Zo creëer je een clean shave look: scheergids

10 juli 2023
1038
clean shave

Een clean shave, oftewel een gladgeschoren gezicht, is een stijlvolle en zelfverzekerde keuze. Maar welke kapsels passen het beste bij deze look? In dit artikel delen we vijf stappen om een perfecte clean shave te bereiken en geven we suggesties voor kapsels die goed samengaan met een gladgeschoren gezicht.

Clean shave look

Stap 1: Voorbereiding en verzachting

Clean shave huid verzorgen voor het scheren

Begin met het wassen van je gezicht met een milde reiniger om vuil en zweet te verwijderen. Dit opent je poriën en maakt je gezichtshaar zachter, waardoor het gemakkelijker te scheren is. Trim je baard indien nodig voordat je begint.

Stap 2: Scheerschuim aanbrengen

scheerschuim aanbrengen voor clean shave

Breng scheerschuim of scheergel royaal aan op je gezicht. Dit zorgt voor een beschermende laag en helpt het scheermes soepel over je huid te glijden. Het tilt ook de haartjes op, waardoor ze gemakkelijker af te scheren zijn.

Stap 3: Licht scheren in de richting van de haargroei

Scheren met haartjes mee

Begin met licht scheren in de richting van de haargroei. Gebruik niet te veel druk om huidirritatie te voorkomen. Spoel regelmatig je scheermes schoon tussen de scheerbewegingen door.

Stap 4: Tweede scheerronde tegen de haargroei in

Clean shave tegen ahartjes in

Ga voor een nog gladdere scheerbeurt door een tweede keer tegen de haargroei in te scheren. Wees voorzichtig en let op eventuele irritatie. Scheer in de richting waarin de haartjes groeien om ingegroeide haartjes te voorkomen.

Lees ook:  Herenkapsels met volume

Stap 5: Aftershave en nazorg

Nazorg clean shave

Spoel je gezicht af met koud water om eventueel achtergebleven scheerschuim te verwijderen en je poriën te sluiten. Dep je gezicht droog en breng een aftershave balsem of gezichtsmoisturizer aan om je huid te kalmeren en hydrateren.

Nu je weet hoe je een perfecte clean shave kunt bereiken, is het tijd om te kijken naar kapsels die goed samengaan met een gladgeschoren gezicht.

Inspiratie voor clean shave looks

Wil je weten of een clean shave bij jou past? Hieronder vind je een aantal voorbeelden in onze inspiratiegids! Een clean shave look staat voornamelijk goed bij mannen met een volle bos dik haar.

Clean shave jonge man
man model clean shave
jongen clean shave
Gedeeltelijke clean shave look

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings