De nieuwste meubeltrends

22 april 2022
214
meubeltrends

Elk jaar opnieuw komen er weer een aantal nieuwe meubeltrends bij. Trends die compleet nieuw maar ook terug van weggeweest zijn. Voor veel stylisten vormt het de basis van hun werk en is het een inspiratiebron voor velen op het gebied van meubels, materialen, kleuren en accessoires. We snappen dan ook dat je op de hoogte wilt zijn van de nieuwste meubeltrends wanneer je gaat verhuizen, verbouwen of je huis een make-over gaat geven. Daarom gaan we je deze blog meer vertellen over de nieuwe meubeltrends van dit moment. We hopen dat we genoeg inspiratie geven om jouw eigen droomhuis te creëren.

Niet alleen maar duurzaam leven

Steeds meer mensen verplaatsen zich van de Randstad naar groenere omgevingen in het land. Dit is ook steeds meer terug te zien in de inrichting van woningen, zoals bij de Japandi woonstijl. De natuur komt terug in de verschillende materialen en kleuren. Natuurlijke tinten en voornamelijk wolkenblauw zijn enorm populair. Ook is er in iedere woonruimte wel een kamerplant te vinden en worden de planten en soms zelf bomen steeds groter.

meubeltrends

Een trend dat ook met duurzaamheid te maken heeft zijn de vintagemeubels. Butsen, krassen verweerde materialen als tin en brons zijn helemaal terug van weggeweest. Ook marmer is vaak te zien bij verschillende vintagemeubels. Mensen gaan steeds vaker op zoek naar tweedehands parels en veilingen, Marktplaats of websites waar ze tweedehands spullen verkopen stijgen enorm in hun populariteit. Vindt je duurzaamheid interessant? We hebben namelijk een blog geschreven over duurzaam verhuizen, dat is dan wat voor jou!

Lees ook:  E-chopper, de allernieuwste trend binnen het vervoer

De spotlight van de kamer

Iets wat steeds vaker een echt kunstobject aan het worden is en de aandacht trekt zijn lampen. Van enorm grote tafellampen met grote voeten of juist opvallende lampenkappen. Bij het inrichten van de kamer, komt dit vaak ook terug in de project inrichting. Samen met zo’n opvallende lampen komen de vloeren met verschillende patronen. Voornamelijk visgraatvloeren zie je vaak terugkomen, net zoals alle andere geometrische patronen. De vloer straalt karakter en kwaliteit uit in combinatie met moderne meubels en elementen.

Slimme meubeltrends

Slimme meubels zijn meubels met geïntegreerde technologieën en meerdere functies. Denk hierbij aan bijzettafels die bedieningselementen en luidsprekers bevatten of banken die meerdere zithoekplekken hebben om verschillende ruimtes te vormen. Het draait er voornamelijk om, om een woning zo efficiënt mogelijk in te richten.

The 70’s are back

Naast dat vintage zijn populariteit weer terug heeft gewonnen zijn ook de jaren 70 weer helemaal terug. Een klein beetje retro zorgt tenslotte ervoor dat je huis kan worden opgefleurd. Hierbij spelen kleuren zoals oranje en olijfgroen een grote rol. Hierdoor vallen de neutrale kleuren zoals hierboven al besproken is geworden net wat extra op.

Lees ook:  Slim inpakken: tips voor het efficiënt meenemen van vakantiespullen
meubeltrends

Wil je meer weten over de nieuwe trends op het gebied van meubels of juist het gehele interieur? In een andere blog vertellen meer over de interieur trends van 2022.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

Het verschil tussen dun en dik haar

Zo zorg je voor een gezonde en glanzende huid

Ontdek de kunst van stukadoren

Een telefoonhoesje voor iedere man

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings