De nieuwste meubeltrends

22 april 2022
352
meubeltrends

Elk jaar komen er weer een aantal nieuwe meubeltrends bij. Trends die compleet nieuw, maar ook terug van weggeweest zijn. Voor veel stylisten vormt het de basis van hun werk en is het een inspiratiebron op het gebied van meubels, materialen, kleuren en accessoires. We snappen dan ook dat je op de hoogte wilt zijn van de nieuwste meubeltrends wanneer je gaat verhuizen, verbouwen of je huis een make-over gaat geven. Daarom gaan we je in deze blog meer vertellen over de nieuwste meubeltrends van dit moment. Hopelijk krijg je zo genoeg inspiratie om jouw eigen droomhuis te creëren.

Trend 1: duurzaam leven én wonen

Steeds meer mensen verplaatsen zich van de Randstad naar groenere omgevingen in het land. Dit is ook terug te zien in de inrichting van woningen, zoals bij de Japandi woonstijl. De natuur komt terug in de verschillende materialen en kleuren. Natuurlijke tinten en voornamelijk wolkenblauw zijn enorm populair. Ook is er in iedere woonruimte wel een kamerplant te vinden en worden de planten en soms zelf bomen steeds groter.

meubeltrends

Een trend die ook met duurzaamheid te maken heeft is het gebruik van vintagemeubels. Butsen, krassen en verweerde materialen als tin en brons zijn helemaal terug van weggeweest. Ook marmer is vaak te zien bij verschillende vintagemeubels. Mensen gaan steeds vaker op zoek naar tweedehands parels. Veilingen, Marktplaats en websites waar ze tweedehands spullen verkopen stijgen enorm in populariteit. Vind je duurzaamheid interessant? Dan is onze blog over duurzaam verhuizen wellicht iets voor jou!

Lees ook:  De populairste behandelingen met fillers en botox voor mannen

Trend 2: lichtpuntjes

Iets wat steeds vaker een echt kunstobject aan het worden is en de aandacht trekt is verlichting. Van enorm grote tafellampen met grote voeten tot opvallende lampenkappen. Bij het inrichten van de kamer komt dit vaak ook terug in de projectinrichting. Deze opvallende lampen worden vaak gecombineerd met vloeren met verschillende patronen. Voornamelijk visgraatvloeren zie je vaak terugkomen, net zoals alle andere geometrische patronen. De vloer straalt karakter en kwaliteit uit in combinatie met moderne meubels en elementen.

Trend 3: slimme meubels

Slimme meubels zijn meubels met geïntegreerde technologieën en meerdere functies. Denk hierbij aan bijzettafels die bedieningselementen en luidsprekers bevatten. Of wat dacht je van banken die meerdere zithoekplekken hebben om verschillende ruimtes te vormen. Het draait er voornamelijk om, om een woning zo efficiënt mogelijk in te richten.

Trend 4: back to the 70’s

Naast dat vintage zijn populariteit weer terug heeft gewonnen zijn ook de jaren 70 weer helemaal terug. Een klein beetje retro zorgt er tenslotte voor dat je huis kan worden opgefleurd. Hierbij spelen kleuren zoals oranje en olijfgroen een grote rol. Hierdoor vallen neutrale kleuren, waarmee je het kunt combineren, net wat extra op. Denk aan de natuurlijke tinten van trend 1 bijvoorbeeld. Trends combineren is immers altijd leuk om te doen!

Lees ook:  Akoestische panelen voor geluidsbeheersing
meubeltrends

Trend 5: maximalisme

Dit is een reactie op het minimalisme dat een tijdje populair is geweest. Maximalisme draait om het omarmen van kleur, patronen, texturen en het hebben van unieke, eclectische stukken in huis. Je kunt het zo gek niet bedenken of het past in dit speelse interieur. Dit is ook wel vergelijkbaar met een Werelds interieur, waar ook veel gecombineerd wordt.

Wil je meer weten over de nieuwe trends op het gebied van meubels of juist het gehele interieur? In een andere blog vertellen meer over de nieuwste interieurtrends. Meer lezen over interieur? Dan is ook deze blog over interieurstijlen voor mannen misschien iets voor jou!

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings