevarieerd dieet met proteïnen zorgt voor optimale baardgroei.

Vitamine A zorgt onder andere voor de gezondheid van de haarzakjes en haal je voornamelijk uit groenten zoals spinazie, broccoli en spruiten.

Baard tips

9. Jouw persoonlijke stijl

Jouw persoonlijke stijl is de combinatie van jouw eigen haarstijl, baardstijl en kledingstijl. Vat deze drie samen met jouw karakter en je hebt een unieke, persoonlijke stijl.

Zorg ervoor dat deze drie elementen bij elkaar passen. Kies een haarstijl dat bij je karakter past, een baardstijl dat bij je karakter past en een kledingstijl dat bij je karakter past.

10. Verdiep je in uiterlijke verzorging

Als je baard tips leest dan heb je interesse in uiterlijke verzorging. Je bent lekker met jezelf bezig, verdiept je in relevante onderwerpen en komt graag verzorgd voor de dag.

Lees daarom af en toe nieuwtjes of bekijk inspiratie rondom uiterlijke verzorging voor mannen. Onderstaand delen we interessante artikelen uit het Trendheads magazine die we geschreven hebben rondom uiterlijke verzorging:

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings