Beste professionele tondeuse

20 augustus 2020
539
Beste professionele tondeuse

Ben je op zoek naar een nieuwe professionele tondeuse die als beste uit de test komt?

Dit artikel helpt je om de beste professionele tondeuse uit te zoeken, waarmee je het kapsel, de baard en overige gezichtsbeharing van de klanten perfect bij kunt werken.

» Gelijk naar top 5 overzicht

Deze uitgebreide koopgids over de beste professionele tondeuse bestaat uit twee delen; eerst een informatief gedeelte en vervolgens de reviews van de 5 beste professionele tondeuses.

In deze reviews bespreken we ook of er eventueel sprake is van een cash back actie of een ander soort korting.

We raden je graag aan om beide delen goed door te nemen; alleen op basis daarvan kan je de juiste keuze maken.

De aanschaf van een professionele tondeuse is bovendien een relatief dure aankoop; zet daarom eerst goed jouw wensen op een rijtje en ga vervolgens met behulp van dit artikel op zoek naar de beste professionele tondeuse.

De professionele tondeuses zijn geschikt voor:

 • Gebruik in een barbershop
 • Gebruik in een herensalon
 • Thuiskappers
 • Thuisgebruik voor mannen die bereid zijn om een bovengemiddeld bedrag uit te geven aan een tondeuse

Professionele tondeuse kopen; goed om te weten

Als je een professionele tondeuse gaat kopen, heb je ongetwijfeld enige ervaring met het gebruik van een tondeuse.

Een professionele tondeuse wordt immers hoofdzakelijk door kappers en barbiers gebruikt.

Als je een professionele tondeuse voor in jouw shop uit gaat kiezen, moet je wel enkele belangrijke afwegingen maken.

De belangrijkste afweging heeft wellicht te maken met het prijskaartje van de professionele tondeuse.

Ten opzichte van een ‘tondeuse voor thuisgebruik’ is een professionele tondeuse immers duurder.

Voor een nieuwe tondeuse voor professionals betaal je al gauw een bedrag boven de €100, exclusief vervangbare onderdelen zoals nieuwe scheerkoppen en accu's.

Bepaal tevens waar je de tondeuse voor wilt gebruiken bij jouw klanten. Wil je alleen het kapsel van jouw klanten bijwerken? Of wil je ook de wenkbrauwen en/of de baard bij kunnen werken?

Afhankelijk van jouw wensen dient de tondeuse geleverd te worden inclusief bepaalde accessoires. Bepaal tevens op basis van jouw wensen wat de minimale- en de maximale scheerlengte van de tondeuse moet zijn.

In het aanbod van professionele tondeuses zijn met name draadloze tondeuses te vinden. Deze op een accu werkende varianten zijn blijkbaar het populairste onder kappers en barbiers.

Vind je het niet erg om af en toe na te moeten denken over het opladen van de accu? Dan is de keus voor een draadloze tondeuse voor de hand liggend. De keuze is in ieder geval volledig aan jou, aangezien je ook voor een bedrade variant kunt kiezen.

Het mag duidelijk zijn; het uitzoeken van een professionele tondeuse kent de nodige haken en ogen.

Graag helpen we jou daarom een handje met de zoektocht. In dit artikel bespreken we de vijf beste professionele tondeuses.

In uitgebreide reviews bespreken wij de voor- en nadelen van de tondeuses, waarna je voor jezelf de juiste keuze kunt maken.

Vind je het lastig om op voorhand een keuze te maken? Lees dan ook het informatieve deel van dit artikel aandachtig door.

Met de informatie uit dat deel kan je voor jezelf duidelijk in beeld krijgen waar de door jou gewenste professionele tondeuse aan moet voldoen.

Het gebruik van een professionele tondeuse

Over het gebruik van een professionele tondeuse hoeven we niet al te veel uit te wijden. Als barbier of kapper weet je immers perfect hoe je een tondeuse moet gebruiken.

Toch hebben we enkele handige tips voor het gebruik van een professionele tondeuse. Zorg bijvoorbeeld altijd voor voldoende acculading, indien je voor een tondeuse op accu hebt gekozen.

Je kunt dat voor elkaar te krijgen door twee tondeuses aan te schaffen. Laad één tondeuse op en gebruik ondertussen de andere tondeuse. Zodra de eerste tondeuse volledig opgeladen is, wissel je de tondeuses met elkaar.

Hierdoor heb je altijd een tondeuse met voldoende acculading voor het bijwerken van de haren van jouw klant(en).

Daarnaast moet je ook goed nadenken over het praktisch gemak van de tondeuse. Waar bewaar je bijvoorbeeld alle opzetstukjes en accessoires voor de tondeuse? Maak ook dit zo makkelijk mogelijk voor je.

Lees ook:  Beste zonnebrand van dit moment

Tot slot is het advies om de mesjes van de tondeuse regelmatig te vervangen. Als barbier wil je ongetwijfeld een perfecte knip- en scheerbeurt aanbieden. Dat is alleen mogelijk als de mesjes van de tondeuse haarscherp zijn.

Belangrijke eigenschappen van een professionele tondeuse

Voor alle kappers en barbiers is een goede tondeuse van essentieel belang. Met die tondeuse kan je klanten tevreden stellen met hun nieuwe coupe en ook nog de baard en overige gezichtsbeharing bijwerken.

Voordat het zo ver is, moet je uiteraard wel de keuze voor een professionele tondeuse gaan maken.

Waar moet je zoal op letten bij het uitkiezen van een professionele tondeuse? En welke vlakken kan je meerdere tondeuses met elkaar vergelijken?

Allereerst moet je een keus maken tussen de stroomvoorziening. Gaat je voorkeur uit naar een draadloze tondeuse of naar een tondeuse die werkt op netstroom?

Beide varianten hebben hun voor- en nadelen; bepaal dus voor jezelf waar de voorkeur naar uitgaat.

Let daarnaast ook goed op de accessoires die meegeleverd worden. De verschillende opzetstukjes zijn uiteindelijk bepalend voor de ‘werkzaamheden’ die je bij klanten uit kunt voeren.

Ook is het daarbij belangrijk om naar de minimale kniplengte van de tondeuse te kijken. Je wilt immers ook mannen van een kort kapsel kunnen voorzien of de baard op een korte lengte kunnen scheren. Dat is alleen mogelijk met een minimale kniplengte van bijvoorbeeld 0,5 mm.

Onderhoud tips

De meeste barbiers/kappers zijn dagelijks urenlang bezig met een tondeuse. Aangezien een tondeuse regelmatig gebruikt wordt, is het van belang om de tondeuse goed te onderhouden.

Door de tondeuse goed te onderhouden, verleng je de levensduur van de tondeuse. Je hoeft hierdoor de (forse) investering niet al te vaak te doen.

Daarnaast levert een goed onderhouden tondeuse ook de beste prestaties. De scherpe mesjes en een schone tondeusekop dragen bij aan het perfecte scheerresultaat.

Mesjes vervangen

Bij alle tondeuses moeten met enige regelmaat de mesjes vervangen worden. Hoe je dit kunt doen, is afhankelijk van het soort tondeuse. Bewaar daarom altijd de handleiding van de professionele tondeuse.

Door de mesjes te vervangen, blijft de tondeuse de beste prestaties leveren. Daarnaast moet je ook goed naar de kwaliteit van het scheerblad/de scheerkop kijken.

Bij dagelijks enkele uren gebruik slijt het scheerblad/de scheerkop, waardoor deze ook naar verloop van tijd vervangen moet worden.

Afspoelen van de kop

In elke kapsalon en barbershop moet hygiëne hoog in het vaandel staan. Is dat bij jou ook het geval? Dan kies je het beste voor een professionele tondeuse met een afspoelbare kop.

Dankzij deze afspoelbare kop was je de tondeuse makkelijk en snel af. Ook dit draagt bij aan de uiteindelijke scheerresultaten.

Door de kop van de tondeuse, inclusief de messen, goed schoon te houden, verleng je de levensduur. Dat is wenselijk, onder meer vanwege de relatief hoge aanschafprijs van de professionele tondeuse.

Olie

Tot slot is het advies om regelmatig de messen van de tondeuse in te smeren met olie. Door de messen goed in te smeren, verleng je de levensduur van de messen. Ook behouden de mesjes hierdoor hun soepele werking.

Tip: na 5 á 6 scheerbeurten is het advies om de tondeuse met olie te onderhouden. Breng de olie aan op de uiteinde van de mesjes en zet de tondeuse voor enkele seconden aan.

Beste professionele tondeuse top 5

Bij het vergelijken van de professionele tondeuses zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Het aanbod van de professionele tondeuses is behoorlijk gevarieerd en dat maakt de zoektocht een stuk lastiger.

Om je hier een handje bij te helpen, hebben we een top 5 van de beste professionele tondeuses geselecteerd.

De tondeuses die we hieronder bespreken hebben alles waar je als professional naar op zoek kunt zijn; een prima prijs-kwaliteitsverhouding, veel meegeleverde opzetstukjes en de juiste eigenschappen.

Als je één van onderstaande tondeuses aanschaft, weet je dat je een goede aankoop doet:

Merk / modelOnze keuzeLaagste prijs v.a.
Remintong HC 9700 SalonBeste all around€125 - bekijk
Philips HC 9450Beste follow up€79 - bekijk
Wahl Lithiu-IonBeste budgetkeuze€99 - bekijk
Wahl Gold editionBeste afwerking€85 - bekijk
BabyBliss Japanese SteelBeste design €98 - bekijk

De Remington HC9700 Salon Collection Ultimate Performer Clipper heeft een accuduur van 150 minuten en is ook weer razendsnel opgeladen. Dat laatste is te danken aan de snellaadfunctie; je zit in jouw kapsalon of barbershop dus nóóit zonder een opgeladen tondeuse.

Lees ook:  Minty routine

Voor het scheren van het kapsel heb je de keus uit 11 verschillende opzetkammen. Deze opzetkammen hebben lengtes variërend van 1 tot 25 millimeter; je kunt hierdoor alle klanten blij maken met een feilloos scheerresultaat.

Met dank aan de afspoelbare kop gaat het schoonmaken van deze professionele tondeuse doeltreffend. Je hoeft het apparaat alleen maar onder de kraan te houden.

Dankzij de meegeleverde olie en het schoonmaakborsteltje voorzie je deze professionele tondeuse sowieso moeiteloos van het verdere onderhoud.

Remington heeft gekozen voor hoogwaardige materialen en dat is terug te zien in de lange levensduur. Als je deze tondeuse dagelijks vele uren gebruikt, kan je alsnog jarenlang van deze tondeuse genieten. Uiteraard moeten de messen wel met enige regelmaat vervangen worden.

Veel barbiers en kappers geven reeds de voorkeur aan deze tondeuse. Dat komt onder meer door bovengenoemde eigenschappen/voordelen, maar ook door het lage gewicht. Deze tondeuse de hele dag gebruiken is een niet al te zware belasting voor jouw armen/handen.

Eigenschappen:

 • Kniplengte: 1 tot 25 millimeter
 • Afspoelbare kop: ja
 • Accuduur: 150 minuten
 • Aandrijving: draadloos (niet bedraad te gebruiken)

Goed en kan beter:

 • + Lange levensduur
 • + 11 opzetkammen geleverd
 • + Olie + schoonmaakborsteltje geleverd
 • + Lange maximale accuduur (150 min)
 • + Snel op te laden
 • - Niet geschikt voor de baard/snor
 • - Niet te gebruiken tijdens het opladen

De tondeuse werkt bijzonder prettig en levert de beste resultaten; resultaten waar alle klanten heel tevreden mee gaan zijn.

Bij aanschaf van de Philips HC9450/20 krijg je drie verschillende opzetkammen geleverd. Dankzij deze opzetkammen kan je de kniplengte instellen van 0,5 tot 4,2 millimeter, waarbij je de kniplengte per 0,1 millimeter in kunt stellen. Ideaal.

Behalve de bovengenoemde opzetkammen worden ook nog een neustrimmer en 2 wenkbrauwkammen meegeleverd. Dankzij deze meegeleverde accessoires kan je zowel het kapsel als de gezichtsbeharing op een perfecte manier bijwerken.

Gezien de hygiëne is het belangrijk om de tondeuse regelmatig schoon te maken. Aangezien deze variant volledig waterdicht is, gaat dit probleemloos en snel. Je houdt daardoor meer tijd over om leuke dingen te doen; de klanten te knippen en te scheren.

Ook kan je gebruik maken van een geheugenfunctie, is het apparaat zowel draadloos als met draad te gebruiken (tijdens het opladen) en is de maximale accuduur zo’n 120 minuten. Al met al een prima tondeuse voor alle kappers en barbiers.

Eigenschappen:

 • Kniplengte: 0,5 tot 4,2 millimeter
 • Afspoelbare kop: nee
 • Accuduur: 120 minuten
 • Aandrijving: draadloos (ook tijdens het opladen te gebruiken)
 • Goed en kan beter:
 • + 400 verschillende lengtestanden
 • + Inclusief geheugenfunctie
 • + Veel accessoires meegeleverd
 • + Inclusief neustrimmer
 • + Lange accuduur
 • - Zonder olie geleverd
 • - Niet geschikt voor onder de douche

Bij aanschaf van deze professionele tondeuse krijg je 8 verschillende opzetkammen geleverd. Deze opzetkammen variëren van 3 millimeter tot 25 millimeter. De minimale kniplengte is slechts 0,6 mm en de maximale kniplengte is 25 mm; prima specificaties dus voor deze tondeuse van BaByliss.

Door het lage gewicht (365 gram) en de ergonomische vormgeving houdt deze tondeuse lekker vast. Je kunt urenlang achtereen gesloten met deze tondeuse de klanten blij maken; dat is ook te danken aan de krachtige accu. De maximale accuduur van één acculading is maar liefst 160 minuten.

Behalve de hierboven genoemde opzetkammen krijg je ook nog een handige koffer en onderhoudsolie geleverd. Dankzij de koffer bewaar je de tondeuse + alle accessoires op een veilige manier. Met dank aan de onderhoudsolie kan je de messen van deze professionele tondeuse makkelijk schoonmaken. Daarvoor kan je overigens ook profiteren van de afspoelbare kop.

Eigenschappen:

 • Kniplengte: 0,6 tot 25 millimeter
 • Afspoelbare kop: ja
 • Accuduur: 160 minuten
 • Aandrijving: draadloos (ook tijdens het opladen te gebruiken)

Goed en kan beter:

 • + Afspoelbare kop
 • + 45 verschillende lengtestanden
 • + Inclusief olie en een handige koffer
 • + Lange accuduur (160 minuten)
 • + Ook bedraad te gebruiken
 • - Niet helemaal waterdicht
 • - Koffer van een matige kwaliteit

Deze professionele tondeuse werkt bijzonder prettig, kent meerdere lengtestanden en kan in de kappersbranche op veel positieve beoordelingen rekenen.

Lees ook:  Wishlist: ijdeltuit cadeau inspiratie

Bij aanschaf van deze Wahl professionele tondeuse worden 10 verschillende opzetkammen meegeleverd. Dankzij deze opzetkammen kan je variëren met de kniplengte van 0,6 tot 25 millimeter. Je kunt hierdoor dus óók de klanten van een zeer kort kapsel voorzien.

Met dank aan de meegeleverde kapper schaar, kam en kapperscape vang je meerdere vliegen in één klap.

Dat geldt ook voor de meegeleverde olie en het schoonmaakborsteltje; dankzij deze accessoires kan je de tondeuse perfect schoonmaken en onderhouden.

Wahl heeft bij dit model bewust voor een aandrijving op netstroom gekozen. Je zit hierdoor nooit zonder een lege accu, maar je hebt logischerwijs wel een stopcontact in de buurt van de barber-/kappersstoel nodig.

Met dank aan de zelfslijpende messen heeft deze professionele tondeuse een lange levensduur. Ook het scheren van lange en stugge haren gaat dankzij deze zelfslijpende messen moeiteloos.

Zit jouw werkdag erop? Dan berg je de tondeuse + alle accessoires in de bijbehorende opbergkoffer op. Ook handig als je als kapper/barbier zijnde bij mensen thuis langs gaat voor een knipbeurt.

Eigenschappen:

 • Kniplengte: 0,6 tot 25 millimeter
 • Afspoelbare kop: nee
 • Accuduur: n.v.t.
 • Aandrijving: bedraad

Goed en kan beter:

 • + Veel kniplengtes
 • + Veel accessoires meegeleverd
 • + Handige opbergkoffer
 • + Lange levensduur
 • + Zelfslijpende messen
 • - Behoorlijk zwaar (1,25 kg)
 • - Geen afspoelbare kop
 • - Werkt alleen op netstroom

Met de Wahl Gold edition tondeuse heb je de keus tussen maar liefst 10 verschillende lengtestanden. De minimale kniplengte is 1 mm en de maximale kniplengte is 25 mm; voldoende mogelijkheden om het haar van jouw klanten op de gewenste lengte te scheren.

De messen van de tondeuse zijn haarscherp en zijn makkelijk los te halen. Haal de messen los, maak gebruik van het meegeleverde schoonmaakborsteltje en maak de messen hiermee snel schoon.

Ook kan je de messen even onder de kraan houden; dat geldt overigens niet voor de volledige kop.

Met één acculading kan je ongeveer 100 minuten achter elkaar probleemloos werken. De accu is vervolgens weer snel op te laden met dank aan de meegeleverde oplader. Is de tondeuse aan het opladen? Ook dan kan je de tondeuse gebruiken.

Met dank aan het minieme gewicht (224 gram) heb je de optimale controle over deze tondeuse.

Je kunt het kapsel, de baard en de overige gezichtsbeharing van alle klanten op een feilloze manier bijwerken.

Eigenschappen:

 • Kniplengte: 1 tot 25 millimeter
 • Afspoelbare kop: nee
 • Accuduur: 100 minuten
 • Aandrijving: draadloos (ook tijdens het opladen te gebruiken)

Goed en kan beter:

 • + Laag gewicht
 • + Veel accessoires meegeleverd
 • + Lange accuduur + snel opgeladen
 • + Ook tijdens het opladen t gebruiken
 • + Handig display
 • - Zonder precisietrimmer geleverd
 • - Geen afspoelbare kop

Samenvatting beste professionele tondeuse 2020

Het aanbod van professionele tondeuses is te omvangrijk om snel een juiste keuze te kunnen maken. De kwaliteit van de tondeuse, de mogelijkheden, het prijskaartje en het gebruiksgemak zijn uiteindelijk de beslissende factoren.

Binnen de wereld van professionele tondeuses springen bovengenoemde varianten er boven uit. Dat geldt ook voor de merken Wahl, Remington, Philips en BaByliss; deze merken leveren meerdere prima tondeuses voor professioneel gebruik.

Veel gestelde vragen

Wat is beter; een tondeuse op accu of op netstroom?

Deze keuze is volledig aan jou. Wil je genieten van onbeperkte vrijheid? Ga dan voor een professionele tondeuse op accu. Wil je nooit aan het opladen van de accu hoeven te denken? Kies dan voor een professionele tondeuse op netstroom.
Uiteraard moeten de voorzieningen in de kapsalon/barbershop ook passend zijn. Mocht je voor een tondeuse op netstroom kiezen, heb je immers altijd een stopcontact in de buurt nodig.

Hoe vaak moet een professionele tondeuse schoongemaakt worden?

Bij dagelijks gebruik krijgt een tondeuse met de nodige losse haartjes te maken. In het kader van hygiëne is het aan te raden om de tondeuse na elke klant even schoon te maken. Ook is het aan te raden om aan het einde van de werkdag de tondeuse een uitgebreide schoonmaakbeurt te geven

Wat is de levensduur van een professionele tondeuse?

Als je voor één van bovengenoemde tondeuses kiest, geniet je van een jarenlange levensduur. De exacte levensduur is wél afhankelijk van de manier waarop je het apparaat schoonmaakt en onderhoudt. Besteed daar de nodige tijd en aandacht aan.

Wat is de beste professionele tondeuse?

Dit is volledig afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren, de situatie en de gebruiksdoelen. Raadpleeg de bovenstaande koopgids + reviews om erachter te komen welke professionele tondeuse het beste bij je past.

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings