Jongens kapsels kort

9 juni 2023
1843
Herenkapsel kort

Korte haarstijlen worden steeds populairder. Het lijkt erop dat de langere, slordige kapsels langzaam aan het verdwijnen zijn. Wanneer je om je heen kijkt, dan zie je dat steeds meer mannen en jongens een professionele, nette look hebben. Een korte jongens kapsels zijn daarnaast ook nog eens ideaal voor de zomer. Het korte kapsel is ideaal in combinatie met een clean shave look. Zo ben je lekker fris voor de zomer!

Korte kapsels zien er bij iedereen goed uit, je kunt eigenlijk nooit de mist in gaan met een kort kapsel. Het korte kapsel is eenvoudig te stylen. Gebruik een beetje haargel, pomade of een wax om het kapsel in model te brengen. Duw het haar bijvoorbeeld omhoog of kam het haar naar de zijkant om een zijscheiding te creëren. Je kunt natuurlijk ook een slordige look creëren door met je handen in verschillende richtingen te bewegen. In deze blog geven we een aantal jongens kapsel kort voorbeelden. Zo ben jij op de hoogte van de laatste korte jongens kapsels!

Zijscheiding kapsel

Jongens kapsels kort

De zijscheiding is al jarenlang enorm populair onder jongens met kort dik haar. Een zijscheiding is een echte klassieker onder de korte jongens kapsels. Bij een zijscheiding worden de haren aan de bovenkant naar een kant gekamd. Zo zie je er met deze haarstijl erg chique en verfijnd uit. Deze haarstijl kan met elke haarlengte geweldig uitzien. Een middenscheiding is natuurlijk ook altijd een goede keuze!

Jongens kapsels kort

Het klassieke korte kapsel

Het klassieke korte kapsel is al jaren een populair jongens kapsel kort. Deze look wordt al eeuwen gebruikt en blijft populair onder jongens en mannen.

Lees ook:  Herenkapsels trends 2023

De zijkanten van het kapsel blijven lekker kort. Het haar wordt tot een paar millimeter opgeschoren. De bovenkant van het kapsel wordt iets langer gehouden. Mocht je een keer geen tijd hebben om je haar te stylen met gel of wax, dan is dit geen probleem. Je kunt dit kapsel ook gewoon zo dragen. Het korte kapsel vergt weinig onderhoud. Vanuit je bed kun je dus zo de deur uit stappen!

Push up haarstijl kort

Dit klassieke kapsel lijkt een beetje op het vorige jongens kapsel kort. Het is een beetje slordiger en dikker. Mocht je het korte kapsel zat zijn, dan kun je de bovenkant nog altijd laten groeien. De zijkanten van het kapsel kun je millimeteren. Door het contrast tussen de bovenkant en de zijkanten, ziet het haar er een stukje nonchalanter uit.

Een top fade haarstijl

Het volgende jongens kapsel kort op dit lijstje is de top fade. De top fade is een modern, maar tegelijkertijd klassiek kapsel. Het kapsel heeft veel weg van de welbekende buzz cut, maar het haar wordt wat langer gelaten aan de bovenkant van het hoofd.

Je kunt de top fade haarstijl zelf stijlen door het haar aan de bovenkant naar achter te kammen of stekeltjes creëren. Het is natuurlijk ook een optie om geen gel of wax in je haar te doen. Op deze manier creëer je een iets slordige look!

Lees ook:  Oppas werk. Een alsmaar groeiende trend binnen de bijbanen. 

De French crop

De French crop is bij veel jongens inmiddels bekend. Het jongens kapsel kort is erg praktisch en vergt niet veel aandacht. Wereldwijd wordt dit korte heren kapsel steeds populairder door de nette uitstraling. Daarnaast kost het creëren van een French crop weinig moeite.

De French crop is een kort heren kapsel met een hoop textuur. Door de textuur lijkt het korte kapsel alsnog op een volle haardos. Het is inmiddels een klassiek kapsel onder de heren. Met een minimale inspanning ziet jouw kapsel er alsnog goed uit. De French crop kan zowel door jongens, als door mannen gedragen worden. Het kapsel is een aanrader voor iedere leeftijd!

French crop kapsel kort

De buzz cut

Tot slot het meest bekende jongens kapsel kort: de buzz cut. De buzz cut is de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder jongens en mannen. Het kort geschoren kapsel is ideaal voor de warme zomer maanden! Daarnaast is het kapsel ook nog eens perfect wanneer je geen zin of tijd hebt om je haren te stylen. De korte kapsels voor jongens is dus weer eens wat anders dan een mullet kapsel.

Er wordt vaak gedacht dat het creëren van een buzz cut erg eenvoudig is. Dat is echter niet zo. Het is vaktechnisch niet eenvoudig om het haar in de juiste vorm te scheren of te trimmen. Kies daarom voor de beste kappers in Amsterdam. De kapper moet precies weten wat hij aan het doen is. Een paar millimeter verschil kan ervoor zorgen dat de buzz cut niet goed uit komt te zien. Daarom vergt het scheren of trimmen van een buzz cut een hoop kunde.

Lees ook:  Mannen mode trends

The mullet

Het mullet-kapsel is een stijl die in de jaren '70 en '80 erg populair was en recentelijk een comeback heeft gemaakt. Dit kapsel is ook geschikt voor jongens en wordt soms ook aangeduid als "business in the front, party in the back", omdat het voor kort is en achter lang. Dit biedt een unieke en trendy look.

Als je overweegt om je zoon een mullet-kapsel te geven, zijn hier enkele tips:

  1. Bepaal de lengte: Mullets kunnen variëren in lengte. Sommige zijn vrij lang aan de achterkant, terwijl andere meer subtiele verschillen hebben tussen de voorkant en de achterkant. Praat met je zoon over hoe lang hij zijn mullet wil hebben.
  2. Onderhoud: Mullets hebben wat meer onderhoud nodig dan sommige andere kapsels, omdat je de voorkant en zijkanten regelmatig kort moet houden terwijl je de achterkant laat groeien.
  3. Styling: Afhankelijk van het haartype van je zoon, wil je misschien stylingproducten gebruiken om de look te bereiken die hij wil. Een beetje gel of mousse kan helpen om het haar op zijn plaats te houden.
  4. Professionele knipbeurt: Hoewel het mogelijk is om thuis een mullet te knippen, kan het verstandiger zijn om een professional te raadplegen, vooral als het de eerste keer is. Een kapper heeft ervaring met het creëren van verschillende lengtes en texturen, wat bij een mullet belangrijk is.

Recent

Hoe je als man geld kunt besparen, 3 tips!

Thuiswerken met kinderen? Deze tips kan je goed gebruiken!

Mannen en hun liefde voor auto’s

Waarom beginnen er mensen met roken?

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings