Klussen thuis sinds de coronatijd: de 10 populairste

13 juli 2023
345
reiniging dak klussen thuis

In de afgelopen paar jaar hebben mensen wereldwijd te maken gehad met een ongekende situatie: de coronapandemie. Deze wereldwijde crisis heeft geleid tot tal van veranderingen in ons dagelijks leven, waaronder de manier waarop we onze tijd thuis doorbrengen. Veel mensen hebben hun huis als een veilige haven beschouwd en hebben hun tijd en energie gestoken in het uitvoeren van klussen en verbeteringen. Deze trend is er anno 2023 nog steeds. In dit artikel zullen we daarom de populairste klussen thuis sinds de coronatijd bespreken.

Eigen groentes creëren

De eerste klus die in populariteit is toegenomen sinds de coronatijd is tuinieren. Mensen hebben ontdekt dat het werken in de tuin een therapeutisch effect heeft en helpt om stress te verminderen. Van het aanleggen van moestuinen tot het planten van bloemen en het verzorgen van het gazon, tuinieren biedt een welkome ontsnapping aan de dagelijkse sleur. Bovendien konden mensen genieten van de vruchten van hun arbeid door verse groenten en kruiden uit eigen tuin te oogsten.

Lees ook:  8x de meest trendy korte herenkapsels in 2024

Genieten van de natuur in eigen tuin

Omdat mensen meer tijd thuis door moesten brengen, wilden ze ook optimaal kunnen genieten van de buitenruimtes. Mensen hebben hun terrassen, balkons en tuinen heringericht met comfortabele meubels, gezellige verlichting en prachtige tuindecoraties. Hierdoor konden ze maximaal profiteren van het buitenleven en konden ze ontspannen in een mooie omgeving. Heb je ook wel groene vingers? Lees dan hier meer over tuin trends in de zomer van 2023.

tuinieren sinds corona

Creatieve bezigheden

Met meer vrije tijd beschikbaar, hebben veel mensen de kans aangegrepen om hun doe-het-zelf vaardigheden aan te scherpen. Van het schilderen van kamers tot het bouwen van meubels, doe-het-zelfprojecten boden een creatieve uitlaatklep en een gevoel van voldoening. Bovendien bood het voltooien van deze projecten een gevoel van trots en zelfvertrouwen. Uit onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat het maken van een hondenhok met 156% gestegen was in zoekvolume, kippenhok in elkaar timmeren met 175% en het maken van een vogelhuisje met zelfs 410%. Mensen zijn kortom steeds meer zelf gaan knutselen. Een veelgebruikt materiaal hierbij is Hi-Macs met stevige eigenschappen. Lees hier meer over dit exclusieve bouwmateriaal.

Een opgeruimd huis, een opgeruimd hoofd

Tijdens de coronatijd hebben mensen meer tijd doorgebracht in hun huis dan ooit tevoren. Dit heeft geleid tot een groeiend bewustzijn van rommelige ruimtes en ongeorganiseerde kasten. Veel mensen hebben de lockdowns daarom aangegrepen om hun huis grondig op te ruimen en te organiseren. Een opgeruimd huis kan bijdragen aan een gevoel van rust en kalmte, wat essentieel was tijdens deze stressvolle periode.

Lees ook:  16 originele opbergtrends

Een frisse uitstraling geven aan het huis

Veel mensen hebben de tijd thuis aangegrepen om hun interieur een make-over te geven. Van het herschikken van meubels tot het toevoegen van nieuwe decoratieve items, interieurdecoratie geeft een frisse uitstraling aan het huis. Door de omgeving waarin ze veel tijd doorbrachten te veranderen, konden mensen een gevoel van vernieuwing en inspiratie ervaren. Bekijk hier de laatste meubeltrends.

Verduurzamen woningen

Tijdens de lockdown hebben ook veel mensen tijd besteed aan het verduurzamen van hun woning. Niet alleen de energieprijzen schoten de lucht in als gevolg van de coronapandemie, maar ook werd er meer energie in huis verbruikt door de meerdere lockdowns en parttime thuiswerksituaties. Uit onderzoek is gebleken dat mensen hierdoor sneller geneigd waren om energiebesparende maatregelen te nemen van zowel kleine als grote aard. Ben je ook van plan je huis te verduurzamen? Leer hier meer over tips om je huis te verduurzamen.

klussen thuis verduurzamen

Optimaliseren van de leefruimte

Naast tuinieren, doe-het-zelfprojecten en interieurdecoratie is er ook een toename geweest in kleinere verbouwingen. Met meer tijd thuis zijn mensen gaan nadenken over hoe ze hun leefruimte beter konden benutten. Zij zijn echt gaan klussen thuis. Ze hebben zich gericht op het creëren van thuiskantoren, het opknappen van keukens en badkamers, en het uitbreiden van woonruimtes. Deze kleinere verbouwingen zijn gericht op het optimaliseren van de functionaliteit en het comfort van het huis.

Lees ook:  Speed pedelec is de trend van nu

En klussen thuis m.b.t. onderhoud?

En maak je geen zorgen over het reinigen van oprit, terras, gevel of dak, want hoewel je dat in coronatijd zelf moest doen, hoeft dat niet langer meer voor jouw eigen rekening te komen. Professionele reinigingsbedrijven mogen weer aan huis komen en hun diensten uitvoeren. En reinigen hoeft tegenwoordig niet per se meer onder hoge druk te gebeuren. Dus ben je op zoek naar een degelijke gevelreiniging, een reiniging van het dak en dergelijken, dan is een reiniging met de Softwash methode iets voor jou.

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings