Wallen onder ogen oorzaak + oplossing

6 oktober 2019
3
Wallen onder ogen

Waarom krijg je wallen onder je ogen? En wat kun je er tegen doen? Lees de oorzaak, oplossing en ontdek producten die je helpen om ongewenste uitstraling te verbeteren.

Donkere kringen en zichtbare wallen onder je ogen. Gebroken nachten zijn vaak moeilijk verborgen te houden. Ze spiegelen zich af op je gezicht.

Zeker als je ouder wordt, verraden je ogen het wanneer je even wat minder slaapt, wat minder gezond eet of wat minder rust hebt kunnen pakken. Waarom is dat zo? En wat kun je ertegen doen?

» Bekijk overzicht beste oogcrème van dit moment

Wallen onder ogen oorzaak

De contouren rondom je ogen zijn erg kwetsbaar. Niet alleen omdat de opperhuid hier twee- tot vijfmaal dunner is dan op je rest van je gezicht. Maar ook omdat deze huid extreem vaak wordt gebruikt.

We knipperen zo’n tienduizend keer per dag: noodzakelijk, maar niet handig voor een stukje huid dat het al met minder collageen en elasticiteit moet doen.

Ook genetische aanleg, uv-straling, stress en ongezond eten kunnen ervoor zorgen dat de huid rond je ogen sneller veroudert.

Signalen van vermoeidheid en veroudering duiken hier dan ook het snelst op. Vooral als je je huid niet goed verzorgt.

Wat is het verschil tussen wallen en donkere kringen?

Als mensen klagen over hun wallen, hebben ze het meestal over de donkere kringen onder hun ogen.

Die donkere kleur wordt vaak veroorzaakt door een slechte nachtrust of door gebrek aan vocht als je te weinig drinkt.

Daardoor wordt je huid dunner en worden de blauwige bloedvaatjes onder je huid zichtbaarder.

Wallen zijn iets anders. Ze zien eruit alsof je onderste ooglid is opgezwollen en ontstaan door een te veel aan huid of vocht.

Lees ook:  Must have: beste handcrème voor mannen

Sommige mensen hebben een kleine oogkas, waardoor het vet onder het oog niet goed in de kas past.

Dat vet gaat uitbulken en vormt een wal. Als je ouder wordt, zakt je huid uit, wat de wal nog prominenter maakt.

Hoewel genetische aanleg een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van wallen, zijn er vaak ook andere factoren in het spel, zoals te veel zout of alcohol en te weinig slaap.

→ Lees ook: onze uitgebreide gids over gezichtsverzorging mannen

Wallen onder ogen

Wallen onder ogen verwijderen

Het volledig verwijderen van wallen onder de ogen is niet mogelijk omdat je genen daarin een te grote rol spelen.

De beste manier om wallen onder de ogen zoveel mogelijk te verwijderen is om deze minimaal zichtbaar te maken.

Dat kan op twee manieren: op de natuurlijke manier (lees meer hieronder "gezonde gewoonten") en met hulpmiddelen.

Wel is het mogelijk om wallen te verminderen en in ieder geval minder zichtbaar te maken (lees hieronder meer).

Hulpmiddelen om wallen onder ogen te verwijderen

Je hebt een paar opties:

 1. Koude kompressen speciaal voor de ogen.

Deze hot cold pack is speciaal voor de ogen en heeft een dubbele toepassing. Doordat je dit gel oogmasker voor warmte en koude therapie kunt gebruiken is het een prima alternatief voor een simpele warmtepakking of ijspakking.

In dit gel oogmasker zitten kleine pareltjes. Door de pareltjes wordt de warmte of de kou voor wél 20 minuten wordt vastgehouden.

Koop koudekompres voor €18,95

2. Concealers

Concealers zijn sticks die passen bi je huidkleur en waarmee je plekjes kunt verdoezelen. Als je lichte vorm van wallen hebt zou je deze methode kunnen gebruiken om kleine plekjes te verbergen.

Koop concealer stick voor €22

Wallen onder ogen verminderen

Gelukkig is het nooit te laat om de huid rond je ogen beter te verzorgen. Een handig stappenplan voor je dagelijkse routine:

 • Masseer de contouren van je ogen als je wakker wordt. Werk van binnen naar buiten om de bloedsomloop te stimuleren. Maar masseer nooit te enthousiast: te hard wrijven kan de bloedvaatjes beschadigen, waardoor je alsnog donkere kringen krijgt.
 • Gebruik een koud kompres op je oogleden. Ook dat stimuleert de bloedsomloop, waardoor overtollig vocht makkelijker kan worden afgevoerd.
 • Breng zowel ’s ochtends als ’s avonds een speciale crème aan voor de contouren van je ogen. Reinig je gezicht goed voordat je de crème opsmeert, zodat je huid het zo goed mogelijk kan absorberen.
 • Leg je kussen wat hoger als je gaat slapen. Zo voorkom je dat lymfevocht zich ophoopt rondom je ogen.
 • Gebruik oogcrème die speciaal gemaakt is voor de dunne huid onder de ogen. Let daarbij op producten met natuurlijke ingrediënten en extracten (zie hieronder)
Lees ook:  Kiezen voor Botox, 3 tips

Investeer in gezonde gewoonten

Een goede huidverzorgingsroutine is niet voldoende in de strijd tegen je oogproblemen. Het belangrijkste is dat je de oorsprong van die wallen en kringen aanpakt. Ongezonde gewoonten aanpakken, dus. Een paar tips:

 • Verminder je zoutconsumptie. Zout zorgt er namelijk voor dat je vocht vasthoudt. Vermijd ook voedsel dat bol staat van de geraffineerde suikers en verzadigde vetten.
 • Wees matig met alcohol en drink vooral veel water. Beschouw je huid als een druif: als hij te weinig water krijgt, verschrompelt en verkleurt hij tot een krent.
 •  Stop met roken. Roken beschadigt je bloedvaten, waardoor ze meer opvallen en die blauwige gloed onder je oogkas veroorzaken. Ook versnelt roken het verouderingsproces van de huid.
 • Slaap, slaap, slaap. Als je vermoeid bent, vertraagt je bloedcirculatie. En dat kan weer tot donkere kringen leiden.
 • Beweeg meer. Je voelt je niet alleen fitter, maar je bloedcirculatie knapt er ook van op. En dat zie je terug aan je ogen.
Wallen onder ogen close up

De beste producten tegen wallen onder ogen

Als je met bovenstaande gewoonten nog steeds last hebt van wallen onder de ogen dan kun je de hulp inschakelen van speciale producten.

Lees ook:  Baard trends: 4 tips voor een volle baard

Zalfjes en crèmes speciaal voor wallen onder de ogen zijn samengesteld op basis van lichte en huidvriendelijke extracten die de delicate huid repareren en energie geven, meestal door toegevoegde cafeïne.

Premium producten bevatten een cocktail aan vitamines en mineralen.

Onderstaande lijst is een selectie van best sellers van dit moment, te koop bij o.a. Bol en Trendheads.

Baxter of California under-eye complex

Hydraterende en versterkende oogcrème voor mannen dat wallen en kringen onder de delicate huid rondom de ogen vermindert. Cocktail van zeewier, cafeïne en vitamine E.

Een van de best sellers van het premium merk en Baxter of California Under eye complex is een award winnende, premium oogcrème voor mannen.

Koop voor €29

Vichy Liftactive

Vichy liftactive eye cream

Liftende, anti-aging oogcreme. Gaat kraaienpootjes en wallen tegen door oogcontouren te verstevigen. Dermatologisch getest.

Koop voor €26

RAW Naturals eye gear roll-on

Ga zwarte kringen en vermoeide ogen effectief tegen en ervaar een direct verfrissend gevoel met deze praktische roll-on stick van Raw naturals. 100% natuurlijke ingrediënten en geschikt voor elk huidtype.

High gear eye moisturizer is een praktische stick met roll-on dat zwelling en donkere kringen onder de ogen effectief tegengaat.

De formule bestaat uit natuurlijke flavonoïden, welke helpen bij het versterken van het collageen in de huid. Olijfolie en extracten van graansoorten hebben een hydraterende werking.

Koop voor €17

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

4 interessante Android-smartphones die in 2023 gaan uitkomen

Welk soort ondergoed past het beste bij mij?

Waarom Limburg een populaire vakantiebestemming is geworden

Stoere baby namen voor je zoon

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings