Mancave bouwen? Dit zijn de twee allerbelangrijkste tips!

4 maart 2024
39
mancave

De mancave, een concept ontstaan in de Verenigde Staten wat simpelweg een privéruimte voor mannen betekend. Hierin kunnen ze ontspannen en genieten van hun favoriete activiteiten, zoals bijvoorbeeld American Football kijken. Toch bestaat de gedachten achter deze privéruimte voor mannen al eeuwenlang. Vroeger werkte mannen vrijwel altijd buitenshuis, zoals in fabrieken, op het land of op zee. Thuis was daardoor helemaal ingericht voor het gezin, waardoor mannen vaak weinig plek hadden voor hun eigen recreatie.

Dit is ook de reden dat kroegen en clubhuizen zijn opgericht. Zo rond de 20e eeuw, werd meer thuis doorbrengen pas echt genormaliseerd voor mannen, vanuit hier kwam ook het idee om een eigen ruimte te maken in het huis. Wat we tegenwoordig dus kennen als een mancave.

De beste kleuren voor de mancave

Het zal geen verassing zijn; mannen staan nou niet bepaald bekend om hun interieur skills. Daarom zal het uitkiezen van de beste kleuren verf nog al een ingewikkeld proces worden. Hieronder staan daarom de 5 beste kleuren opgesomd, die het beste passen bij een mancave:

  • Diepblauw; De uitstraling van deze kleur is rust en ontspanning, doordat het zo donker is, geeft het ook het gevoel van diepte en sereniteit. Perfect voor tijdens het ontspannen!
  • Donkergrijs; Elegant en modern, deze neutrale kleur is perfect als achtergrond mocht de mancave vol staan met veel spullen. Het geeft een stoere en stijlvolle sfeer.
  • Dieprood; Warmte en gezelligheid, dat is wat deze kleur uitstraalt. Belangrijk hierin is dat alles ín de mancave wel dezelfde tinten heeft. Anders wordt het té druk.
  • Donkerpaars; Luxe en elegantie. Perfect voor donkere meubels. Daarnaast is het ook een super originele kleur.
  • Donkerbruin; Mocht je een stamkroeg willen nabootsen dan is deze warme en gezellige sfeer perfect. Het gaat goed samen met houten meubels.
Lees ook:  Klussen thuis sinds de coronatijd: de 10 populairste

Belangrijk is om ervoor te zorgen dat je goede kwaliteit verf gebruikt, al helemaal aangezien mancaves vaak in de kelder of op zolder zijn. Hier zijn logischerwijs vaker problemen met bijvoorbeeld de vochtigheid. Gebruik dan ook Trae Lyx, dat is een product dat kleurloos de muren doet beschermen.

Lees ook: Je mancave winterproof maken!

Meest originele gadgets

Het standaard werk zoals een grote televisie, zodat er gezamenlijk met vrienden naar de favoriete voetbalclub gekeken kan worden is ontzettend leuk maar ook een beetje saai. Het is natuurlijk ontzettend tof als jouw mancave iets heeft, wat je vrijwel nergens anders ziet. Hieronder staan ze opgesomd:

  • Interactieve bierpongtafel; Ja, je kunt met gemak bierpong spelen op de keukentafel. Tegenwoordig bestaan er alleen vele leukere manier. Zo zijn er tafels die volledig bekleed zijn met LED licht, waarbij ze ook reageren op wat er gebeurd. Wordt er gescoord? Dan zal de tafel allemaal licht geven, maar ook de score wordt bijvoorbeeld bijgehouden. Wil je het helemaal gek maken? Upgrade de tafel dan met enkele speakers!
  • Retro flipperkast; Een televisie? Nee joh, een flipperkast! Hoe ouder hoe beter, je nostalgie zal namelijk helemaal door het dak gaan. Je kunt ook ontzettend veel toffe toernooitjes spelen met je vrienden. Ook zorgt een flipperkast voor een hele toffe sfeer in de mancave.
  • Pokertafel; Een avondje kaarten met de vrienden, wie heeft daar nou iets op tegen? Leuk is wel om de pokertafel helemaal zelf te customizen. Heb je altijd een vaste groep, geef dan iedereen bijvoorbeeld zijn eigen plekje om mooi te maken. Alles wat zelf (deels) gemaakt is zul je ook direct meer waarderen. Waardoor het ook toffer is om in de mancave te spelen, dan in bijvoorbeeld het casino.
  • Virtuele golf simulator; Origineler kan het bijna niet. Wel heb je hier een beamer + console voor nodig. Het toffe aan virtual reality is, is dat je écht doet golven alleen komen de ballen terecht in een speciaal net, waarop ook de golfbaan geprojecteerd wordt. Je kunt dit ook uitbreiden, naar bijvoorbeeld een voetbal simulator, waarbij je strafschoppen moet schieten. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het bestaat.
Lees ook:  Zo organiseer jij een mannenweekend!

Lees ook: waarom is de herenafdeling bijna altijd op de begane grond?

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings