Welke kapsels passen bij een clean shave look

16 juni 2023
692
Clean shave look

Een clean shave is misschien erg gedurfd, maar is erg verfrissend nu de zomer voor de deur staat. Maar welke kapsels passen het beste bij deze verfrissende look? In dit artikel zullen wij verschillende kapselideeën op een rijtje zetten die perfect samengaan met een clean shave look! Er zijn namelijk talloze opties om je persoonlijke stijl uit te drukken en je look te complementeren.

Buzz cut heren

De buzz cut

Bij de buzz cut wordt het haar gelijkmatig weggeschoren met behulp van een tondeuse. Het kapsel geeft je de perfecte, frisse look voor de zomer. De buzz cut benadrukt de vorm van jouw hoofd en laat jouw unieke gezichtskenmerken naar voren komen. Het kapsel is ideaal voor mensen die een praktische, maar minimalistische look willen creëren.

Crew cut

Crew cut

De crew cut is de perfecte keuze bij een clean shave look en mannen met kort dik haar. Het haar wordt aan de zijkanten en achterkant kort geschoren, terwijl het aan de bovenkant een stukje langer blijft. Deze stijl creëert een nette en verzorgde uitstraling die zowel geschikt is voor formele als informele gelegenheden.

Een van de voordelen van crew cut is dat het de vorm van het hoofd benadrukt en de kenmerken van het gezicht accentueert. De crew cut is onder andere geschikt voor mannen met een rond, ovaal of juist vierkant hoofd. Bovendien is de lengte van het haar aan de bovenkant van het hoofd aan te passen naar jouw persoonlijke voorkeur!

Lees ook:  De kracht van Dienend Leiderschap
Zijscheiding

Het opgeschoren kapsel met zijscheiding

Een opgeschoren kapsel met een zijscheiding is een stijlvolle variant van een clean shave look. Bij dit kapsel worden de zijkanten kort opgeschoren. De bovenkant wordt iets langer gelaten waardoor je een duidelijke zijscheiding kunt creëren. Dit kapsel valt onder de beauty trends voor mannen deze zomer. Zo weet je zeker dat jij een hip kapsel draagt!

De opgeschoren zijkanten zorgen ervoor dat er en scherp contrast wordt gevormd. Het langere haar aan de bovenkant zorgt ervoor dat je de zijscheiding op een goede manier vorm kunt geven.

Naar achter gekamd

Haar naar achter gekamd

Een kapsel waarbij het haar naar achter gekamd wordt gaat perfect samen met een clean shave. Bij deze look wordt het haar op een nette manier naar achter gekamd. Hierdoor heb je de perfecte balans tussen ijdelheid en een goede stijl.

Deze stijl is ideaal voor mannen die opzoek zijn naar een nette, formele look. Het haar wordt op een nette manier naar achter gekamd, waardoor de natuurlijke textuur van het haar wordt benadrukt. Door het haar naar achter te kammen creëer je een gestroomlijnd en verzorgd uiterlijk dat uitermate geschikt is voor formele gelegenheden.

Lees ook:  Caesar cut herenkapsel
Taper fade

De taper fade

Een taper fade is een moderne, strakke look, die goed bij een clean shave past. Het kapsel staat bekend om zijn geleidelijke overgang van lang naar kort haar aan de zijkanten van het hoofd. Hierdoor creëer je met dit kapsel ook een gestroomlijnde look.

Bij een taper fade wordt het haar geleidelijk korter geschoren naar beneden. Hierdoor wordt het zogeheten ‘taper’ effect gecreëerd. Het haar blijft aan de bovenkant langer, zodat je het kapsel naar eigen wens kunt stylen. Door het langere haar bovenop zorg je voor een opvallend contrast!

Bro flow kapsel

Het bro flow kapsel

Het bro flow kapsel zorgt voor een natuurlijke en relaxte uitstraling. In combinatie met een clean shave zorg je toch nog voor een nette uistraling. Het kapsel staat bekend om zijn langere en golvende uiterlijk. Hierbij valt het haar losjes naar voren.

Bij het bro flow kapsel wordt het haar aan de zijkanten en de achterkant een stukje korter gehouden. Het haar wordt bovenop langer gehouden om voor het gewenste effect te zorgen. Daarnaast wordt het haar in lagen geknipt om voor een natuurlijke textuur te zorgen en beweging in het kapsel te creëren. Op deze manier zorg je voor een kapsel dat weinig moeite kost. Het geeft een heuse nonchalante uitstraling! Mocht jij toch een baard willen laten staan in de zomer? Lees dan onze 3 tips voor baardverzorging!

Lees ook:  Stekels: uit de mode of niet?

Ben je een vader? Lees dan zeker onze blog met de beste looks voor jouw baby. Kunnen jullie misschien nog matchen ook!

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

De langdurige voordelen van avontuurlijke vakanties

Wat kun je verwachten als je vader wordt?

De rol van edelstenen in luxe horloges

Italiaanse herenkapsels: een gids

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings