Hoe voorkom je rimpels in het gezicht van een man?

5 maart 2023
198
rimpels voorkomen

Ondanks dat mannen een iets andere huid hebben dan vrouwen, krijgen ook mannen op een latere leeftijd te maken met rimpels in hun gezicht. Het krijgen van rimpels gebeurt bij bijna iedere man, maar toch is dit op een aantal manieren te voorkomen of uit te stellen. In deze blog vertellen we meer over de oorzaken van rimpels bij een man in het gezicht en hoe je deze rimpels kunt voorkomen!

Uv-straling

Ondanks dat de zon ook goed voor je lichaam kan zijn, kan de uv-straling in het zonlicht zorgen voor een beschadigde huid. De zon is dan ook een van de meest belangrijke oorzaken van rimpels. Hoe veel de zon schade kan aanrichten aan jouw huid is afhankelijk van je huidskleur, huidtype, leeftijd en de hoeveelheid tijd dat je doorbrengt in de zon. Om rimpels te voorkomen is het dus belangrijk dat je jezelf tegen de zon doet beschermen. Dit kan door middel van een zonnebrandcrème of het bedekken van je huid. Door je hele leven lang elke dag een SPF op je gezicht te smeren, zul je minder snel kans hebben op het krijgen van rimpels.

Lees ook:  5 belangrijke technologie trends in 2023

Roken

Een andere veelvoorkomende oorzaak van het krijgen van rimpels is roken. Door roken ontstaat er namelijk schade aan de cellen van je huid. Het gevolg hiervan is dat je huid sneller slap wordt of rimpels krijgt. Als gevolg van het roken komt het vaak voor dat mensen rondom hun mond lijnen en rimpels krijgen. Naast dat stoppen met roken goed voor je gezondheid is, draagt het dus ook bij aan een jongere en flexibelere huid. Iets waar je bij Jungle juice poppers ook geen last van hebt.

Éen gezonde leefstijl

Een manier om rimpels te voorkomen, is het hanteren van een gezonde leefstijl. Dit kan zowel door voldoende beweging of gezonde voeding. Beweging zorgt er namelijk voor dat er sneller zuurstof door je bloed in je lichaam wordt gepompt. Dit heeft veel positieve gevolgen voor de gezondheid van je huid. Ook voeding heeft veel invloed op de gezondheid van je huid. Zo zorgt suiker ervoor dat er verklevingen in je bloed komen. Het gevolg van deze verklevingen is dat je huid minder elastisch wordt. Daarentegen hebben bepaalde producten weer een positieve invloed op de conditie van je huid. Zo is het aan te raden om regelmatig ei, yoghurt en felgekleurde of groene groenten te eten.

Lees ook:  Verschil tussen after shave, (eau de) cologne, eau de toilette en (eau de) parfum

Een andere factor van een gezonde leefstijl is slaap. Door iedere nacht voldoende rust te nemen, ook wel 6 tot 8 uur slaap, zorg je ervoor dat je huid voldoende tijd krijgt om te herstellen. Wil je goed voor je huid zorgen tijdens je nachtrust? Maak dan gebruik van een satijnen kussensloop, smeer een hydraterende nachtcrème en vermijdt afdrukken op je gezicht. En wil je toch wel eens lekker genieten en een rush voelen? Dan is een popper niet verkeerd, want diens effecten houden slechts enkele minuten aan waardoor jouw goede nachtrust hier niet onder hoeft te lijden.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

Styling tips voor mannen voor iedere gelegenheid

Abonnementen: De toekomst van consumentengedrag

Deze nieuwe sporttrends van 2023 moet je zien!

Alles over de kunst van Shibari

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings