Dun haar? dit zijn de beste kapsels voor jou

6 april 2023
715
Dun haar man

Dun haar is voor veel mannen een kwalijke zaak. De haargrens trekt na verloop terug. Dat zorgt bij een hoop mannen voor onzekerheid. Bij mannen is het heel normaal dat het haar steeds dunner wordt of zelfs uitvalt. De ene man heeft hier meer last van dan de ander. In deze blog geven wij een aantal tips voor dun haar van de man.

Hoe krijg je dun haar als man?

Dunner wordend haar is vooral te wijten aan de onderbreking van de haargroeicyclus. De haargroeicyclus heeft drie fasen, namelijk: anageen (de groeifase), catageen (vernieuwing van de haarzakjes) en telogeen (rustfase). Normaalgesproken valt het haar in de laatste fase uit. Vervolgens groeit er weer nieuw haar aan. Wanneer de cyclus wordt verstoord, dan valt het haar uit voor de laatste fase.

Het haar wordt dun, dit kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaken zijn: erfelijkheid, onderliggende medische aandoeningen, stress en een ongezonde levensstijl. In sommige gevallen leidt dit tot gedeeltelijk verlies van het haar of zelfs volledige kaalheid.

De belangrijkste oorzaak is erfelijkheid. Hier is niks aan te veranderen. Wanneer haaruitval veel voorkomt in jouw familie, dan zul jij hier vroeg of laat ook last van krijgen. Andere oorzaken zijn:

  • Hormonale veranderingen. Vooral bij de stijging van mannelijke geslachtshormonen. In sommige gevallen zijn deze hormonale veranderingen gerelateerd aan de leeftijd.
  • Zwaar dieet of ondervoeding. Het haar groeit vanuit het lichaam. Wanneer het lichaam niet voldoende voedingsstoffen kan leveren, dan kan dit ten koste gaan van de haargroei.
  • Medische aandoeningen, zoals alopecia areata en klassieke mannelijke kaalheid.
  • Medicijnen en behandelingen, die gebruikt worden voor ziekten zoals artritis of hartproblemen.
  • Milieufactoren, zoals vervuiling van de lucht of water
  • Stress
Lees ook:  Hoe haal je het meest uit je kappersbezoek?
Haarverzorging man

Dun haar man tips

Wanneer je merkt dat je last krijgt van dun haar als man, dan kun je zelf een aantal stappen ondernemen tegen het dunner wordende haar. Dun haar bij mannen is allereerst te behandelen met een van de vele middelen die te koop zijn. Er zijn bijvoorbeeld een hoop lotions of crèmes te koop voor de hoofdhuid. Ook de Alpecin cafeïne shampoo helpt tegen dunner wordend haar.

Zorg er daarnaast voor dat je je haren niet té vaak wast. Twee keer per week je haren wassen is meer als voldoende. Was je je haren wel? Gebruik dan een cafeïne shampoo! Deze zorgen voor meer volume van het haar.

Vervolgens is het belangrijk dat je je haren zo min mogelijk kamt. Het haar breekt namelijk makkelijker af wanneer het nat is. Wacht daarom tot je haren enigszins zijn opgedroogd voordat je begint met borstelen.

Tot slot kun je je haren föhnen om de haarbos voller te laten lijken. Wil je nog meer volume? Föhn je haren dan met een ronde borstel. Deze zorgt ervoor dat elke pluk omhoog wordt geduwd tijdens het föhnen.

Lees ook:  French crop herenkapsel

Kapsels voor mannen met dun haar

Heb jij last van dun haar als man? Dan hebben wij een aantal kapsels voor dun haar voor jou. Wij hebben de meest trending kapsels voor mannen met dun haar op een rijtje gezet!

Crew cut

De crew cut

De crew cut is ideaal voor dun haar bij mannen. Bij dit kapsel zijn de zij- en achterkant kort opgeschoren. Hierdoor komt er minder nadruk te liggen op de dunnere haarlijn. Het zorgt ervoor dat jouw kapsel een stuk voller lijkt. Gebruik een clay of paste om het haar in model te brengen. Deze haarproducten zorgen ervoor dat jouw haar voller gaat uitzien.

Slick back

Slick back

Een slick back is een zakelijk en geraffineerd kapsel. Het kapsel is uitermate geschikt wanneer het haar rond de kruin dunner wordt. De haren aan de bovenkant van je hoofd zijn een stuk langer . Naarmate het haar dichterbij de oren komt, wordt het haar een stukje korter. Bij dit kapsel zijn de inhammen wel goed zichtbaar. De kruin wordt daarentegen goed bedekt door je haren.

French crop

French crop

Een French crop is de laatste tijd erg trending. De afgelopen jaren is het kapsel enorm populair geworden onder een hoop mannen. Bij de French crop zorg je ervoor dat het haar van achter naar voren valt. Het kapsel is dus ideaal wanneer jij last hebt van inhammen.

Lees ook:  Pompadour herenkapsel

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

4 outfit tips om stijlvol naar kantoor te gaan

De beste wijn voor bij een kaasfondue avond

Waarom wordt eilandhoppen steeds populairder?

Het kiezen van het juiste horloge

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings