Diverse trends binnen roken

12 mei 2022
206
Plasma aansteker

Wel 22,4% van de mensen in Nederland die boven de 18 jaar zijn hebben het afgelopen jaar wel eens een sigaret gerookt. Dit zijn ongeveer 3 miljoen mensen. We weten nu ondertussen wel dat roken eigenlijk heel slecht is voor het lichaam. Niet alleen kun je er kanker van krijgen maar ook longaandoeningen, hart- en vaat ziekten en noem maar op. Er komen wel steeds meer nieuwe dingen op de markt die het percentage van roken van sigaretten verlaagt. In deze blog lees je meer over de trends binnen het gebied van roken.

E-Sigaret

Deze bestaat al een tijdje maar hij blijft populair: de e-sigaret. De e-sigaret is een elektrische sigaret die op de markt gekomen is om mensen van sigaretten af te halen. Het idee van de e-sigaret is voor het eerst door Herbert A. Gilbert geïntroduceerd in 1963. In 1967 werd Gilbert benaderd door verschillende fabrikanten die geïnteresseerd waren in het apparaatje, maar de uitvoering is meerdere malen niet geslaagd. In 2003 heeft Hon Lik, een Chinese apotheker, het idee bewerkt en zo heeft hij in 2004 het toestel geïntroduceerd op de Chinese markt als een hulpmiddel voor te stoppen met roken. Uiteindelijk is het vastgesteld als een echt hulpmiddel en geen medicijn. Op dit moment wordt de e-sigaret ook wel vape genoemt en wordt het gerookt met verschillende smaakjes. De e-sigaret is beter dan een normale sigaret omdat je geen tabak rookt bij de elektrische sigaret. Natuurlijk zitten er wel nog andere stofjes in zoals nicotine wat nog steeds niet goed is voor het lichaam.

Lees ook:  Interessante ontwikkelingen in de woningmarkt

Waterpijp/shisha

Het is niet echt roken, maar het heeft wel het zelfde doel, het dampen van shisha, oftewel de waterpijp. De waterpijp bestaat al jaren. Het is een redelijk groot instrument waarbij wel tot 4 mensen tegelijk ervan gebruik kunnen maken. De werking van de waterpijp is vrij simpel. De waterpijp wordt gevuld met water, waarna er vervolgens in een kommetje op de waterpijp zelf de fruitsteentjes worden gelegd. Hierboven wordt er een stukje aluminiumfolie gevouwen en gaatjes in geprikt. Dan wordt er een kooltje op de waterpijp wordt gelegd. Deze wordt aangestoken en zo worden de steentjes verhit en kun je het water gaan dampen met een smaakje. De waterpijp wordt vooral gebruikt in sociale bijeenkomsten. De waterpijp kan ook gebruikt worden als een decoratiestuk, dit doen vele mensen omdat het uiterlijk van de waterpijp een mooie culturele uitstraling heeft.

Plasma aansteker

Verschillende aanstekers

Er bestaan heel veel verschillende aanstekers voor bijvoorbeeld sigaretten aan te steken. Je hebt een normale aansteker die iedereen kent, gebruikt en bij zich draagt als diegene rookt. Je hebt ook een plasma aansteker, deze heeft een mooiere uitstraling en is duurzaam in gebruikt. Een plasma aansteker of je daarentegen niet te vullen met benzine maar laadt je gemakkelijk op met een USB-kabeltje. Stormaanstekers bestaan ook, de omschrijving van deze aansteker staat dan ook in z’n naam. Deze aansteker kan letterlijk door het slechtste weer een krachtige vlam produceren. De aansteker kan bijgevuld worden met butaangas. Welke aansteker zou jij gebruiken?

Lees ook:  Dit zijn de populairste food trends

Klaar om binnen 1 minuut je nieuwe stijl te ontdekken?

Recent

Styling tips voor mannen voor iedere gelegenheid

Abonnementen: De toekomst van consumentengedrag

Deze nieuwe sporttrends van 2023 moet je zien!

Alles over de kunst van Shibari

© Trendheads - 2023
Made with
Web Wings