Gezichtsverzorging voor mannen in 3 simpele stappen

16 april 2019
307
Gezichtsverzorging voor mannen in 3 stappen

Je bent al druk genoeg. Maar een regime om je gezicht te verzorgen is van essentieel belang voor een gezonde huid en zou je niet over moeten slaan.

Zeker niet als het een effectieve routine is die je simpel kunt toepassen en waarvan de resultaten op lange termijn zichtbaar zijn.

Als je om de gezondheid van je huid geeft maar een minimalist bent op het gebied van verzorgingsproducten voor mannen, of als je je afvraagt welke producten je kunt gebruiken voor een gave, vlekvrije huid, dan is dit artikel voor jou.

Hier beschrijven we drie essentiële stappen in de gezichtsverzorging routine van elke man.

En we houden het zo simpel mogelijk. Maak je niet druk om maskers, serums of toners als je een stralende, jonger-uitziende huid wilt.

Natuurlijk helpen die producten wel, maar ze zijn eigenlijk alleen voor de echte fanatiekelingen. (Herken jij je hierin? Lees dan onze uitgebreide gids over gezichtsverzorging voor mannen).

Focus je in plaats daarvan op de basis: de drie essentiële producten die in de badkamer van elke man aanwezig moeten zijn. Je hebt maar een paar extra minuten per dag nodig voor je dagelijkse routine, en de resultaten kunnen op lange termijn fantastisch zijn.

Door deze gezichtsverzorging producten op te nemen in je dagelijkse regime kun je huid in optimale conditie houden en je jeugdige uitstraling langer vasthouden.

Gezichtsverzorging voor mannen in 3 stappen

#1 Twee keer per dag reinigen

Telkens wanneer je je gezicht wast dan verwijder je het vuil en de overtollige olie die in je poriën en op je huid is gaan zitten.

Lees ook:  Parfum mannen: de ultieme gids

Daardoor voorkom je verstopte poriën en breakouts, en minimaliseer je de zogenaamde glans die ontstaat door licht dat reflecteert op een vette huid.

Het is noodzakelijk om je huid te reinigen voordat je andere producten gebruikt. Doe je dat niet dan beperk je de effecten van een vochtinbrengende crème (moisturiser), scrub of masker.

Maak je gezicht daarom goed schoon voordat je verzorgende producten aanbrengt.

#2 Eens per week scrubben (exfoliate)

Nadat je je gezicht hebt gereinigd dien je de dode huidcellen weg te scrubben om te voorkomen dat deze je poriën verstoppen of tot breakouts leiden.

Hierdoor krijgen gezonde(re) huidcellen de kans om optimaal en aan de oppervlakte van je huid te kunnen leven.

Vuil dat dieper in de poriën zit wordt door het scrubben ook verwijderd, waardoor de poriën weer beter kunnen ‘ademen’, wat uiteindelijk zorgt voor minder onderhuidse ontstekingen (puistjes).

Hierdoor gaat je huid er lichter uit zien en minimaliseer je fijne lijnen en rimpels.

Scrubben doe je slechts twee keer per week om 'ontvelling' te voorkomen. Meer dan dat is ook niet nodig, want zo snel stapelen je dode huidcellen nu ook weer niet op. Je huid heeft na het scrubben altijd even nodig om te herstellen!

Gezichtsverzorging voor mannen in 3 stappen

#3 Twee keer per dag hydrateren (moisturise)

Als je de huid eenmaal hebt schoongemaakt is het tijd om een hydraterende laag aan te brengen die je gezicht voedt en beschermt.

Lees ook:  Herenkapsels met volume

Het laatste product in deze 3-stap routine is daarom een vochtinbrengende crème (oftewel moisturizer).

Deze verzorgt je huid door mineralen en voedingsstoffen te leveren, terwijl tegelijkertijd een barrière op je gezicht wordt aangebracht die je beschermt tegen aantastende stoffen (zoals rook of smog).

Breng de vochtinbrengende crème ’s morgens aan op je gezicht om het vocht dat tijdens je slaap verloren is gegaan weer aan te vullen.

Doe dit tevens voordat je naar bed gaat om het effect en de potentie van de actieve bestanddelen in de crème te maximaliseren terwijl de cellen van je huid regenereren.

Je kan ook overwegen om een nachtcrème te gebruiken voor een dikkere, beter beschermende en corrigerende barrière op je huid.

Extra tip: gebruik altijd SPF (Sun Protection Factor)

Een ‘gezond’ kleurtje is voor velen een doel, maar houd er rekening mee dat UV-straling de nummer 1 oorzaak is van een verouderde huid. Dit komt doordat UV-straling de huid uitdroogt.

Ultraviolette stralen van de zon muteren de cellen in je huid, zelfs op bewolkte en koude dagen!

Hierdoor kunnen zonnevlekken, rimpels, droge plekken of moedervlekken ontstaan. In extreme gevallen kun je zelfs huidkanker oplopen.

Lees ook:  Een dagelijkse routine voor gezichtsverzorging

Daarom is het belangrijk om je tegen deze stralen te beschermen met SPF of bestandsdelen die beschermen tegen uv-stralen zoals Zinc oxide en anti-oxidanten.

Tegenwoordig heeft de blauwe straling (radiatie) van tv-schermen, laptops en smartphones ook invloed op de gezondheid van de huid. Let hier op!

Je kan een vochtinbrengende crème gebruiken waar de SPF of beschermende bestandsdelen al in zit, of je kan ervoor kiezen om de SPF als extra laag bovenop de hydraterende laag aan te brengen.

Een lichtgewicht SPF is voldoende als je alleen buiten bent om van en naar je werk te reizen of om even snel wat te eten of boodschappen te doen.

Maar als je voor langere tijd buiten de deur bent (een uur of langer), laat staan als je gaat liggen bakken op het strand, zorg er dan voor dat je goed beschermd bent met een goede SPF (wij raden minimaal SPF 30 aan).

» Lees ook: de beste zonnebrand die je op dit moment kunt kopen

Gezichtsverzorging producten voor mannen

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings