Zo ben je op weg naar een gestructureerde levensstijl!

20 februari 2022
344
checklist

We kennen het vast allemaal wel. Een chaotisch leven waarin we vaak alles tegelijk willen doen, vliegend van afspraak naar afspraak zonder een duidelijke structuur. Vaak val je door de dagelijkse sleur in een, helaas, chaotische routine. Hoe heerlijk zou het zijn als je nu eindelijk eens wat meer grip op je leven kunt krijgen? Wat dacht je van een ordelijk leven waar alles in je leven een vaste plek heeft, je werkt met een agenda waarin al je afspraken na kunt komen? Wat je ook graag wilt bereiken, een leven van orde, structuur, overzicht, rust en regelmaat kan heel erg bijdragen ​​aan een gezonde levensstijl. Wil jij weten hoe je dit kunt bereiken? Lees dan snel verder!

De eerste stappen

Allereerst is het belangrijk dat je wat meer rust voor jezelf creëert door wat simpele dingen in je dagelijkse routine toe te voegen. Begin bijvoorbeeld met het starten van gewoontes aanleren in je dagelijkse levensstijl. Ga bijvoorbeeld altijd op een vast tijdstip naar bed of drink altijd op een vast tijdstip je kopje koffie of je ontbijt. Dit helpt niet alleen om een routine op te bouwen maar is ook een groot voordeel voor je gezondheid. Je voorkomt zo bijvoorbeeld donkeren kringen onder de ogen. Het voordeel van een vaste routines is dat je altijd gemakkelijk bij jezelf kunt controleren om te zien wat je elke dag hebt gedaan. Het geeft bovendien heel veel rust in je hoofd. Probeer ook altijd datgene waar je mee bezig bent eerst af te maken voordat je weer aan een nieuwe taak begin. Of bepaal in een paar minuten voor jezelf dat je iets gaat doen. Dit is ook een prima manier om voor jezelf een doel voor ogen te geven! Een andere simpele manier om meer structuur in je dagelijkse routine te krijgen is om je s’ avonds voor te bereiden op de volgende dag. Dit kun je doen door bijvoorbeeld je kleren voor de volgende dag al klaar te leggen of je ontbijt al klaar te maken zodat je ze de volgende met alles veel sneller klaar bent. Dit spaart ook heel veel tijd!

Lees ook:  Als man aan de klus: dankzij deze klusjes geniet je nog meer van jouw woning

Wat kun je nog meer doen?

Een andere handige tip voor een meer gestructureerde levensstijl is het maken van een checklist. Door middel van een checklist creëer je meer overzicht voor jezelf, weet je wat je nog moet gaan doen en kun je afvinken wat je al gedaan hebt, wat weer meer rust creëert. Je kunt voor van alles een checklist maken; een checklist voor boodschappen, werk, sporten of voor klusjes die je die week wilt afronden. Je kunt dit ook in je agenda doen. Zet bijvoorbeeld reminders in je agenda of in je telefoon. Het is daarnaast ook handig om alles wat je al hebt gedaan, denk bijvoorbeeld aan werk – of school gerelateerde taken, ergens op te slaan. Zo weet je precies alles terug te vinden!

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings