Dit is de sport trend van 2023

26 april 2023
744
footjoy kleding

Ben jij benieuwd naar de nieuwste trends in de sportwereld? We hebben onderzocht wat er speelt in de wereld van sport en welke trends we kunnen verwachten. Het maakt niet uit of je nu fanatiek sporter bent of gewoon op zoek bent naar een comfortabele sportoutfit, deze trends wil je niet missen!

Duurzaamheid in sportkleding, sport trend 2023

Een trend die we steeds vaker terug zien komen is duurzaamheid in sportkleding. Steeds meer sportmerken maken gebruik van duurzame materialen en productiemethoden. Zo worden er bijvoorbeeld shirts gemaakt van gerecyclede plastic flessen en worden er bij de productie van sportkleding steeds vaker milieuvriendelijke technieken toegepast. Ook Footjoy kleding, het bekende merk in golfkleding, maakt steeds meer gebruik van duurzame materialen en werkt aan het verminderen van hun impact op het milieu.

Technologie in sportkleding

Een andere trend in de sportwereld is de toepassing van technologie in sportkleding. Zo worden er steeds meer sportkledingstukken gemaakt met slimme functies, zoals ingebouwde sensoren die je hartslag meten of je prestaties monitoren. Deze technologie maakt het mogelijk om meer inzicht te krijgen in je prestaties en jezelf te verbeteren tijdens het sporten.

Lees ook:  10x tuin trends zomer 2023

Vintage sportkleding

Naast duurzaamheid en technologie is er ook een trend naar vintage sportkleding. Denk hierbij aan oude sportmerken zoals Fila en Reebok, die weer helemaal terug zijn. Maar ook de retro-stijl is populair, zoals trainingspakken met een jaren '80 uitstraling en old school sneakers. Deze vintage sportkleding is niet alleen stijlvol, maar ook nog eens comfortabel om in te sporten.

footjoy kleding sport trends

Outdoor sporten, de sport trend 2023

Een trend die we al een tijdje zien en die in 2023 alleen maar groter lijkt te worden, is het outdoor sporten. Denk hierbij aan sporten zoals mountainbiken, trailrunning en klimmen. Hierbij speelt niet alleen de sport zelf een rol, maar ook de omgeving waarin het wordt uitgeoefend. Hierdoor is er meer behoefte aan sportkleding die geschikt is voor verschillende weersomstandigheden en terreinen. Ook Footjoy speelt in op deze trend door het aanbieden van speciale golfkleding. Lekker buiten rennen en je six-pack showen.

Comfort in sportkleding

Ook is comfort een belangrijke trend in de sportwereld. Steeds meer sporters kiezen voor kleding die niet alleen functioneel is, maar ook comfortabel om in te sporten. Hierbij wordt gelet op de pasvorm en het materiaal van de sportkleding. Zo wordt er bijvoorbeeld meer gebruik gemaakt van ademende en sneldrogende materialen, waardoor de kleding prettig blijft zitten tijdens het sporten.

Lees ook:  Hoe kun je duurzaam shoppen?

Smart sportkleding

Een andere opkomende trend in de sportwereld van 2023 is de toenemende populariteit van technologie in sportkleding en -accessoires. Len fitness trackers zijn al enkele jaren populair, maar nu zien we ook steeds meer sportmerken die hun producten voorzien van slimme technologie. Zo zijn er bijvoorbeeld hardloopschoenen die je looptechniek analyseren en je helpen bij het verbeteren ervan, en sportshirts die je hartslag en ademhaling monitoren tijdens het sporten.

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook zo organiseer jij een mannenweekend!

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

4 outfit tips om stijlvol naar kantoor te gaan

De beste wijn voor bij een kaasfondue avond

Waarom wordt eilandhoppen steeds populairder?

Het kiezen van het juiste horloge

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings