5 belangrijke technologie trends in 2023

10 juli 2022
392
Technologie trends

Wat is er nou leuker en spannender dan de huidige technologie? Dit is een wereld die nooit stil staat, je leest of hoort er elke dag weer over. Ondanks dat we de afgelopen twee jaar veel thuis hebben moeten werken en er weinig nieuwe technologie trends naar buiten zijn gekomen, belooft 2023 een groots jaar voor technologie. In deze blog lees je vijf nieuwe trends die de wereld op zijn kop gaan zetten!

1. Hybride werken

We gaan toch nog heel even door met het praten over de coronapandemie. Want ondanks dat het heel veel ellende met zich meebracht in de wereld, heeft het zeker ook voor positieve ontwikkelingen gezorgd. Zo is er een alternatieve manier van werken ontstaan, namelijk hybride werken. Dit betekent dus het niet vijf dagen per week op kantoor zitten, maar ook één of meerdere dagen vanuit thuis werken. Uit onderzoek is gebleken dat de werkproductiviteit hierdoor hoger kwam te liggen. Technologiebedrijven hebben hier snel op ingespeeld, applicaties zoals Zoom of Microsoft Teams werden razend populair.
Omdat mensen het thuis werken ontzettend zijn gaan waarderen, denken wij dat dit zich in de toekomst nog flink gaat ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan online meetings die steeds geavanceerder worden, dit sluit aan op de volgende trend.

Thuis werken

2. De Metaverse

Misschien heb je er vorig jaar wel iets van meegekregen, Facebook veranderde haar naam naar Meta. Weliswaar niet van het gelijknamige social media platform, maar wel van het moederbedrijf. Dit deden ze onder andere om zich te profileren in de ontwikkeling van de virtuele wereld: De Metaverse. Kort gezegd is de Metaverse een virtueel universum waar personen, consumenten en bedrijven naast de fysieke wereld leven. Leven, leren, werken, winkelen, dit soort zaken moeten straks allemaal mogelijk zijn in de Metaverse. Veel grote bedrijven zoals Facebook, Nike en Disney zijn zich hierin aan het verdiepen en het staat nog duidelijk in de kinderschoenen. Maar het zal ongetwijfeld een trend worden waar we nog veel over gaan horen!

Metaverse

3. NFT

Iedere liefhebber heeft tegenwoordig natuurlijk gehoord van cryptocurrency. Digitaal geld dat niet gecontroleerd en gereguleerd wordt door de overheid en banken, simpel gezegd. We hebben enorme ontwikkelingen zien gebeuren de afgelopen jaren. De Bitcoin schoot in een paar jaar van een paar cent naar tienduizenden euro’s, er kwamen talloze cryptomunten bij en het werd zelfs mogelijk om bij sommige bedrijven te betalen met deze munten. De nieuwste ontwikkeling in de digitale wereld: digitale kunst. Een afbeelding, liedje of video was nooit uniek, je kunt ze makkelijk kopiëren en verspreiden. Dankzij de opkomst van de NFT’s, ofwel Non-fungible Tokens, werd het wél mogelijk om eigenaarschap te koppelen aan deze digitale objecten. Een NFT is dus eigenlijk een digitaal eigendomscertificaat. Omdat NFT’s ook niet gereguleerd worden door banken of de overheid, koop je deze certificaten over het algemeen met cryptocurrency. Bekijk alle crypto op https://bitcoin360-ai.co/nl/.

NFT - Non-fungible token

4. Cyber security

Tijdens de pandemie hebben helaas ook criminelen niet stilgezeten. In 2021 werd een grote toename van cyberaanvallen in Nederland geconstateerd, wekelijks werden zo’n 400 bedrijven getroffen. Een explosieve stijging van 86% ten opzichte van 2020, waarbij experts zeggen dat deze trend zich in 2022 gaat voortzetten. Een negatieve oorzaak hiervan is het thuiswerken. De netwerken van mensen thuis zijn over het algemeen minder goed beveiligd dan die van bedrijven die aangesloten zijn bij cyber security netwerken. Ook de opkomst van zogeheten Deepfakes kan in het voordeel werken van criminelen. Ze kunnen video’s dusdanig veranderen en echt laten lijken, dat mensen het verschil niet meer zien. In een tijdperk van veel verspreiding van nep nieuws, is dit een groot risico.

Cyber security

5. Robotica

Nu we langzaam uit de coronapandemie zijn gekomen en de technologische ontwikkelingen weer flink op stoom zijn gedraaid, lijken de robots uit de film I, Robot steeds dichter bij te komen! Zo heeft een bedrijf een robot ontwikkeld genaamd Ameca, die wordt beschreven als ‘een niet-bedreigende, genderneutrale integratie in een inclusieve samenleving’. De robot lijkt levensecht en heeft menselijke trekjes. Dankzij geïntegreerde AI, blijft de robot zichzelf constant ontwikkelen.
Niet alleen op grote schaal is robotica zich aan het ontwikkelen. Kijk maar eens bij je lokale elektrofachmarkt en ontdek wat er allemaal nieuw is in de robotica industrie. Robotstofzuigers, autonome bezorgers en robot diensten in de horeca, het bestaat allemaal!

Robot

De technologie blijft zich dus ontzettend ontwikkelen, en dat zal komende jaren alleen nog maar toenemen. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar wat de toekomst in petto heeft voor ons! Niet alleen de technologische sector blijft zich ontwikkelen. Trends in het milieu zijn belangrijker dan ooit, en wat dacht je van de nieuwste keukentrends? De wereld staat nooit stil, we zijn klaar voor de toekomst!

Lees ook:  Het meest sexy ondergoed voor mannen: volgens vrouwen!

Meer weten over trends? Wij vertellen hier ook meer over de ontwikkelingen op het gebied van social media.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

Styling tips voor mannen voor iedere gelegenheid

Abonnementen: De toekomst van consumentengedrag

Deze nieuwe sporttrends van 2023 moet je zien!

Alles over de kunst van Shibari

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings