Wat te doen tegen inhammen?

6 april 2023
571
Inhammen mannen

Inhammen zijn kale plekken, die ontstaan door een terugtrekkende haargrens. Deze inhammen ontstaan in de haarlijn, net boven de slaap. Je ziet inhammen voornamelijk bij mannen, maar ook vrouwen kunnen er last van krijgen. Het is op een latere leeftijd een veel voorkomend probleem, maar je kunt er zeker iets aan doen. Je zult je nu afvragen “Wat te doen tegen inhammen?” Wij zullen jou in deze blog vertellen wat je kunt doen tegen inhammen!

Inhammen

Hoe ontstaan inhammen?

Inhammen ontstaan zowel aan de linker- als rechterkant van het hoofd. De meeste mensen zullen pas na verloop van tijd last krijgen van haaruitval. Het haar wordt dunner en de haarlijn trekt naar achter. Naast erfelijkheid zijn er nog een aantal factoren die meespelen bij haaruitval. Alleen je haar goed naar voren is vaak niet mogelijk. Ook de volgende factoren zijn van invloed op haaruitval:

  • Medische behandeling
  • Ziektes
  • Erge stress
  • Een slechte conditie van de hoofdhuid

Inhammen vrouwen

Wat veel misschien nog niet wisten is dat vrouwen ook last kunnen krijgen van inhammen. Het patroon van de inhammen bij vrouwen en de mate van haaruitval verschilt wel vaak van de man. Vrouwen hebben in het algemeen vaak dunner haar dan mannen. Hierdoor is het herenkapsel bij inhammen belangrijker. Bij de vrouwen worden de inhammen niet zichtbaar diep, maar wordt het haar in het algemeen dunner.

Lees ook:  Handen wassen!

Ook na de zwangerschap kunnen vrouwen last krijgen van inhammen. Het is volkomen normaal dat vrouwen haar verliezen na de zwangerschap. Wordt de haaruitval zo ernstig dat het zorgt voor onzekerheid, dan is het tijd om stappen te ondernemen tegen haaruitval.

Inhammen tegengaan

Inhammen tegengaan

De meeste mensen hechten enorm veel waarde aan hun haarbos. We kunnen het daarom maar al te goed begrijpen dat jij onzeker wordt van inhammen. In deze alinea lees je wat te doen tegen inhammen bij mannen en vrouwen.  

Vermijd stress

Het is allereerst belangrijk om zoveel mogelijk stress te vermijden. Stress heeft namelijk een grote invloed op jouw gezondheid. Het is dus niet alleen slecht voor jouw lichaam, maar ook voor je haar. De ene persoon heeft meer last van stress dan de ander. Je kunt enkele dingen doen om de stress te verminderen. Zorg voor een gezonde leefstijl. Eet daarom goed, beoefen een sport die je leuk vind of ga mediteren.

Stimuleer de doorbloeding

Vervolgens is het belangrijk dat je een goede bloedsomloop hebt. De doorbloeding is te stimuleren door dagelijks voldoende water te drinken. Daarnaast is het belangrijk dat je gevarieerd en gezond eet. Zorg ook voor voldoende beweging, dit zorgt ook voor een verbeterde bloedsomloop.

Lees ook:  Krullen kapsels man inspiratie en advies [ lookbook ]

Laat roken achterwege

Het is algemeen bekend dat roken slecht is voor je gezondheid. Roken is daarnaast ook nog eens erg slecht voor je haar. Wanneer jij veel om jouw bos haar geeft, dan is het aan te raden om te stoppen met roken. Het stoppen met roken heeft een hoop voordelen voor jouw gezondheid.

Producten tegen inhammen

Er zijn een hoop producten op de markt verschenen, die werken tegen haaruitval. Twee wetenschappelijk bewezen producten zijn Minoxidil en Finasteride. Deze twee middelen kunnen gelijktijdig gebruikt worden tegen haar uitvalt. Het is natuurlijk ook mogelijk een van deze twee middelen te gebruiken. De werking van deze producten verschilt namelijk van elkaar. Zo zorgt Finasteride ervoor dat de haaruitval stopt. Minoxidil zorgt ervoor dat de haargroei terug komt. Finasteride wordt als pil één keer per dag ingenomen. Minoxidil wordt twee keer per dag in de vorm van een lotion aangebracht. Er is wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat een combinatie van beide middelen zorgt voor het beste resultaat. Ook onze tips voor een volle haardos kunnen jou helpen!

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook "haarverzorging: de 5 meest gemaakte fouten".

Lees ook:  Halflange kapsels voor mannen inspiratie

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings