Haartips en advies voor mannen

7 december 2016
936
Haartips mannen

Je haren hebben liefde en aandacht nodig als je wilt dat zij er het beste uitzien voor elke gelegenheid en op elk moment van de dag. Het zijn niet alleen je haren die zorg en aandacht nodig hebben. Je hoofdhuid is minstens net zo belangrijk voor de algemene gezondheid van je haren. Dit is dan ook precies de reden dat wij een aantal haartips voor jou hebben verzameld. Lees snel verder en ontdek wat het beste is voor jou haar.Haartips man

Dus hoe kun je dan het beste omgaan met irritante problemen zoals vettigheid en haarproducten die moeilijk uit te wassen zijn? Wat is de beste manier om een dunner wordende coupe aan te pakken? En wanneer kun je het beste naar de kapper gaan?

We hebben de meest praktische, onmisbare verzorgingstips voor je haren bij elkaar bij elkaar verzameld en we hebben Nederlandse kappers gevraagd om antwoord te geven.

De tips die je in dit artikel leest kun je makkelijk zelf toepassen zodat jouw haren optimaal verzorgd worden.


Haartips met betrekking tot haarproducten

Gebruik shampoo op droog haar om wax en clay uit te wassen

Haarwax is ideaal om je haar snel en zonder gedoe in model te krijgen. Een iets minder fijne eigenschap van wax en clay is echter dat het zich niet makkelijk laat uitwassen (maar nog steeds veel beter dan producten op oliebasis).

De beste manier om daarom je haren weer schoon te krijgen is door shampoo rechtstreeks op droog haar aan te brengen en vervolgens te spoelen.

Daarna gebruik je de shampoo nogmaals zoals je dat normaal zou doen: goed verdelen, laten schuimen, even laten intrekken en vervolgens uitspoelen.

Was je haren niet te vaak als je droge haren hebt

Hoe weet je of je droog haar hebt? Leg een haartje in een glas met water. Als het haartje gelijk zinkt heb je droge haren, omdat het haartje direct water absorbeert en daarom dus zinkt.

Een andere manier is om te testen hoe snel een haartje scheurt als je deze voorzichtig uit elkaar probeert te trekken. Droge haren zijn namelijk niet zo stevig als gezonde haren.

Lees ook:  Een goede huidverzorging op vakantie

Een veelgemaakte fout is dat mannen met droog haar juist extra vaak wassen. Dit is absoluut niet te bedoeling! Als je droog haar hebt is één, hoogstens twee keer per week de 'limiet' om je haar te wassen.

En zelfs dan gebruik je best een als aanvulling een conditioner. Als je elke dag je haar wast creëer je juist het tegenovergestelde effect en zal je haar uiteindelijk nog droger aanvoelen.

» Lees ook: waarom conditioner mannen onmisbaar is.

Als je toch graag je haar intensief verzorgt raden wij aan om een conditioner te gebruiken in plaats van shampoo. Als je dit structureel toepast zul je uiteindelijk met een mooie, gezonde bos haren furore maken.

Haartips

Huishoudproducten... voor je haren

Vrijwel alle shampoos, conditioners en styling producten laten restjes achter op de hoofdhuid en natuurlijk je haren.

Dit kan voor huidirritaties zorgen. Een bijkomend nadeel is dat je hoofdhuid eigenlijk nooit echt schoon wordt gemaakt.

Je kunt eens in de zoveel tijd je haren wassen met afwasmiddel. Dit doe je het beste door je haren twee keer in te smeren met afwasmiddel waarbij je bij de tweede keer het afwasmiddel wat langer laat intrekken.

Daarna spoel je het grondig uit om vervolgens met huishoudazijn de pH waardes weer te herstellen. De azijn spoel je het beste ook nog even uit ;-). Het resultaat is een frisse hoofdhuid en een superglanzende coupe.

Gebruik voornamelijk producten op waterbasis

Er zijn genoeg haarproducten op zowel oliebasis als waterbasis beschikbaar. En de ene is niet perse beter dan de andere.

Het is echter wel zo dat de gangbare gel, wax en pomade op waterbasis praktischer is. De hold is wat minder maar het gemak waarmee je kunt uitwassen is ook wat waard.

Pomade op oliebasis bijvoorbeeld heeft ruim 2-3 wasbeurten nodig voordat je haren en hoofdhuid weer helemaal schoon zijn.

Daarbij komt dat je na het slapen je haren toch niet meer in model zitten en dat is juist met een extreme hold pomade niet zomaar terug goed te krijgen.

Kies voor een product op waterbasis voor dagelijks gebruik.

Tips en advies kapsel man

Grootmoeders tip: je haar wassen met eieren?

Fabeltje of waarheid? Door je haar eens in de zoveel tijd met rauwe eieren te "wassen" krijg je, als we een heel aantal oma's moeten geloven, een super glanzend kapsel. De eiwitten zouden voor een voedingsboost zorgen.

Het eigeel zit boordevol vetten en proteïne en hebben natuurlijke, vochtinbrengende eigenschappen.

Het eiwit bevat bacterie-etende enzymes die restjes olien te lijf gaan. De proteïnen helpen om beschadigd haar te repareren en tevens te versterken.

Volgens Hollywood wordt dit trucje vaak toegepast door celebrities om een natuurlijke glans te creëren. Dus mocht je interesse hebben om het te proberen dan ga je als volgt te werk:

  1. Was je haar als eerste met shampoo
  2. Gebruik geen conditioner
  3. Gebruik twee tot drie eieren, afhankelijk van de lengte van je haar
  4. Mix het eiwit en eigeel
  5. Wrijf en verdeel de eieren over je haren en laat zo'n 20 minuten intrekken
  6. Maak je haren schoon met koud water en was vervolgens met shampoo en eventueel conditioner

Naderhand zullen je haren er glanzend en gezond uitzien.

Tip: bekijk en voel je haren goed voordat je begint met deze behandeling zodat je het verschil duidelijk merkt

Lees ook:  Trend van 2023; Een haartransplantatie!

Tip: Gebruik een oud t-shirt. Je zult merken dat het eiwit erg glad is en dus sowieso naar beneden zal vloeien

Less is more. Ook met haarproducten!

Het is begrijpelijk dat je je haren zo goed mogelijk wilt verzorgen. Maar dat wilt niet zeggen dat je teveel producten dient toe te passen om dat resultaat ook te halen.

Less is more

Voornamelijk wax en pomades met sterke holds zorgen bij overmatig gebruik tot extra vet haar. Daarbij komt ook nog is dat je steeds meer wasbeurten nodig hebt om je haren weer helemaal vrij van restjes te krijgen.

Haartips

Haarspray voor extra hold en textuur

Als je wax of paste gebruikt kun je ervoor kiezen om iets minder te gebruiken dan dat je normaal aanbrengt op je haren.

In plaats daarvan kun je wat haarlak op je handpalmen spuiten, even opwarmen door te wrijven en aan te brengen op je haren.

Dit voegt meer textuur en hold toe, zonder meer product te gebruiken.

Haarspray voor mannen BYRD

Gebruik matte haarproducten als je kaler wordt

"We zien dat bij veel mannen het haar dunner wordt eens zij de dertig zijn gepasseerd.", aldus de Nederlandse kapper.

Om het dikker te laten lijken gebruik je het het beste een matte styling pasta of klei. Matte producten absorberen namelijk licht en zorgen er voor dat het haar op deze manier dikker lijkt.

Baxter of California clay pomade

Clays zoals de Clay Pomade van Baxter hebben een matterend effect. Verkrijgbaar in de Trendheads webshop voor €19.

Begint je haar dunner te worden?

Gebruik bij dunner wordend haar geen zware styling producten zoals gel en wax. Vervang deze door mousse, crème of haarspray. Opteer daarbij ook voor een korte haarstijl.

Korte haren laten lijken namelijk steviger en sterker. Je haren ogen dus gelijk een stuk voller, inclusief textuur van de crème als je daar voor kiest.

Verdeel haarproduct gelijkmatig

Misschien een tip die vanzelfsprekend is maar we delen 'm toch even.

Dat je alleen de voorkant van je haar kan zien, betekent niet dat het de enige plek waar je het product nodig hebt.

Het is belangrijk wax, gel, mousse, creme en zelfs spray gelijkmatig te verdelen zodat je voorkomt dat het gaat klonteren.

Als je een nieuw product gebruikt, experimenteer dan eerst even met een kleine hoeveelheid. Warm wax eventueel op tussen je vingers en verdeel vervolgens gelijkmatig over je haren.

Vergeet ook de zijkanten niet. Er zijn vrijwel geen kapsels waarbij haren op de zijkanten uitsteken! Gebruik overigens niet teveel product.

Je kunt altijd extra gebruiken, maar zodra je teveel hebt ingesmeerd zullen je haren al gauw te zwaar worden en dus plat op je hoofd blijven liggen.

Haartips voor bij de kapper

Kies het juiste moment voor een knipbeurt

Kappers zijn... ook maar mensen. En net zoals jij hebben zij ook geen oneindig lange aandachtsspanne.

Als je de onverdeelde aandacht van jouw stylist wilt, dan is timing belangrijk. De meeste salons zijn rustiger aan het begin en het einde van de dag, dus het is de moeite waard om voor de eerste of de laatste afspraak te gaan.

Ga voor de eerste optie en je kapper is waarschijnlijk op zijn best en in zijn meest enthousiaste bui om jouw kapsel te knippen in de stijl die je wilt. Misschien niet even eerlijk, maar wel de realiteit.

Lees ook:  6x trendy gemillimeterde herenkapsels in 2024

Kijk in de etalage bij de kapper

Deze tip geldt eigenlijk voor alle diensten en producten waar jij je hardverdiende geld aan wilt uitgeven.

A great business sells itself

Met andere woorden: ben je opzoek naar een nieuwe barbier of kapper en zie je niemand in de kappersstoelen zitten? Loop dan snel door want écht populaire kappers zitten maanden van tevoren volgeboekt.

Haartips voor in de badkamer

Dep je haren droog, niet wrijven!

's Ochtends snel je haren drogen omdat je eigenlijk alweer te laat bent. Klinkt bekend?

Je haren drogen op deze manier (hard wrijven met een handdoek) is eigenlijk een droogtechniek die niet al te best is voor je haren. Er zullen namelijk breukjes ontstaan, en dat is slecht nieuws als je haar al niet meer zo dik aanvoelde zoals vroeger.

Je haren hebben de neiging om zwakker te worden als het nat is. Let daar in het vervolg even op!

Niet te heet föhnen

Het is misschien verleidelijk om je haar te drogen met een föhn die is ingesteld op het standje kachel. Het echter beter om, waar mogelijk, je haar op natuurlijke wijze te drogen of op zijn minst de temperatuurstand van de föhn flink te verlagen.

Als je een föhn gebruikt, blaas dan je haar niet te droog want dat zal een kroezig en beschadigd resultaat geven (ook wel 'frizz' genoemd).

Probeer in plaats daarvan je haar eens te drogen met je föhn ingesteld op de 'cool' stand. Het neemt misschien een beetje meer tijd in beslag, maar het zal helpen om je haar in goede conditie te houden.

Tips en advies kapsel man

Geen koude douche meer

Een koude douche zorgt ervoor dat je bloedvaten in je hele lichaam vernauwen. Dus ook de bloedvaten op je hoofdhuid.

Deze bloedvaten vervoeren essentiële voedingsstoffen van en naar je haren en ruimen afvalstofjes van je hoofdhuid op.

Het is belangrijk om deze actief te houden en een koude douche helpt in dat opzicht niet mee.

Volgens de Finnen heeft een koude douche echter enorm veel gezondheids voordelen... We konden helaas geen wetenschappelijke artikelen vinden om deze claims te staven.

Tips en advies kapsel man

Overige haartips

Let op met zwemmen en chloor!

Zoals elke regelmatige zwemmer weet: chloor kan flinke schade aanrichten aan je haar. Chloor maakt een chemische binding met de eiwitten in het haar en zorgt ervoor dat de cuticula (de beschermende buitenste laag van het haar) zijn werking verliest. Dit maakt het haar droog, broos en ook nog eens dof.

Om de effecten van chloor tegen te gaan raden wij aan om het haar voor het zwemmen vochtig te maken met schoon water omdat dit het nadelige effect van chloor helpt te minimaliseren.

Je verdunt op deze manier het chloorgehalte in het water. Een andere optie is om te experimenteren met het aanbrengen van een beetje conditioner voor je gaat zwemmen.

Stress verhelpen door hoofdmassages

Stress zet je hoofdhuid onder spanning en zorgt voor minder goede doorbloeding. Een slechte doorbloeding zorgt ook voor een slechte aanvoer van essentiële voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen.

Hierdoor wordt je haar dunner. Om dit te voorkomen en de doorbloeding weer op gang te helpen kun je voor een stimulerende hoofdmassage kiezen. Laat deze haartips voorals vooral lezen door je partner. Misschien krijg je dan wel een hoofdmassage.

Haartips

Vind een beautyprofessional 
bij jou in de buurt!

Recent

De invloed van TV en films op mannenkapsels

Vette locaties om een gala te houden per provincie

Welke galalocaties in Limburg zijn uniek?

Alles over trendy dreadlocks

© Trendheads - 2024
Made with
Web Wings