Beste kapsels voor mannen met inhammen

21 april 2023
1693
Inham kapsel

Veel mannen krijgen er op latere leeftijd mee te maken: een terugtrekkende haarlijn. Een hoop mannen hebben hier problemen mee. Het is namelijk voor een hoop mannen van negatieve invloed op hun zelfvertrouwen. Echter hoeven inhammen helemaal geen probleem te zijn als je het juiste kapsel uitkiest. Er zijn genoeg kapsels mannen met inhammen. Deze kunnen jou helpen bij het verbergen van jouw inhammen. Wij geven jou graag advies voor passende kapsels wanneer jouw haargrens terugtrekt!

Het ontstaan van inhammen

Inhammen zijn een veelvoorkomend fenomeen. Een inham is een driehoekige kale plek als gevolg van een teruglopende haarlijn. Inhammen ontstaan in de haargrens, net boven beide slapen. Het komt niet alleen bij mannen, maar ook bij vrouwen voor. Vrouwen kunnen de inhammen echter makkelijk verbergen, omdat zij vaker langer haar hebben.

Inhammen zijn in de meeste gevallen een teken van erfelijke kaalheid. Ook kunnen inhammen worden veroorzaakt door stress, een vitamine tekort of zwangerschap. Deze factoren kunnen bijdragen aan het uitvallen van jouw haar. In de volgende alinea geven wij jou een aantal kapsels mannen met inhammen. Zo kun jij jouw inhammen verbergen!

Buzz cut

De buzz cut

We beginnen met een klassieker, de buzz cut. Bij dit kapsel worden jouw haren gemillimeterd. Er blijft bij dit kapsel echter weinig haar over om jouw inhammen te kunnen verbergen, maar dat is juist helemaal geen probleem. De buzz cut neemt de aandacht weg bij jouw haargrens en legt de focus op jouw gezicht. Het grootste voordeel van de buzz cut is dat het erg makkelijk te onderhouden is. Je kunt zelf jouw haar thuis millimeteren met een tondeuse. Ook heb je ’s ochtends geen uren nodig voor de spiegel om jouw kapsel in model te brengen. Het kapsel eerste kapsel voor mannen met inhammen is dus zeer eenvoudig te onderhouden.

Lees ook:  Stoer en trendy: het Peaky Blinders kapsel
Crew cut kapsel

De crew cut

Een militaire crew cut is een ideaal kapsel voor mannen met een terugtrekkende haarlijn. Het maakt de inhammen een stuk minder opvallend. De inhammen worden verborgen, zonder dat dit al te opvallend gebeurt. Bij de crew cut zijn de haren bovenop vrij kort en zijn de zijkanten kortgeschoren. Hierdoor valt het verschil tussen jouw slapen en de zijkant van jouw hoofd minder op. Zo lijkt het door de crew cut alsof jouw haarlijn gelijkmatiger is.

Zijscheiding

Een zijscheiding

Door je haren naar de zijkant te kammen, valt de aandacht van jouw terugtrekkende haargrens weg. Een van de inhammen valt zelfs helemaal weg door het haar. De andere kant, waar de zijscheiding begint, wordt een stuk zichtbaarder. Hier hoef je je echter geen zorgen om te maken, want aan de kant van de scheiding is het normaal dat de hoofdhuid een stuk zichtbaarder is.

Fringe kapsel

Fringe

Draag jij jouw haar liever naar voren? Dan is dit inham kapsel iets voor jou! Bij het fringe kapsel vallen jouw haren naar voren tot over jouw voorhoofd. Hierbij kun je er voor kiezen om het haar plat te laten liggen of volume te geven. Het kapsel is dus ideaal voor mannen met een terugtrekkende haargrens. De laagjes haar bedekken het voorhoofd netjes.

Lees ook:  Trends die mannen die winnen volgen
Pompadour kapsel

De pompadour

De pompadour is een kapsel dat al jaren lang wordt gebruikt. Het kapsel staat ook wel bekend als hét kapsel van Elvis. Bovenop laat je het haar lekker lang groeien en vervolgens kam je het naar achter. Aan de voorkant staat het haar een stuk boller en langer. Hierdoor zorg je voor extra volume aan de voorkant. Het zorgt ervoor dat de aandacht vooral gaat naar jouw mooie kapsel in plaats van naar jouw inhammen.

Mesy kapsel

Een messy kapsel

Een messy of rommelig kapsel is een ideaal kapsel voor mannen met inhammen. Het kapsel is erg gunstig voor mannen met een terugtrekkende haarlijn, omdat het de aandacht van de kale plekken wegneemt en de nadruk legt op het volume en de textuur van het haar. Wanneer jij jouw haar losjes draagt, lijkt het haar voller en dikker. Je teruggetrokken haarlijn zal hierdoor een stuk minder opvallen.

Slicked back kapsel

Slicked back undercut

Je zult er misschien niet aan denken, maar een glad naar achter gekamd kapsel met korte zijkanten is ook een goed kapsel voor mannen met inhammen. Bij een kapsel met een undercut worden de zijkanten superkort geschoren. Door de korte zijkanten loopt jouw kapsel naadloos over op de inhammen. Hierdoor vallen de inhammen een stuk minder op.

Lees ook:  Hoe knip je je eigen haar?

Wat kun je nog meer doen tegen inhammen?

Naast het dragen van een van deze kapsels mannen met inhammen, kun je ook andere stappen ondernemen om de inhammen tegen te gaan. Wij geven jouw nog een aantal tips voor het verbergen of tegengaan van jouw inhammen.

Een gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl is altijd een goed idee. Dat betekent niet alleen maar gezond eten en voldoende bewegen, maar ook voldoende ontspannen. Stress heeft namelijk een slechte invloed op jouw haarlijn. De stress zorgt voor een toename van adrenaline in het lichaam. Deze adrenaline hoopt zich voor een deel op in de talgklieren van de hoofdhuid. Hierdoor wordt de groei van het haar in negatieve manier beïnvloed.

Gebruik de juiste haarproducten

Wanneer jij last hebt van inhammen, dan is het extra belangrijk om de juiste styling producten te kiezen. Ook de juiste accessoires is belangrijk voor het fatsoeneren voor jouw haar. Natte stylingproducten zijn bijvoorbeeld absoluut af te raden wanneer je last hebt van inhammen. Hierdoor lijkt het haar dunner en wordt de hoofdhuid een stuk beter zichtbaar. Lees ook eens: de 5 meest gemaakte fouten bij haar verzorging. Zo voorkom je dat je jouw kapsel verkeerd stylet. Gebruik daarom een goede clay of paste om jouw inham kapsel te stylen. Hierdoor zal jouw teruggetrokken haarlijn een stuk beter bedekt worden door jouw haar!

Lees ook: herenkapsels met volume.

 

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

4 outfit tips om stijlvol naar kantoor te gaan

De beste wijn voor bij een kaasfondue avond

Waarom wordt eilandhoppen steeds populairder?

Het kiezen van het juiste horloge

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings