5 tips om je huis te verduurzamen

13 april 2023
487
duurzaam huis

Tegenwoordig kom je er niet meer omheen om je huis te verduurzamen. Dit is beter voor het milieu en uiteindelijk bespaar je ook voor jezelf. Je huis energiezuiniger te maken hoeft niet moeilijk te zijn, maar je moet wel weten wat je kan aanpassen. Installeer bijvoorbeeld zonnepanelen en wek duurzaam je eigen elektriciteit op. Wij vertellen jou 5 tips om je huis te verduurzamen.

1.      Je huis goed isoleren

Het begint bij je huis goed isoleren, zodat je alle warmte binnenhoudt. Dit is vooral in de winter heel prettig. Het isoleren van je vloer en/of kruipruimte, spouwmuren en dak zorgen dat je de warmte binnenhoudt en uiteindelijk ook minder lang of vaak je huis moet verwarmen. Daarnaast zijn er ook milieuvriendelijkere isolatiematerialen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals houtvezels, hennep, schapenwol of vlas.

2.      Zonnepanelen plaatsen

Als je naar huizen kijkt, zie je overal zonnepanelen op de daken liggen. Mooi is het niet altijd, maar het bespaart je uiteindelijk veel geld. Het voordeel van zonnepanelen is dat de zon altijd energie geeft en deze energie is gratis te verkrijgen. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de zonnepanelen is het aan te raden om een enphase omvormer aan te schaffen. Zo krijg je altijd voldoende stroom opgewekt. Ontdek hier nog meer groene technologieën.

Lees ook:  Waarom is yoga zo populair?

3.      Kiezen voor een warmtepomp

Een warmtepomp is een duurzaam alternatief voor aardgas. Je hebt elektriciteit nodig, maar er wordt geen CO2 uitgestoten. Daarnaast kun je de elektriciteit opwekken door middel van je zonnepanelen, een win-win situatie! Echter, in de zomer krijg je meer elektriciteit opgewekt met je zonnepanelen dan in de winter. Dus in de winter heb je meer elektriciteit nodig op de juist koudere dagen.

4.      Vervang je oude apparaten

Heb je nog een koelkast staan die meer dan 10 jaar oud is? Of een wasmachine en vaatwasser die ouder zijn dan 8 jaar? Dan is het toch aan te raden om deze elektrische apparaten te vervangen door nieuwe energiezuinigere apparaten. Vaak hebben oude apparaten een onzuinig energielabel waardoor het voordeliger is om een energiezuinig apparaat te kopen.

5.      Lampen vervangen door led

Hangen er in jouw huis veel gloeilampen of halogeenlampen? Dan is het aan te raden om ze te vervangen door ledlampen. Een ledlamp verbruikt 90% minder stroom dan een gloeilamp en 85% minder stroom dan een halogeenlamp. Naast dat ze weinig energie verbruiken gaan ledlampen lang mee en uiteindelijk na een tijdje ben je duurzamer uit en woon je groener.

Lees ook:  Hoe overleef je een festival: de beste tips voor mannen

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook duurzaam verhuizen is dé nieuwe trend of duurzaam is het nieuwe sexy!

Recent

De 10 saaiste (mannen)beroepen

Tijdloze horloges: investeringen die de tijd doorstaan

Baardstijlen inspiratie 2024

De invloed van 5G op de hedendaagse technologie

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings