Een baard: het meest aantrekkelijke uiterlijk kenmerk waar vrouwen naar op zoek zijn op dating apps

7 februari 2023
427
dating apps

Er wordt altijd gedacht dat vrouwen op zoek zijn naar een man met gespierde armen en een sixpack, ook al klopt dit in sommige gevallen wel, is dit niet het meest aantrekkelijke uiterlijk kenmerk van mannen. Steeds meer vrouwen zijn op zoek naar mannen met een baard. In de meeste gevallen is het hoe voller de baard, hoe beter. Maar als je minder baardgroei hebt, hoef je niet getreurd te zijn. Er zijn genoeg vrouwen op dating apps die een licht behaard gezicht ontzettend aantrekkelijk vinden, maar waarom is dit eigenlijk? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Mannelijkheid

De reden waarom veel vrouwen tegenwoordig op zoek zijn naar mannen met een baard op dating apps, is omdat gezichtshaar mannelijkheid uitstraalt. Vrouwen vinden dit uiterlijk kenmerk aantrekkelijk, het straalt volwassenheid en dominantie uit. Dit een van de meest gewilde features van mannen bij sex dating in Nederland. Vrouwen willen graag een dominant iemand die de leiding neemt. Een kaal gezicht straalt deze dominantie niet uit en wordt vaak overgeslagen op dating apps. Uit onderzoek is gebleken dat stoppelbaardjes het aantrekkelijkst gevonden werden, mannen met korte baarden de meeste dominantie uitstraalde en lange baarden het meest mannelijk beschouwd worden.

Lees ook:  De kracht van Dienend Leiderschap

Uiterlijke verzorging

Naast de mannelijkheid die een baard uitstraalt, kan je ook meteen zien aan een man met baard hoe hij zichzelf verzorgd. Als zijn baard er onverzorgd uitziet, zal hij hoogstwaarschijnlijk niet veel doen aan zijn uiterlijke verzorging of het maakt hem niet veel uit. Als een man een verzorgde baard heeft zegt dit veel over hoe hij omgaat met zijn algemene verzorging. Een baard die netjes getrimd is of als hij regelmatig naar een barbier gaat om zijn baard bij te werken, zal zijn overige verzorging goed zijn. Dit zien vrouwen als een goed teken want uiterlijke verzorging wordt zeker gewaardeerd.

Zelfvertrouwen

Mannen met een baard hebben over het algemeen meer zelfvertrouwen. Ze durven en doen wat zij zelf willen en maken hun eigen keuzes over hun uiterlijk, ongeacht wat andere mensen hiervan vinden. Deze portie zelfvertrouwen stralen zij uit en dat vinden vrouwen aantrekkelijk. Op dating apps is dit zelfvertrouwen goed zichtbaar als je kijkt naar de foto’s die de heren erop zetten. Als mannen veel zelfvertrouwen hebben, hebben zij voornamelijk foto’s op de dating app staan waar zij alleen opstaan.

Lees ook:  Je mancave winterproof maken

Deze drie eigenschappen vinden vrouwen ontzettend aantrekkelijk aan heren met een baard. Dit is dan ook de reden dat mannen met een baard het goed doen op dating apps. Mannen met een baard krijgen over het algemeen een stuk meer matches dan heren zonder gezichtshaar. Dat hebben zij allemaal te danken omdat hun baard deze eigenschappen uitstraalt! We hopen natuurlijk dat je dankzij deze tips een partner vindt, maar wees niet getreurd als dat niet zo is. Je kunt altijd nog onze blog lezen over de beste seksspeeltjes om zo je seksleven wat 'op te spicen'.

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings