Waarom de zon juist wel goed is voor je huid

4 maart 2023
407
zon

Bijna iedereen weet dat je je huid goed moet beschermen tegen de zon. Er wordt dan ook veel verteld over de negatieve gevolgen van de zonnestralen op je huid. Desondanks heeft de zon ook positieve effecten op je lichaam. Een groot deel van de mensen in Nederland is tenslotte een stuk gelukkiger wanneer de temperaturen stijgen, de zonnestralen tevoorschijn komen en ze er weer op uit kunnen. Omdat de zon niet alleen slecht is voor jouw lichaam, gaan het in deze blog meer vertellen over waarom de zon wél goed voor je lichaam en huid is!

Vitamine D door de zon

Een van de positieve dingen van de zon is dat je lichaam door zonlicht vitamine D aanmaakt. Vitamine D is enorm belangrijk voor je spieren en botten. Zo zorgt het ervoor dat je lichaam goed kan blijven bewegen en je spieren soepel blijven. Daarnaast zorgt vitamine D ervoor dat je tanden sterk worden en je weerstand goed blijft. Vitamine D ondersteunt namelijk je immuunsysteem, waardoor je (vooral in de winter) minder snel ziek wordt. Je lichaam maakt vrijwel meteen vitamine D aan wanneer je in de zon zit. Meestal is elke dag zo’n 15 tot 30 minuten in de zon voldoende om genoeg voorraad aan vitamine D te maken.

Lees ook:  Andrélon Restyle gum review

Minder kans op hart- en vaatziekten

Wanneer de temperaturen oplopen, het aantal zonuren toenemen en de zomer begint, neemt het geluksgevoel bij de mensen toe. Dit is ook niet gek, want uv-straling zorgt ervoor dat je minder spanning in je lichaam ervaart. De stofjes die je lichaam aanmaakt door het zonlicht, zorgen ervoor dat je minder stress ervaart en gelukkiger bent. Het gevolg hiervan is dat je bloeddruk daalt en je jezelf beter gaat voelen.

Een ander voordeel van veel zonlicht is dat je zonnepanelen kopen in zoetermeer meer energie opleveren. Hierdoor gaat je energierekening omlaag, waardoor je minder zorgen en stress over geld zult ervaren.

Meer serotonine aanmaak

Zoals we eerder al hadden benoemd, zorgt het zonlicht ervoor dat jouw lichaam vitamine D aanmaakt. Vitamine D zorgt er onder andere voor dat jouw lichaam serotonine aanmaakt. Serotonine is een gelukshormoon dat ervoor zorgt dat je minder angst of depressiviteit ervaart, minder trek hebt in koolhydraten en dus slecht eten, minder problemen hebt met de spijsvertering en minder last hebt van slapeloosheid of vermoeidheid. Kortom, serotonine draagt er aan bij dat jij op verschillende manieren goed in jouw vel zit. Als je goed in je vel zit, zul je merken dat je meer uit je dag kunt halen.

Lees ook:  Moeite met ontspannen? Hier zijn 5 tips

Ondanks dat zon goed voor jouw lichaam kan zijn, is het wel belangrijk om te onthouden dat je niet te lang in de zon moet gaan zitten. Té veel uv-stralingen zijn namelijk wel slecht voor je lichaam en huid. Ga dan ook niet langer dan 15 tot 30 minuten per dag in de zon zitten en zorg ervoor dat je je goed beschermd met een SPF factor. Op deze manieren zul je op lange termijn minder rimpels krijgen. Wil je meer lezen over het voorkomen van rimpels, klik dan hier.

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings