Moisturizer voor mannen: Het belang van hydrateren

18 februari 2019
638
Het belang van hydrateren

Je huid is het grootste orgaan dat je bezit en verdient de nodige aandacht en verzorging.

Dagelijks wordt je huid namelijk blootgesteld aan onder andere UV-straling en invloeden van buitenaf zoals stoffen en onzuiverheden.

Het onderhouden en verzorgen van je huid is daarom noodzakelijk en als je gebruik maakt van een hydraterende crème of moisturizer slechts een kleine moeite.

» Bekijk beste moisturizers voor mannen

Op verzorgingsproducten voor mannen rust geen taboe meer. Sterker nog; steeds meer merken komen met gespecialiseerde producten voor de mannelijke huid.

De huid van de man heeft namelijk een andere structuur dan die van een vrouw en vereist andere ingrediënten die beter worden opgenomen door de stugge en vettige mannenhuid.

Tegenwoordig kan een mannelijke huid met verschillende producten beschermd en verzorgt worden.

Bij de verzorging van de huid is het doel het vochtgehalte op peil brengen en houden, oftewel de fijne balans tussen het natuurlijk functioneren van jouw huid en het gebruik maken van een verzorgingsproduct.

Hoe je daar voor kan zorgen? Met behulp van een moisturiser op basis van natuurlijke ingrediënten!

Wat is een moisturiser?

Het Engelse woord ‘moisturiser’ betekent vrij vertaald hydrateren. Een moisturiser is een vocht regulerende crème met één doel; de vochtbalans van je huid op peil houden.

Je huid kan dit in de meeste gevallen prima zelf reguleren vanwege de talgproductie, maar door invloeden van buitenaf kan dit verstoord worden, met een droge of juist te vettige huid als gevolg.

Kwalitatieve moisturizers en crèmes zijn geformuleerd op basis van natuurlijke ingrediënten die aanvullend werken op de natuurlijke talgproductie van de huid.

Deze voedende extracten houden vocht vast en worden opgenomen in de bovenste laag van de huid, de epidermis. Dit zorgt voor een beschermende werking gedurende de dag.

Moisturizer voor mannen

De voordelen van een moisturizer

Moisturiser heeft dus een belangrijke rol bij het hydrateren van de huid en op lange termijn zorgt een moisturizer voor het langdurig in stand houden van de elasticiteit van de huid.

Dit vertraagd enigszins het vroegtijdig onstaan van rimpels, hoewel je genen daarin veruit de meeste invloed hebben.

Het hydrateren van je huid is een belangrijk onderdeel geworden van een optimale gezichtsroutine.

Met een moisturiser voorkom je uitdroging, houd je de vochtbalans op peil en krijg je een sterkere huid die beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf.

Lees ook:  5 trends binnen de huidige cosmetische chirurgie

Moisturiser passend bij je huidtype

Huidtypes zijn onderverdeeld in vier types: droog, vet, normaal en combinatie. Verzorgingsproducten en met name moisturizers dien je af te stemmen op jouw specifieke huidtype.

Je wilt namelijk niet dat de werking tegenstrijdig is waardoor je huid extra vettig wordt of het natuurlijk functioneren tegenwerkt.

» Lees ook: uitgebreide gids over gezichtsverzorging voor mannen

» Lees ook: welk huidtype heb ik?

Gebruik van een moisturiser

De crème breng je dagelijks aan voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat je de huid eerst wast, eventueel scrubt (max één keer per week!) en goed droog dept. Vervolgens breng je een gematigde hoeveelheid crème op je gezicht aan.

Verdeel de crème goed uit over je gezicht en let goed op de delicate delen van de huid in je gezicht; met name de huid rondom je ogen is gevoelig.

Je zult merken dat een kwalitatieve moisturizer voor mannen snel intrekt waarop je gelijk het gezonde effect voelt.

Mocht je huid gedurende de dag gevoelig en droog aanvoelen, gebruik dan 's avonds nogmaals dezelfde moisturizer.

Met name in koude wintermaanden hebben schommelingen in temperatuur een nadelige invloed op de vochtbalans van de huid.

Lees ook:  Dé self-care trends van nu!

Door je huid met een moisturiser te hydrateren, voorkom je uitdroging. Het vochtpeil van je huid blijft in balans en je huid zal niet meer geïrriteerd zijn of gevoelig aanvoelen.

Moisturizer mannen hydrateren

Moisturizers voor mannen

Bij het kopen van moisturizer moet je goed letten op de aanwezige ingrediënten en toevoegingen.

Probeer een nieuwe formule altijd even uit op je pols om te kijken of er een allergische reactie ontstaat.

Onderstaande moisturizers voor mannen zijn best sellers uit o.a. Trendheads webshop en helpen je bij het verzorgen van de huid.

Beste all round moisturizer voor mannen

Reinhartt face serum

Sterk hydraterende gezichtslotion voor mannen, geschikt voor alle huidtypes. Bevat aloë vera, groene thee en kamille.

De plantaardige formule werkt snel om de vochtbalans van de huid te herstellen en je zult merken dat deze lotion niet vettig is en géén glans achterlaat. Koop voor €35

Beste moisturizer gevoelige huid

Biodermal PCle serum gevoelige huid

P-CL-E serum is een dagelijkse boost voor de huid. Het serum heeft een lichte en fluweelzachte textuur die optimaal door de huid wordt opgenomen.

P-CL-E serum is daarom ideaal als basis voor dagelijkse huidverzorging. Deze multifunctionele crème is geschikt voor alle huidtypen. Koop voor €23

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings