Dé tuintrends van dit moment

19 september 2022
1
veranda

Iedereen herkent het wel of heeft dit wel eens gezien. Een tuin die vol staat met beeldjes, een lounge set die vol ligt met kussens, of een tafel die vol staat met kaarsen en andere prullaria. Vaak zijn dit invloeden van de vrouw des huizes. Vrouwen vinden het over het algemeen belangrijker als de tuin er goed uit ziet en dus een tuin die voornamelijk voor de sier is. Ondanks dat vinden mannen belangrijker dat je écht kunt genieten in je tuin. Mannen geven vaak de voorkeur aan een praktische en stoere tuin. We vinden het belangrijk dat we genoeg ruimte hebben om onze vrienden uit te kunnen nodigen en/of om juist tot rust te kunnen komen. Het is daarom een steeds grotere trend om je tuin (of in ieder geval een deel daarvan) in te richten als mannentuin. In deze blog lees je alles over de nieuwe trends in een mannentuin, en hoe je deze kunt aanleggen. Van een veranda tot een bar, niks is te gek!

Een plek waar je kunt eten en drinken

Het meest essentiële onderdeel van een mannentuin is ongetwijfeld een goede plek waar je kunt eten en drinken. Je kan dit eenvoudig aanpakken door bijvoorbeeld een picknicktafel en een simpele barbecue, maar je kan dit natuurlijk ook wat groter aanpakken. Zo zou het natuurlijk wel super gaaf zijn om een bar te plaatsen. Dit is de ideale plek om je vrienden te ontvangen. Je kunt dit natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inbouwen van een ijskast, gave verlichting, whiskyflessen of auto onderdelen.

Lees ook:  Mobiele telefoon trends van nu!

Als je het hele jaar door wil genieten van je tuin is het een idee om eens te kijken naar een veranda of terrasoverkapping. Hierdoor haal je het buiten leven naar binnen en andersom. Zo kun je alles uit je tuin halen en heb je in een klap een ideale plek om te eten en te drinken of om te chillen met je vrienden. Dit is dan misschien wel een investering, maar het is ook een waardevermeerdering voor je huis. Wij vinden het in ieder geval de moeite waard!

Een plek om tot rust te komen

Je nieuwe mannentuin heeft ook de ruimte nodig om te kunnen genieten en om even helemaal tot rust te komen. Een lounge set is hiervoor perfect. Je kunt hier een goed boek lezen, chillen, of een lekker drankje drinken met je vriendin. Deze plek kun je het best inrichten in de stijl die past bij je huis en bij de tuin. Lees deze blog eens voor de woontrends van 2023. Ook hierbij kun je het weer zo gek maken als je wilt met bijvoorbeeld een paar goede ligstoelen en een jacuzzi of sauna. Het is belangrijk dat je niet te veel afleiding hebt op deze plek maar dat je deze echt inricht waarvoor het bedoeld is.

Lees ook:  Influencers en de perfecte foto op Instagram

Een plek om je uit te leven

Of je nu het liefst een potje voetbalt met je vrienden of juist het liefst voetbal kijkt, onder een auto ligt om eraan te sleutelen of om juist naar F1 wil kijken. Zorg dat je een plek hebt die ‘van jou is’ en waar je je terug kunt trekken. Het is namelijk belangrijk om je hobby’s uit te blijven oefenen, ook als je samenwoont. Je mannentuin is natuurlijk ideaal om een plekje in te richten waar je dit kunt doen en waar je je even helemaal lekker uit kunt leven.

Hulp bij het aanleggen van een mannentuin

Als jij zelf handig bent kun je deze tip over slaan. We raden namelijk aan om je te laten helpen met het aanleggen van je mannentuin. Je kunt het aanleggen van een mannentuin het beste laten uitvoeren door een hovenier. Hierdoor weet je zeker dat de tuin op de juiste manier aangelegd wordt en dat jij en je vrienden nog jarenlang kunnen genieten van je tuin.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

Welk soort ondergoed past het beste bij mij?

Waarom Limburg een populaire vakantiebestemming is geworden

Stoere baby namen voor je zoon

Onderhoudsvriendelijke tuinoptie voor heren: kunstgras

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings