Nieuwe trend; tandpasta tabletten voor een beter milieu

13 juni 2022
489
tandpasta tabletten

Je weet vast niet anders dan dat tandpasta in tubes verkocht waardoor je de pasta op een tandenborstel dan knijpen. Dat is nu verleden tijd! Tandpasta is namelijk nu te verkrijgen in tabletten. In de Verenigde Staten en in Duitsland zijn de tandpasta tabletten al redelijk populair, en nu zijn ze ook in Nederland te verkrijgen. Tanden poetsen zal een hele andere maar positieve ervaring worden, ga jij het ook proberen?

tandpasta tabletten

Tandpasta, maar dan in tabletvorm

We kennen de tandpasta in de tubes. Deze pasta knijp je uit de tube waardoor je een ‘toefje’ op de borstel hebt zitten. Nu zal het anders zijn, de tandpasta tabletten komen in zakjes en hoor je op de kauwen. Het zal in het begin een beetje raar zijn, omdat je eigenlijk op een soort peperpuntje gaat kauwen wat naderhand met een beetje water gaat schuimen. Het is namelijk de bedoeling dat je de tablet in je mond legt, erop kauwt en met een natte tandenborstel begint te poetsen zoals je normaal doet. Een tandpasta tablet wordt door sommige in het begin als ‘heftig’ ervaren, daarmee wordt dan de menthol achtige smaak bedoeld. De tabletten zijn al in verschillende merken beschikbaar. Vergeet niet te flossen!

Lees ook:  Audiotrends

Niet meer dan nodig is

Eén tablet is precies genoeg voor 1 keer poetsen, zo gebruik je niet meer tandpasta dan nodig is. Het schijnt namelijk dat de meerderheid van de wereld veel te veel tandpasta op de tandenborstel aanbrengt. Het is namelijk zo dat je maar de grootte van een erwt aan tandpasta nodig hebt, maar velen gebruiken al snel 2 keer zo veel, zodat de hele borstel bedekt is. Doordat we te veel tandpasta gebruiken gaan we ook sneller door zo’n tube heen en dat betekent dat we meer plastic verbruiken dan nodig is.

tandpasta tabletten

Het milieu

De tandpasta tabletten zijn eigenlijk gemaakt zodat we wat liever kunnen zijn tegen moeder natuur. Omdat zo snel onnodig door zo’n tube tandpasta heen gaan verbruiken we plastic dat helemaal niet verbruikt hoeft te worden. De tandpasta tabletten zijn verpakt in een papieren zakje zodat we plastic 100% kunnen vermijden. Een mens verbruikt volgens het gemiddelde zo’n 6 tubes per jaar. Als we 6 x 17,44 miljoen doen (aantal inwoners Nederland) komen we uit op ongeveer 104,64 miljoen tubes per jaar. Dat is dus verbruikt plastic wat eigenlijk helemaal niet hoeft. Door deze tandpasta tabletten te gebruiken verminderen we dus het plastic wat veel beter voor het milieu is. Wie weet zijn deze tandpasta tabletten wel iets voor jou. Het kost in ieder geval minder tijd in de morgen en avond, het veroorzaakt minder troep, het verbruikt minder plastic en geeft je een hele frisse smaak. Dat zijn zeker een paar redenen om deze tandpasta tabletten zeker te overwegen!

Lees ook:  Perfecte kerstcadeaus onder de €20

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

De langdurige voordelen van avontuurlijke vakanties

Wat kun je verwachten als je vader wordt?

De rol van edelstenen in luxe horloges

Italiaanse herenkapsels: een gids

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings