Hoe dit matras je kan helpen om je slaap te verbeteren

25 november 2022
547
slaap verbeteren

Als lifestyle goeroe weet Trendheads als geen ander dat een goede gezondheid begint bij een goede nachtrust. Zo helpt een goede nachtrust ook in het faciliteren van je workouts, zoals we hier uitleggen. Een goede nachtrust zorgt voor meer energie, verlaagt stress én helpt je spieren herstellen. Wanneer je de hele nacht op een slecht matras hebt geslapen word je chagrijnig wakker, iets wat je dag zeer zeker niet ten goede komt. Voor deze reden is er onderzoek gedaan naar een matras die er voor kan zorgen dat jouw actieve lifestyle niet belemmerd wordt en tegelijkertijd je slaap kan verbeteren. Via deze zoektocht zijn wij uitgekomen bij het Talalay Latex Matras.

Een Talalay Latex Matras is een van de matrassen met de hoogste kwaliteit op de markt. Het Talalay latex staat bekend om een zeer goede stevigheid, lange levensduur en hoge duurzaamheidsgraad. Een gebrek aan comfort en goede ventilatie is zeker iets wat je wilt hebben na een lange intensieve dag. In deze blog lichten we toe hoe het matras gemaakt wordt, wat de voor- en nadelen zijn en waar je het matras kan halen!

Lees ook:  Sea salt spray review: de beste zoutspray + reviews

Fabriceren van Talalay Latex Matras

1. Van melksap tot rubber

Uit de tropische rubberboomsoort ‘Hevea Brasiliensis’ wordt van het melksap uit de boom rubber gemaakt. Met een mes wordt een inkeping in de boomschors gemaakt. Daaronder neemt een opvangbakje plaats. Druppelsgewijs valt het sap hierin.

2. Transport van de rubber

Aan het melksap wordt een kleine hoeveelheid ammonia toegevoegd, zodat het sap tijdens het transport niet aangetast wordt. Dit is namelijk een lastig product. Het sap is gevoelig voor de omstandigheden waarin het vervoerd wordt. Voor het sap verscheept wordt, wordt het volume van de rubber verkleind door het te centrifugeren. Het doorloopt hierna een chemisch proces. Dit zorgt ervoor dat het sap geschikt is voor verwerken tot één van de twee soorten latex. Maak je geen zorgen, dit chemisch proces heeft geen invloed op je huid. Bij Trendheads vinden wij het natuurlijk belangrijk dat je er altijd stralend uit blijft zien.

3. Productie Talalay Latex Matras

Met de juiste combinatie van beide materialen, probeert Talalay de beste eigenschappen van de materialen naar boven te halen. Talalay bestaat voor 30% uit natuurlijke latex. De rest is synthetisch. Dit proces is de kracht van het matras.

Lees ook:  Beste professionele tondeuse

4. Controle van de kwaliteit

Elk Talalay Latex Matras dat in West-Europa wordt geproduceerd heeft een strenge kwaliteitscontrole ondergaan. Hierdoor verzekerd Tatalay dat jij een hoogwaardig product in huis haalt om je slaap te verbeteren. Het kan voorkomen dat er import Talalay matrassen worden geïmporteerd die niet zijn onderworpen aan de strenge controles. Deze zijn dan ook vaak van mindere kwaliteit.

Pluspunten Talalay Latex Matras

Er zijn verschillende pluspunten aan een Talay Latex Matras. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

- Talalay Latex heeft een open celstructuur. Dit draagt bij aan de uitstekende klimaateigenschappen. Het materiaal voert vocht goed en snel af, gecombineerd met een goede ventilatie. Ideaal voor de Trendhead die veel transpireert of net gesport heeft.

- Het materiaal is duurzaam. De Talalay Latex matrassen gaan met gemak 13 tot 15 jaar mee zonder kwaliteit in te leveren.

- Latex is een natuurproduct. Dat betekent dat het product van zichzelf antibacterieel en schimmel- en huisstofmijt werend is. Een perfecte uitkomst voor mensen die een allergie hebben.

- Je lichaam wordt ondersteund door het druk verlagende materiaal. Van kuilvorming is dan ook geen sprake bij een Talalay Latex Matras.

Lees ook:  Mobiele telefoon trends van nu!

Minpunten Talalay Matras

Tegenover de pluspunten staan er een paar minpunten. Afhankelijk van jouw situatie hoeven het echter niet altijd minpunten te zijn.

- Het Latex matras is zwaar en massief. Dit maakt het lastig om het matras te verplaatsen. Gelukkig is dit geen dagelijkse taak. Aan de andere kant is dit wél een goede workout!

- Het latex is een natuurproduct en kan daarom in het begin een lichte geur afgeven, dit zal na een korte tijd wegtrekken.

- Een Talalay Latex Matras is aan de prijzige kant.

Talalay Latex Matras bij MatrasFactory

MatrasFactory heeft verschillende Latex matrassen in hun assortiment. Ben je nou benieuwd hoe dit matras ligt? Ga dan eens langs bij hun showroom in Heerenveen. Je kan van tevoren hier een afspraak maken zodat een van de matras-experts je meer kan vertellen, maar een spontaan bezoek is ook mogelijk. Ze zijn van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 16.00 uur geopend. Maak dus nu de keuze om je slaap te verbeteren!

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings