Daten als een pro, doe je zo!

16 maart 2023
53
Daten

Of je nu single bent, een vriendin hebt, of bent getrouwd. Het plannen van goede dates is een belangrijke skill voor de moderne man om te bezitten. Ben jij hier niet zo goed in of heb jij inspiratie nodig? Dan is dit de post voor jou!

Wie betaalt?

Ten eerste is het belangrijk om te bespreken wie betaald. Een gevoelig onderwerp voor sommige, maar toch een moderne ontwikkeling in de datingwereld. Het is niet meer vanzelfsprekend dat de man betaald voor dates. Hier over praten is dus erg belangrijk.

Wil jij betalen of betaalt zij? Delen jullie de kosten door de helft of betaald ieder voor zijn eigen maaltijd? Geen van deze opties zijn slecht, maar het is wel heel slim om dit van tevoren te bespreken. Wat je zo bijvoorbeeld kan doen als je in een relatie bent, is om af te spreken dat diegene die de ander op date vraagt, zal betalen. Wat je ook kiest om te doen, het is erg belangrijk dat dit open besproken wordt. Niet alleen is dit communicatief handig, maar heb je ook een beter zicht op wat het budget van de date zal kunnen zijn.

Lees ook:  Hoe haal je het meeste uit je dag?

Budget

Je partner verrassen met een etentje in een 4 sterrenrestaurant is leuk, maar kan qua kosten erg veel oplopen als je dit vaker doet. Belangrijk om je te realiseren, is dat er geen minimum bedrag zit aan hoeveel je uit moet geven aan een date (hoewel Hollywood dat idee soms wel geeft). Wat een date de grootste kans geeft om succesvol te zijn is niet hoeveel geld je er aan uitgeeft. Het belangrijkste is dat je je partner een mooie herinnering kan bieden.

Activiteiten

Ben bij het kiezen van de activiteit van de date creatief. De truc is, om in te spelen op jullie gezamenlijke interesses. Houden jullie van dezelfde films? Zijn jullie fan van dansen of houden jullie beide van kunst? Laten zien dat je naar haar luistert en houd van samen tijd spenderen is al het halve werk!

Leuke activiteiten wat je op een date kan doen zijn:

 • Picknicken
 • Uit eten
 • Naar de film gaan
 • Thuis een filmmarathon houden
 • Schilderen
 • Een taart bakken
 • Gaan dansen
 • Een of andere cursus volgen
 • Een wijnproeverij bezoeken
 • Een weekendje weg gaan
 • Musea bezoeken
Lees ook:  Nieuwjaar? Tijd voor een nieuw interieur

Daarnaast ligt het natuurlijk ook enorm aan hoe goed jullie elkaar al kennen. Is dit de eerste date? Dan is het slim om een activiteit te kiezen waar jullie rustig met elkaar kunnen praten. Zijn jullie in een relatie en kennen jullie elkaar al goed? Dan kan je makkelijker inspelen op jullie gezamenlijke interesses, wat die ook mogen zijn.

Aphrodisiacs

Misschien heb je al eens van het woord gehoord. Zo niet zijn afrodisiaca dingen die erg goed zijn in het creëren van een romantische, lustvolle sfeer. Een paar klassiekers hiervan zijn aardbijen, mosselen en lekker ruikende Cologne/ parfum. Ook alles met vuur zoals kaarsen, houtkachels en elektrische haarden kunnen je helpen met het creëren van de ideale atmosfeer.

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

Sporten: De redenen om het wél te doen!

Wat vinden vrouwen aantrekkelijk?

Woontrends voor mannen

Dit zijn de 5 beste betaalde beroepen in Nederland

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings